02 / 05 / 2024

mortgage konut satışı azaldı

mortgage konut satışı azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yılın ilk 4 ayında konut satışları yüzde 7,5 gerilerken, mortgage kredileriyle yapılan konut satışlarındaki düşüş yüzde 33'ü aştı.

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşandı

ABD'de ikinci el konut satışları, yükselen mortgage faiz oranları ve düşen konut stokunun etkisi ile geçen sene 1995'ten bu yana en düşük seviyesini gördüğü kaydedildi.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 17,6 azaldı!

ABD'de yeni konut satışları, artan mortgage (konut kredisi) faiz oranları ile konut fiyatlarının etkisiyle 2022 Eylül'de aylık bazda yüzde 10,9 azalışla 603 bine geriledi.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 28,8 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de mortgage oranlarına rağmen yeni konut satışları Ağustos ayında yüzde 28,8'lik artış gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage faiz oranlarının artmasıyla ikinci el konut satışları Mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,4 düştü.

Faizlerdeki indirim konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Gayrimenkul sektörü son üç yılda duraklama eğilimine girerken 1 milyonun üzerinde konut stoku oluştu. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, faizlerde başlayan indirim sürecinin konut satışlarını artıracağını savunuyor.

2018'de konut satışları 1,4 milyon civarında olur!

Türkiye’de geçen yıl 1,4 milyon konut satıldı. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, bu yıl da 1,4 milyon civarında konut satılmasını bekliyor.

DenizBank’tan ortak mortgage konut kredisi!

Yenilikçi ve ihtiyaca yönelik ürün ve hizmetleriyle farklılaşan DenizBank, hayalindeki eve sahip olmak veya yatırım amacıyla ev satın almak isteyen müşterilerine özel olarak sunduğu “Ortak Mortgage Konut Kredisi” ile herkesi ev sahibi yapıyor.

Kredili konut satışları sektörü canlandırmadı!

Türkiye'de ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre mortgage sistemi ile satılan konut sayısı yüzde 3,5 artış göstermesine rağmen, toplam konut satışları yüzde 1,7 düştü.

Kredili konut satışlarında yüzde 10 artış yaşandı!

Türkiye'de ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre mortgage sistemi ile satılan konut sayısı yüzde 3,5 artış göstermesine rağmen, toplam konut satışları yüzde 1,7 düştü.

Murat Atay: Yabancılara aylık 5 bin konut satılabilir!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay Murat Atay, "Yabancılara konut satışında bir artış görüldüğünü; Dolayısıyla, orta vadede aylık 4 bin - 5 bin rakamlarına ulaşmak mümkün olabilir" dedi.

Yabancılara aylık 4-5 bin konut satışı mümkün olabilir!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, "Yabancılara konut satışında bir artış görüldüğünü;eskiden konut almaları mümkün olmayan birçok ülke vatandaşının artık bu hakka sahip olmasının talebi oldukça arttı'' dedi.

Yabancılara aylık 4 bin konut satılabilir!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, yabancılara konut satışında bir artış görüldüğünü; özellikle yapılan yasal değişiklikler sonucu, eskiden konut almaları mümkün olmayan birçok ülke vatandaşının artık bu hakka sahip olduğunu söyledi..

Konut satışları çakıldı!

Konut sektörü alarm veriyor. Türkiye'de konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20.2 düştü. İpotekli, yani Mortgage ile satışlardaki düşüş ise yüzde 32.3'e ulaştı.

mortgage konut satışı azaldı Haberi

mortgage konut satışı azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yılın ilk 4 ayında konut satışları yüzde 7,5 gerilerken, mortgage kredileriyle yapılan konut satışlarındaki düşüş yüzde 33'ü aştı. Düşüş, Emlak Konut GYO'nun satışlarında da benzer seyir izlerken, inşaat sektörünün bankalara 95 milyar lira borcu bulunduğunu ortaya çıkaran ALB Menkul Kıymetler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, yaşanan talep daralması sebebi ile sektörde 1 milyonun üzerinde konut fazlası oluştuğuna dikkat çekti. Sektörde balon oluştuğuna vurgu yapan Karabulut. "Sektörün borcunun fazla olması önümüzdeki dönemde çarkların dönmemesi halinde bankalarda risk oluşturabilir. 2010'dan bu yana İstanbul'da konut fiyatları yüzde 65, Türkiye'de ise yüzde 48'e yakın prim getirdi. Enflasyon ise bu süre zarfında yüzde 34 arttı. Bu verilerden konut sektörünün ne kadar Türkiye'den daha hızlı hareket ettiği görülüyor. Yüksek faiz...