07 / 05 / 2024

moskova emlak zengini şirketler

moskova emlak zengini şirketler

Dünyanın en önemli emlak şirketlerinden Knight Frank, Moskova'nın en zengin emlak şirketlerini açıkladı. Listenin başında Kievskaya Ploşad şirketi yer aldı.

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Gayrimenkul kraliçesi Taylor Swift Avrupa'da lüks ev arıyor!

Emlak zengini olarak bilinen Taylor Swift, yeni gayrimenkul yatırımı için emlakçı emlakçı gezdiği belirtiliyor.

Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da! Emlak projeleri binlerce ziyaretçi ile buluşacak!

Gayrimenkul sektörü, bölgenin en büyük Uluslararası Emlak Fuarı olan ReExpo’da Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da gerçekleştirilecek.

Emlak kralı çıkan İbrahim Tatlıses'in mal varlığı şaşkına çevirdi!

Türkiye'nin ünlü sanatçısı İbrahim Tatlıses'in emlak zengini olduğu ortaya çıktı. Peki, imparatorun nerede hangi gayrimenkulleri var? İşte detaylar...

Necati Şaşmaz'dan tekzip! 

Necati Şaşmaz, "Türkiye'deki ünlüler emlak zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış..." başlığı ile yer verilen yazı ile ilgili tekzip yayınladı...

Türkiye'deki ünlüler emlak zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış...

Türkiye'deki ünlüler en güvenilir yatırımlar arasında yer alan gayrimenkule yatırım yapmaya devam ediyor. Peki Türkiye'de hangi ünlünün kaç evi var? İşte Türkiye'nin gayrimenkul zengini ünlüleri...

Moskova'da emlak vergisine zam geliyor!

Moskova'da emlak vergisinin tespit edilmesindeki ölçüt olan ortalama kadastro bedeli, 2022'den itibaren yüzde 21,4 yükseltilecek. Bu durumda Moskova’da kadastro hesaplamasına göre 149 bin ruble olan ortalama konut metrekare fiyatı 181 bin rubleye ulaşacak.

Moskova'da ofis kiraları arttı!

Rusya’da ticari emlak piyasası gün geçtikçe hareketleniyor. Moskova ve St.Petersburg’da alışveriş merkezlerinde doluluk oranı yükselirken, kiralık ofislere talep de arttı.

Moskova'da konut fiyatları yükselişe geçti!

Rusya'nın başkenti Moskova'da konut fiyatları tırmanmaya devam ediyor. Emlak şirketleri kent genelinde konut fiyatlarında yüzde 5 yükselme kaydedildiğini dile getirdi.

Kamu bankaları gayrimenkul zengini oldu!

Devlet bankalarının alacaklarına karşılık el koymuş olduğu gayrimenkuller, bankaları adeta emlak zengini yaptı...

Moskova'daki ev değiştirme kampanyası satışları artırdı!

Moskova’da emlak şirketlerinin eski konutları satın alarak konut peşinatı yerine saydıkları ev değiştirme kampanyası gittikçe popülerleşiyor.

Rusya'nın hangi bölgesinde kiralar Moskova'yla yarışıyor?

Yamalo-Nenets, Rusya'nın Kuzey Kutbu'na sınır, doğal kaynak zengini bölgelerden olarak dikkat çekiyor. Bölgede barınma masrafları ülke genelinden daha fazla. Kiralar Moskova ile yarışıyor.

Seda Sayan Sarıyer'den 4 milyon dolara villa satın aldı!

Emlak zengini sanatçılardan Seda Sayan Sarıyer Büyükdere'den 4 milyon dolara villa satın aldı. Gayrettepe'den Boğaz'a taşınacak olan Sayan şimdilerde yeni evini tamir ettiriyor.

moskova emlak zengini şirketler Haberi

moskova emlak zengini şirketler

Knight Frank’ın verilerine göre, Moskova'nın en zengin emlak şirketi  “Kievskaya Ploşad” şirketi oldu. Türk şirketi ENKA ise listede altıncı sırada yer aldı.

Finansgundem com'un haberine göre; toplam emlak portföyleri en az 190 bin metrekare olan 15 şirketin bulunduğu listede, Moskova’da toplam alanı 175 bin metrekare olan ve dokuz AVM’si bulunan ENKA, "emlak zengini şirketler" listesinde altıncı sırada yer aldı.

Moskova’da"Kievskaya Ploşad"ın ardından en fazla ticari emlak sahibi olan ikinci şirket, Vegas alışveriş merkezlerinin kontrol hisselerini elinde bulunduran Crocus Group oldu. Bu grubun sahibi Azeri kökenli işadamı Aras Agalarov.

MEGA alışveriş merkezlerinin sahibi olan Ingka Centers (IKEA grubu) listenin üçüncü sırasında.

Listede ilk altıda yer alan şirketler ve sahip oldukları ticari emlakların toplam alanları şöyle:

Kievskaya Ploşad: 1 milyon metrekare

Crocus Group: 608 bin metrekare

Ingka Centres: 546...