29 / 04 / 2024

Rus ve Ukraynalılar akın etti! Antalya'da kiralar 130 bine çıktı!

Rus ve Ukraynalılar akın etti! Antalya'da kiralar 130 bine çıktı!

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkenin vatandaşları yaşamak için Antalya'ya gelmeye başladı. Bu göçle birlikte Antalya'da, deniz kenarındaki lüks dairelerin aylık kirası, 100 bin liranın üzerine çıktı. 



Lara'da 4+1 daire için aylık 130 bin lira kira bedeli talep edilirken, Konyaaltı'ndaki 3+1 daire için aylık 125 bin lira kira talep edildi.. İlana, 1 yıllık ücretin de peşin ödenmesi gerektiğini belirten bir not düşüldü.

Şubat ayında Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle başlayan savaştan kaçan Ukraynalılar, daha güvenilir buldukları Türkiye'ye gelerek, sıklıkla tatil için tercih ettikleri Antalya'ya gelip yerleştiler.  Aileleriyle gelen Ukraynalıların bir kısmı daha önce Türkiye'ye gelmiş olan yakınlarının yanına yerleşti. Geliri yüksel olan kişiler ise ya gayrimenkul satın aldı ya da kiraladı. Bu durum Antalya'da hem kiraların hem de satın alma fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Şehirde  savaş öncesi 2 bin 500-3 bin lira olan ev kiraları, Ukraynalıların gelişiyle 20 bin-40 bin liranın üzerine çıktı. Üstelik 1 yıllık kira bedeli de peşin istenilmeye başlandı.
 


Geri Dön