25 / 07 / 2024

mortgage ev kredisi

mortgage ev kredisi

ABD Başkanı George W. Bush, aldıkları tutsat (mortgage) kredilerini geri ödeyemeyecek durumda bulunan ve evlerini yitirme riskiyle karşı karşıya kalan vatandaşlarına destek planı açıkladı.

Ekonomistten ironik benzetme: Danaya girer gibi kredi dönemi! Bir ev için 5 kişiye kredi…

Artan konut fiyatları karşısında Ziraat Bankası’nın açıkladığı 5 kişilik Ortak Konut Kredisi, sosyal medyada gündem oldu. Ekonomist Şenol Babuşçu, haberi danaya girer gibi ortak ev kredisi dönemini diye duyurdu. "Başka neler göreceğiz diyen Babuşçu’nun takipçilerinden ilginç cevaplar gecikmedi.

ABD'de mortgage başvurularında gerileme yaşanıyor...

Amerika'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7 olurken mortgage başvuruları yüzde 0,2 azaldı.

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin üzerine çıktı!

ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,03'e kadar çıkarken, mortgage başvuruları yüzde 2,6 azaldığı kaydedildi. 

ABD'de mortgage faiz oranları artış gösterdi!

Amerika'da 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı geçen hafta yüzde 7,05'e kadar çıktığı kaydedildi.

Vakıfbank'tan güncel konut kredisi kampanyası! Rakamlar sadece Vakıfbank'ta geçerli...

Son zamanlarda vatandaşlar ev sahibi olabilmek için birçok banka ve konut kredisi oranlarını araştırıyor. Buna göre, ev almak isteyen vatandaşları ilgilendiren konut kredisi kampanyası başladığı duyuruldu. Bu kampanya sadece Vakıfbank'ta geçerli ve bu kampanya ile düşük faiz ile ev kredisi almak müm

Amerika'da mortgage faizleri son dört ayın zirvesinde seyretti...

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,13'e kadar çıkarken, geçen sene aralık ayından bu yana en fazla seviyesini gördüğü kaydedildi.

ABD'de 30 yıl vadeli konut kredisi faizi yüzde 7,01'e yükseldi!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,01'e çıkarken, mortgage başvurularında da yüzde 0,1'lik artış yaşandı. İşte açıklanan o son dakaika rakamlar...

ABD'de mortgage faizleri yüzde 6,93'e indi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resi verilere göre ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,93'e indi, ülkede mortgage başvuruları yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

Amerika'da mortgage faizleri yüzde 7'ye kadar yaklaştı ve başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz miktarı yüzde 6,97'ye yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 1,6 kadar düşüş yaşadı. Aynı dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,37'den yüzde 6,49'a kadar çıkmış oldu.

ABD'de mortgage başvuruları geçen haftaya oranla yükselişte!

Amerika'da yapılan ve 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) olarak bilinen  ortalama faiz oranı geçen haftaya oranla yüzde 7,02'ye düşerken, mortgage başvuruları da yüzde 9,7 yükseliş yaşadığı kaydedildi.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranı yüzde 6,80'e yükseldi!

Mortgage Bankalar Birliği'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,80'e yükseldi.

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Amerika'da mortgage faizleri yaklaşık 4 ayın en düşük seviyesinde...

ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,17 ile ağustos ayından bu zamana oranla en düşük seviyesine gerilediği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

mortgage ev kredisi Haberi

mortgage ev kredisi

Tutsat kredilerinden kaynaklanan sorunun ekonominin yalnızca küçük bir bölümünü ilgilendirdiğini belirten George W. Bush, sorunun ekonomiyi temelden etkilemeyeceğini, ancak sorunun yarattığı sıkıntının sona ermesinin zaman alacağını bildirdi.

Bush'un açıkladığı destek paketi, krediyi verene veya alana devlet güvencesi sağlamayı içermiyor ancak, ödemeleri riske girenlerin evlerini ellerinde tutmalarını sağlamayı amaçlıyor. Bush'un Beyaz Saray'da bugün açıkladığı paket, sorunun daha da büyümesinin de engellenmesini amaçlıyor. Bush'un çözüm planının önemli noktalardan birini, 'kredi geçmişi temiz olan tüketicilerin, ödemelerinin Federal İskan Dairesi tarafından finanse edilerek icradan kurtulmaları ve evlerini bırakmak zorunda kalmamaları' oluşturuyor.

Bush, bu çerçevede Kongre'den, Federal İskan Dairesi'nin tüketicilere finansman sağlayabilmesine temel oluşturacak yasaları geçirmesini istiyor.

Bush, konuşmasında, 'Hükümetin bu sorunda üstlenebileceği bir rol var,...