03 / 05 / 2024

Moskova inşaat faaliyetleri

Moskova inşaat faaliyetleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki sanayi ve inşaat şirketlerinin 12 Mayıs 2020 tarihinden itibaren çalışmalarına yeniden başlamasına yönelik planları desteklediğini belirtti.

Moskova'da inşaat faaliyetleri durduruldu!

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin yaptığı açıklamada salgınla ilgili durumun kötüleşmesi nedeniyle başkentte sağlık merkezleri ve altyapı inşaat projelerinin dışında tüm inşaat faaliyetlerinin durdurulduğunu ifade etti.

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

İnşaatın başkenti Moskova oldu: Yılda 13 miyar dolarlık kazanç!

Rusya'da inşaatçıların elde etmiş olduğu her 10 ruble kazancın 6'sı Moskova'da. Goroda Rossii forumu, başkentteki inşaatçıların 2022 yılında 1 trilyon 147 milyar ruble (13 milyar dolar) vergi öncesi gelir elde ettiğini duyurdu.

Moskova'da yılın inşaat projeleri seçildi! 

8 Ağustos İnşaatçılar Günü'nü kutlayan Moskova Belediyesi, yılın en iyi inşaat projelerini belirledi 

Mosinjproekt, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldı!

Moskova hükümetine ait olan 'Mosinjproekt' şirketi, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldığını resmen duyurdu.

İnşaat sektörü ilk çeyrekte ne kadar büyüdü?

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, merakla beklenen inşaat faaliyetleri yüzde 2,8, gayrimenkul faaliyetleri de yüzde 2,4 arttı.

Moskova'da inşaat sektörü safra döktü: Zamanında teslim edilen projeler arttı!

Moskova’da kriz döneminde faaliyetleri “şüpheli” sınıfına sokulan inşaat şirketlerinin çoğunun pazardan silindiği, böylece zamanında teslim edilen konut projelerinin oranının yükseldiği açıklandı. 

İnşaat ve gayrimenkulde kısa vadeli kırılganlıklar yaşandı!

Merkez Bankası uzmanlarının hazırladığı “Covid-19 Salgınının Firma Likiditesine Etkileri” başlıklı çalışmaya göre, kısa vadeli kırılganlıkların sinema, bilgi hizmet faaliyetleri, gıda, mineral madde, enerji, inşaat, gayrimenkul sektörlerinde yaşandı.

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

Moskova'yı onlar inşa ediyor: İşte en çok ciroya sahip inşaat şirketleri!

Moskova’da konut projelerinde en yüksek cirosu olan inşaat şirketleri belirlendi. Emlak portalı Cian ile RBC’nın araştırmasına göre, Ocak-Kasım 2020 sürecinde başkentteki inşaat şirketlerinin ciroları bir yıl öncesine göre yüzde 21 arttı ve 859 milyar rubleye (11,5 milyar dolar) ulaştı.

2020 yılı 3. çeyrekte inşaat faaliyetleri yüzde 6.4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı üçüncü çeyrek gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Buna göre 2020 yılı üçüncü çeyreğinde inşaat faaliyetleri yüzde 6.4, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2.8 arttı.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Moskova'da inşaat sektörü zirveden düşüyor mu?

Moskova’da inşaat sektöründe satış hacmi Ocak-Ekim 2020 döneminde, geçen senenin ilk 10 ayına göre yüzde 16,8 arttı ve 540 milyar rubleye (7 milyar dolar) ulaştı. Başkentte 2020’nin ilk 10 ayında 40 bin 194 konut satıldı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 fazla. 

İnşaat sektörü toplam dönem net karı 2019'da yüzde 7.3 oldu!

İnşaat sektörü toplam dönem net karı içindeki payı 2019'da yüzde 7,3 oldu. Alt sektörlerin dönem net karı içindeki payları, bina dışı yapıların inşaatı yüzde 60,9, bina inşaatı yüzde 27,1 ve özel inşaat faaliyetleri yüzde 6,4 olarak gerçekleşti.

Moskova inşaat faaliyetleri Haberi

Moskova inşaat faaliyetleri

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan ekonomik ve sosyal önlemlerin uygulanması süreciyle ilgili toplantı gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in planlarına destek açıkladı.

Sputniknews'te yer alan habere göre, Moskova Belediye Başkanı Sobyanin, toplantıda, Moskova'daki sanayi işletmelerinin ve şantiyelerin 12 Mayıs 2020 tarihinden itibaren çalışmalarına yeniden başlamasını öngören planlar hazırladıklarını belirtti.

'Tüm tedarik zinciri çalışmalı'


Putin de dün bu planları Sobyanin'le istişare ettiklerini belirterek, "Başta sanayi ve inşaat sektöründekiler olmak üzere önemli sayıda işletmenin açılmasına ilişkin planları destekliyorum ve kesinlikle yerinde olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Sanayi ve inşaat şirketlerinin verimli çalışma yürütebilmesi için ilgili tüm tedarikçi zincirinin çalıştığına dikkat edilmesini isteyen Putin, sürecin Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu'yla (Rospotrebnadzor) koordinasyon içinde yürütülmesi...