02 / 05 / 2024

morgıçzede

morgıçzede

ABD Merkez Bankası eski Başkanı Alan Greenspan mortgage krizinden olumsuz etkilenen ev sahiplerine vergi indirimi veya hükümetten finans yardımı gemesi önerisinde bulundu.

Grand Haliç Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Grand Haliç Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beyoğlu’nda 3 milyon 60 bin TL sermaye bedeli ile Behçet Morgül, Ferdinar Gülük ve Cevdet Morgül ortaklığında kuruldu.

Edirne'ye Fatih Sultan Mehmet Müzesi yapılacak!

Edirne'de adına inşa edilecek müzede Fatih Sultan Mehmet, Kur'an'ın tefsirine dayalı "Huzur-ı Hümayun dersi" verirken canlandırılacak.

Müteahhite ‘çifte satış’ davası! 

İş insanı Sedat Morgül, yatırım amaçlı aldığı 4 daireden ikisinin başka kişilere de satıldığını tespit etti. Parasını ödediği dairelerden birinin internetten satışa çıkarıldığını gören Morgül, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İngiltere’de corona virüs nedeniyle prefabrik morg yaptılar!

Dünya çapında 8bin 987 kişinin ölmesine neden olan corona virüsü İngiltere'de de panik yaratıyor... İngiltere'nin başkenti olan Londra'da dün alelacele 215 kişi kapasiteli morg yapıldı. 

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Morgül İnşaat İthalat İhracat ve Dahili Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Morgül İnşaat İthalat İhracat ve Dahili Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Üsküdar'da 900 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

İktisadi Bağımsızlık Müzesi kapılarını açtı!

İş Bankası’nın Ankara'daki tarihi binası Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak hizmete açıldı. Müzede orijinal olarak korunan tarihi alanlar, sanat galerisi ve sergi salonları bulunuyor.

Troya Müzesi açılış için hazır!

Troya bölgesinden çıkan eserlerin bir nokta toplanacağı Troya Müzesi açılış için gün sayıyor. Toplam 90 bin metrekare alana inşa edilen müzede 2 bin civarı eser yer alacak.

Beşiktaş’a arkeoloji müzesi geliyor!

Metro kazısında bulunan bulgular, istasyon açıldıktan sonra istasyon içinde ve Beşiktaş Meydanı'nda yapılacak olan 2 farklı müzede sergilenecek.

Samsun'a yeni müze inşa edilecek!

Samsun Müzesi'nin küçük olması nedeniyle bugüne kadar sergilenemeyen farklı dönemlere ait binlerce eser, yapılacak yeni müzede ziyaretçilere açılacak.

İstanbul Kent Müzesi'nin yapımına başlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek İstanbul Kent Müzesi'nin yapımına başlandı. Dünya çapında olacak müzede İstanbul’un 8 bin 500 yıllık hikayesi 3 boyutlu anlatılacak.

Samsun Ambarköy Açık Hava Müzesi turizme kazandırılacak!

Samsun'un Ladik ilçesinde vatandaşların hibe ettiği ambarlarla kurulan ve dünyada tek olduğu bildirilen "Ambarköy Açık Hava Müzesi" çalışmaların tamamlanmasıyla turizme kazandırılacak. Altyapısına 100 bin TL harcanan müzede tarihi eser, alet ve eşyalar sergileniyor.

Yılmaz Morgül Cihangir'den ev alıyor!

Yılmaz Morgül kazandıklarını gayrimenkule yatırmaya devam ediyor. Yılmaz Morgül, hafta sonu Cihangir’deydi.

morgıçzede Haberi

morgıçzede

Gayrimenkul sorununun çözümü için ev fiyatları veya kredi faiz oranları ile ilgili bir müdahaleye karşı çıkan Greenspan "Yeterince nakit var. Biz de bu nakiti sıorunun çözümü için kullanmalıyız" dedi. Greenspan'in bu önerileri yeni bir harcama programı oluşturulmasını gerektiriyor. Enflasyonun canlanma işaretleri ile ilgili kaygı duyduğunu belirten Greenspan "Enflasyon çekirdekte yükseldi. Toptan satışlar bu jenerasyonun en yüksek artışını yaşadı. Bu da durgunluk içinde enflasyonun yeniden hortlamasına yol açabilir" dedi. Merkez Bankası'nın enflasyon hızını kesmek için elinden gelen herşeyi yapması gerektiğini vurgulayan Greenspan, "Bunun için kısa sürede değil ama temiz bir uygulama gerekiyor. Çok sayıda kişi finansal stres altında. Mortgage ödemeleri konusunda tüm çabalarına rağmen zorlanıyorlar. Politik çözümler sadece can çekişme sürecini uzatır" dedi.