29 / 04 / 2024

Kredi düzenlemesi otomobil ve konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Kredi düzenlemesi otomobil ve konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Kredilere ilişkin sınırlama mesajı veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet şimşek, birinci konutu kredilendirme noktasında bir değişiklik yapılacağını ancak ikinci ve sonraki konutları krediyle desteklenmeyeceğini aktardı. 



Kredi düzenlemeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, otomobil ve konurt fiyatlarını üzerindeki etkisinden bahsetti. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek NTV  Ankara  İstihbarat Şefi Ahmet Ergi'in sorularını yanıtladı. Ekonomiye yönelik mesajlar veren Şimşek, kredi kartı, konut kredisi, KKM uygulaması ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

 Kredi düzenlemesi otomobil ve konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ KONUT İÇİN KREDİ DESTEĞİ YOK!

Bakan Şimşek, birinci konutu kredilendirme noktasında bir değişiklik yapmayacaklarını ancak ikinci ve sonraki konutlar için artık kredi desteği vermeyeceklerini söyledi.

Öte yandan Şimşek, Kur Korumalı Mevduat uygulamasının geleceğine ilişkin de konuştu. KKM’den çıkış programları olduğunu söyleyen  Şimşek çıkışınkademeli olacağına dair bilgi verdi. 

En düşük emekli maaşlarına yapılması gündeme gelen iyileştirmeye de değinen Şimşek, “Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu o çalışmaları yapıyoruz. O konuda da çok netiz.” ifadelerini kullandı.

 Kredi düzenlemesi otomobil ve konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

'TAŞIT KREDİLERİNDE BİZ ÇOK NETİZ'

Konut kredisi ile birlikre taşıt kredisine de değinen ve çok kritik açıklamalar yapan Bakan Şimşek taşıt kredilerinde çok net olduklarını söyleyerek ''Net bir şekilde sınırlayıcı bir perspektife sahibiz.” dedi.

Şimşek, Kur Korumalı Mevduat’ın geleceğine de değindi, “Bir çıkış programımız var, bu kademeli olacak.” ifadelerini kullandı. Şimşek, en düşük emekli aylığına yapılması gündeme gelen iyileştirme için ise çalışmaların sürdüğünü aktardı.

OVP’de birinci önceliğin enflasyonu tekrar tek haneye indirmek olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, “Bu zor bir süreç ama mümkün. Geçmişte başardık, yine başaracağız.” dedi. “Yüzde 140 büyüyen krediyle enflasyonla mücadele olmaz.” diyen Şimşek, kredilere sınırlama mesajı verdi.

Konut sektörü alarm veriyor! Ağustosta projelerin yüzde 20,7'si iptal edildi!

 


Geri Dön