11 / 05 / 2024

mor gabriel iade edildi

mor gabriel iade edildi

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Vakıflar Meclisinin Mor Gabriel Manastırına ait arazinin iadesi yönünde oy birliğiyle karar verdiğini, bundan sonraki süreçte vakfın tapudan söz konusu 12 parselin tescilini yaptırabileceğini bildirdi....

Süryaniler tapu sevinci yaşadılar!

Midyat Süryani Deyrulumur Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün, manastır, kilise ve Süryani mezarlığı vasfındaki taşınmazların tapularının vakıflarına devredildiğini bildirdi. 

Kapora iade edilir mi?

Ev alıcısından talep edilen bu kapora, emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence niteliği taşıyor. Peki, emlakçıya verilen kapora iade edilir mi? Verilen kapora nasıl geri alınır?

Mardin'de satışa çıkan Mor Yuhanna Kilisesi'nde inceleme başlatıldı!

Mardin'de satılığa çıkartılan bin 500 yıllık Mor Yuhanna Kilisesi'nde inceleme başlatıldı. Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü Koruma Kurulu'ndan bir heyet Mardin'e gelerek kilisede incelemelerde bulundu.

Mardin Mor Yuhanna Kilisesi 12.5 milyon TL'ye satılıyor!

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, internette bir emlak satış portalı üzerinden 12 milyon 500 bin lira karşılığında satışa çıkarıldı.

Mardin Mor Yuhanna Kilisesi 12.5 milyon dolara satışta!

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, internette bir emlak satış portalı üzerinden 12 milyon 500 bin lira karşılığında satışa çıkarıldı.

Mardin Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nin satılmasına tepki geldi!

Mardin'de depo olarak kullanılan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nin satışa çıkarıldığını Radikal gündeme getirdi. Kilisenin satışa çıkarılmasına kentte yaşayan Süryaniler tepki gösterdi.

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nereye verilir?

Konut kredisi dosya masrafı iadeleri hakkında alınan Yargıtay Kararları gereğince, bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masrafları iade ediliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nereye verilir?

Haksız yere alınan emlak vergisi iade edilir mi?

Emlak vergisi, her taşınmaz türü için farklı oranlarda hesaplanıyor. Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor. Peki, haksız yere alınan emlak vergisi iade edilir mi?

Emlak vergisi iade davası nasıl açılır?

Emlak vergisinde muafiyet koşullarının sağlanmasına rağmen ödenen emlak vergisini iadesi istenebiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi nasıl istenir? Emlak vergisi iade davası nasıl açılır? İşte emlak vergisi iadeleri..

Fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?

Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor. Peki, yanlış hesaplamadan kaynaklanan ve dolayısı ile fazla ödenen emlak vergisi iade edilir mi?

Fazla alınan emlak vergisi iade edildi!

Kamu Denetçiliği Kurumu, yanlış hesaplama sonucu fazla ödenen emlak vergisinin iadesini sağlayarak, vatandaşın mağduriyetini giderdi. Belediye, fazla ödenen 455 lira 49 kuruşu vatandaşa iade etti.

TOKİ Kayaşehir başvuru parası ne zaman iade edilecek?

TOKİ Kayaşehir'de satışa sunulan 1.500 konut için hak sahipleri belli oldu. Projeye toplam 130 bin başvuru kabul edildi. Peki TOKİ Kayaşehir başvuru parası ne zaman iade edilecek?

Konut kredisi dosya masrafı iade talebi nereye yapılır?

Bankada gerçekleştirilen işlemler doğrultusunda, kredi kullanan kişilerden konut kredisi dosya masrafı ücreti talep edilebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iade talebi nereye yapılır?

mor gabriel iade edildi Haberi

mor gabriel iade edildi


Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Vakıflar Meclisinin Mor Gabriel Manastırına ait arazinin iadesi yönünde oy birliğiyle karar verdiğini, bundan sonraki süreçte vakfın tapudan söz konusu 12 parselin tescilini yaptırabileceğini bildirdi. 


Ertem, Vakıflar Meclisi toplantısının sona ermesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, mecliste alınan kararlara ilişkin bilgi verdi.


Toplantıda Mor Gabriel Manastırının talebinin de gündeme geldiğini ifade eden Ertem, "Bugüne kadar problem olarak gözüken, yargı kararına da intikal etmiş 12 parselin iadesiyle ilgili, Meclisimiz oy birliğiyle olumlu karar verdi" diye konuştu. 


Bundan sonraki süreç hakkında da bilgi veren Ertem, şunları kaydetti:


*Vakıflar Meclisi kararlarından sonra iki aylık bir süre var, tapuya tescilinin yapılabilmesi için. Vakıf bu kararın kendilerine tebliğinden itibaren iki ay içerisinde taşınmazı kendi vakıfları adına, Deyrulumur Süryani Manastırı Vakfı adına tescilini gerçekleştirecekler. Süreç...