20 / 05 / 2024

Moskova Antalya Rus turist

Moskova Antalya Rus turist

Moskova'daki 60 metrekare dairesini 3 bin dolara kiraya vererek, Antalya'da kirada yaşayan Ruslar da valizlerini toplamaya başladı. Antalya’daki Rus kiracılar artık rahat yaşayamayacakları için şehri terk etmeye başladı.

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Tabiri caizse akın Antalya'ya akın ettiler! Konuttan sonra yatırımda da rekor kırdılar

Ukrayna ile aralarında olan savaştan dolayı Türkiye'ye akın eden Rus vatandaşlar, Antalya'yı tabiri caizse bastılar. Antalya'da konut alımlarındaki rekorun akabinde Rus halkı  yatırımda da rekor kırdı.

Rus ve Ukraynalılar akın etti! Antalya'da kiralar 130 bine çıktı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkenin vatandaşları yaşamak için Antalya'ya gelmeye başladı. Bu göçle birlikte Antalya'da, deniz kenarındaki lüks dairelerin aylık kirası, 100 bin liranın üzerine çıktı. 

Avrupa’dan Rus petrolü için gerilimi artıracak hamle

Avrupa Birliği ülkeleri Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren yeni bir yaptırım paketini teklif etti. Yaptırımların kapsamının genişletilmesi Moskova'nın 7 milyar Euro ihracat gelirinden mahrum kalmasına neden olacak.

Türkiye'deki otellere ünlü firmadan Rus turist rezervasyonlarını iptal edin uyarısı

Antalya'da yaz sezonu öncesi Rusya, Ukrayna Orta Doğu ve Avrupa'dan tatil rezervasyonları gelmeye başladı. Bayramın yaklaşmasıyla canlanan iç pazara kötü haber ise ünlü tur firması TUI'den geldi. TUI, Rus turistleri veto etti.

Antalya'da kira bedelleri 3 kat arttı! Yabancıların yeni gözdesi!

En gözde tatil beldesi Antalya'da emlak piyasası hareketlendi. Rus ve Ukraynalı vatandaşların en çok tercih ettiği tatil beldesinde konut satışları arttı. Şubat ayında Antalya'da satılan evlerin dörtte birini Ruslar ve Ukraynalılar aldı. İşte detaylar...

Moskova'da ev kiraları yüzde 50 arttı!

Moskova’da her yıl olduğu gibi sonbahar dönemi öncesinde ev kiraları arttı. Forbes Rusça, Ağustos ayında kiralık evlere olan talebin Temmuz ayına göre yüzde 50 arttığına dikkat çekti.

Moskova’da Türk-Rus inşaat gücü bir aradaydı!

Moskova'da gelenekselleşen Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu, bu yıl 13. kez kapılarını açtı. 18-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen forum, 800'den fazla uluslararası gayrimenkul şirketinden 2 bine yakın uzmanı bir araya getirdi...

Moskova'da Türk-Rus inşaat gücü bir aradaydı!

Moskova’da gelenekselleşen Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu, bu yıl 13. kez kapılarını açtı. 18-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen forum, 800’den fazla uluslararası gayrimenkul şirketinden 2 bine yakın uzmanı bir araya getirdi...

Antalya Kemer’de 249 esnaf kepenk kapattı!

Antalya’nın en fazla Rus turist ağırlayan tatil beldesi Kemer’de 249 esnaf kepenk kapattı. Birçoğu ise kredilerle ayakta kalabiliyor.

Rus pilotun ailesine ev teklifi gündemde!

Rus uçağı pilotunun ailesine ev verme teklifi ardından MHP'nin kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Antalya'nın Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Rus pilot, Antalya Kemer'deki ev teklifini reddetti!

24 Kasım'da düşürülen Rus savaş uçağı pilotunun ailesine Kemer'de ev vermeyi teklif eden Antalya'nın Kemer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Gül, MHP’den ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Rus pilotun ailesi ise Kemer'de ev teklifini reddetti.

Antalya Kemer Belediyesi'nden Rus pilotun ailesine ev!

Antalya'nın Kemer Belediyesi, düşürülen Rus uçağı pilotunun ailesine ev verecek. Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, Rus pilotun ailesine ev verme isteklerini Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu'na iletti.

Moskova Antalya Rus turist Haberi

Moskova Antalya Rus turist

2008 yılında dünya ekonomik krizi yaşarken 2009’da hızla toparlanan petrol fiyatları Rusya’daki gelir seviyesinin iki misli yükselmesine olanak sağlamıştı.


Moskova'da ikinci el fiyatları yüzde 47 düştü! Detaylar için tıklayın!


Böylece birçok Rus hesap yaparak “Moskova’daki 60 metrekare dairemi 3 bin dolara kiraya versem, Türkiye’de krallar gibi yaşarım” sonucuna vardı. Rusya’daki mülkünü kiraya vererek Antalya’da yaşamını sürdüren Rus sayısı 4 bine çıktı. Üstelik ev alanlar bu istatistiğe dahil değil. Ranta dayalı lüks yaşam tarzı rublenin bir günde yarı yarıya eridiği 16 Aralık “Kara Salı” şokuyla sona erdi. Beş ay önce 3 bin dolar civarındaki kira geliri, 2015 başında 500- 700 dolara düştü.


Fontanka sitesinin haberine göre Antalya’daki Rus kiracılar da rahat yaşayamayacakları için şehri terk etmeye...