14 / 05 / 2024

Moodys kredilendirme

Moodys kredilendirme

Moody’s’in EMEA Bölgesi Bankacılık Kıdemli Analisti Irakli Pipia, Türkiye’nin büyümesindeki yavaşlamanın, bankaların kredi itibarı açısından oldukça olumsuz olacağını öne sürerek, “Kredi büyüme hızının yüzde 10-15 civarında seyredeceğini tahmin ediyoruz.

Türkiye makro risklere karşı dirençli!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de parasal politika ve makro ihtiyati tedbirlerin piyasayı emlak balonu riskine karşı koruduğunu belirtti.Moody’s: Türkiye’de piyasayı emlak balonu riskine karşı korudu.

Kredi düzenlemesi otomobil ve konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Kredilere ilişkin sınırlama mesajı veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet şimşek, birinci konutu kredilendirme noktasında bir değişiklik yapılacağını ancak ikinci ve sonraki konutları krediyle desteklenmeyeceğini aktardı. 

Konutta peşinatın yüzde 10'a düşürülmesi sektörü pozitif etkileyecek!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, 500 bin TL'nin altındaki konutlarda kredilendirme oranının yüzde 80'den yüzde 90'a çıkarılmasının özellikle ilk konutunu alacaklar için önemli olduğunu, alt ve orta gelir grubundaki konut alıcıları için fırsat oluşturacağını dile getirdi

Kredilendirme şirketleri yatırımcılara yol gösterir!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Serpin Alparslan bugünkü yazısında kredi değerlendirme ve derecelendirme şirketlerinden bahsetti. İşte o yazı...

Avrupa Konutları Başakşehir’de yılın son fırsatı!

Avrupa Konutları Başakşehir’de yılın son fırsatı sunuluyor. Projede, düşük peşinat ve uygun vade oranlarıyla kredilendirme seçenekleri yer alıyor. Daireler, 584 bin 300 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor

Atlantik Life’da teslimler Nisan 2017’de!

İstanbul’da markalı ve nitelikli konut projeleri üreten Atlantik Yapı, Life projesinde yılın son kampanyasını hayata geçiriyor. Firma, 0,69 faiz oranıyla 120 aya kadar kredilendirme olanağı sağlarken ayrıca peşinatı teslimde ödeme imkanı sunuyor.

Avrupa Konutları Başakşehir’de 584 bin 300 TL’den başlayan fiyatlarla!

Emlak Konut GYO desteğiyle Avrupa Konutları Başakşehir’de, yılın son fırsatları kapsamında düzenlenen kampanyada; düşük peşinat, ara ödeme avantajı, uygun vade oranlarıyla kredilendirme gibi ödeme kolaylıkları sunuluyor. Daireler, kampanya dahilinde 584.300 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

Moodys’in aksine Türkiye'yi yatırım yapılabilir görüyoruz!

DS-Concept CEO'su Hütten: "Moody's geçen ay Türkiye'nin kredi notunu kırarak yatırım yapılabilir seviyenin altına indirdi. Oysa DS-Concept'in 11 merkezi arasında en büyük büyüme oranını en zor döneminde bile Türkiye’de yakaladık" dedi.

Konutta hedefler devlet desteğiyle güçlendi!

Faizin yüzde 1’in altına inmesi, kredilendirme oranının artması, KDV’nin düşürülmesi ve başlayan devlet desteği konut sektöründe beklentileri güçlendirdi.

GYODER'in konut kredilerine mikro bakış eğitimi 25 Şubat'ta!

GYODER Akademi'nin " Proje Finansmanına ve Konut Kredilerine Mikro Bakış: ' Fiyatlama, Kredilendirme ve Satış' " eğitimi 25 Şubat'ta verilecek.

1996 yılında Emlak Bankası konuttan çekilecekmiş!

1996 yılında sayısız projelere imza atan Emlak Bankası'nın konut işiyle olan ilişkisi koparılacakmış ve banka sadece kredilendirme işini yapacakmış. TOKİ ise Arsa Ofisi ile birleşerek etkin konut hizmeti verecekmiş.

Moodys's: Türkiye için not ve görünümde değişiklik beklenmiyor!

Ekonomistler, gelecek hafta cuma günü yapılacak Moody's'in Türkiye değerlendirmesinde notta ve görünümde herhangi bir değişiklik beklemiyor..

Moody's Türk ekonomisini masaya yatıracak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moodys, bugün, İstanbulda, Türkiye ekonomisinin ele alınacağı toplantı yapacağını açıkladı. Moody's, Türkiye ekonomisinin tartışılacağı "8. Yıllık Türkiye'nin Kredi Riski Konferansı" gerçekleştirecek...

Moodys: Türkiye'de 10 yılda önemli gelişmeler yaşandı!

Moody's'in Türkiye Başanalisti Banerji, "Devletin etkinliği, hukukun üstünlüğü ve yolsuzluk... Özellikle benzer başka ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye'de son 10 yıl içinde bu alanlarda olumlu gelişmeler yaşandı" dedi.

Moodys kredilendirme Haberi

Moodys kredilendirme

Moody’s’in EMEA Bölgesi Bankacılık Kıdemli Analisti Irakli Pipia, Türkiye’nin büyümesindeki yavaşlamanın, bankaların kredi itibarı açısından oldukça olumsuz olacağını öne sürerek, “Kredi büyüme hızının bu yıl yüzde 10-15 civarında seyredeceğini tahmin ediyoruz” dedi.



İstanbul’dan uyardı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in EMEA Bölgesi Bankacılık Kıdemli Analisti Irakli Pipia, Türkiye’nin büyümesindeki yavaşlamanın; bankaların kredi itibarı açısından oldukça olumsuz olacağını öne sürerek, “Kredi büyüme hızının bu yıl yüzde 10-15 civarında seyredeceğini tahmin ediyoruz” dedi.



Moody’s’in İstanbul’daki  “8. Yıllık Türkiye’nin Kredi Riski” Konferansı’nda konuşan Pipia, Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’daki (GSYH) büyüme oranlarının bankacılık eğilimi açısından son derece önemli olduğunu belirterek, bankacılık sisteminin analizi yapıldığında makro ortamda neler olup bittiğinin değerlendirildiğini ve makro koşullar hakkında fikir edinildiğini ifade etti.


3 büyük Türk bankası

Büyümedeki yavaşlamanın bankaların kredi itibarı açısından oldukça olumsuz...