29 / 04 / 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre, 19 ilde şiddetli sağanak yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre, 19 ilde şiddetli sağanak yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların devam edeceği uyarısını yaparak, hangi 19 ilde yağış beklendiği konusunda detayları açıkladı. Haberimizde konuyla ilgili tüm bilgiler yer alıyor.



Nisan ayının sonuna yaklaşırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 19 il için sarı kodlu uyarı verdi. Bu illerde yoğun yağış bekleniyor ve detaylar haberimizde yer alıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü nün uyarısına göre, 19 ilde şiddetli sağanak yağış bekleniyor!

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu tahminlerine göre, ülke genelinde çok bulutlu bir hava bekleniyor. Sadece Ege Bölgesi kıyı kesimi, Batı ve Orta Akdeniz kıyı şeridi dışında, diğer bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ile Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt illerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu Bölgesi güney kesimi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımı, Doğu Karadeniz Bölgesi iç kesimi ve Doğu Anadolu Bölgesi yüksek kesimlerinde çığ riski bulunuyor. Tahminlere göre, ülkenin iç ve kuzey kesimlerinde hava durumu mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde olacak.

Karar'da yer alan habere göre; rüzgar ise ülkenin kuzeybatısında ve Orta Karadeniz Bölgesi kıyı kesimlerinde kuzeybatı yönünden, diğer bölgelerde ise güney yönünden hafif ve orta kuvvette esecek. Ancak, İç Anadolu Bölgesi kuzeydoğu kesimi, Doğu Karadeniz Bölgesi iç kesimi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin güney kesiminde kuvvetli rüzgarlar bekleniyor. Sarı kodla yağış uyarısı yapılan iller ise Adana, Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Batman, Şırnak ve Osmaniye. Bazı illerdeki hava durumu tahminleri ise şöyle...


Geri Dön