11 / 05 / 2024

Mostar Karagözbey Medresesi

Mostar Karagözbey Medresesi

Bosna Hersek'in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in Bosanski Şamac'taki doğduğu ev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilerek müze haline getirilecek.

Karagöz Üst Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Karagöz Üst Yapı İnşaat Limited Şirketi Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Karagöz tarafından kuruldu.

Karagöz İletişim Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karagöz İletişim Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kadir Karagöz tarafından kuruldu.

Irak'taki Kubehan Medresesi yarım asırdır yeniden imarı bekliyor!

Osmanlı döneminde hayata geçirilen ve  bölgenin önemli dini eğitim merkezleri arasında yer alan Kubehan Medresesi, yarım asırdır yeniden imarı bekliyor...

Ayasofya Fatih Medresesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya Fatih Medresesi'ndeki uygulamaların artık son aşamaya geldiğini açıkladı...

Karagöl Yapı ve Endüstri Mamülleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Karagöl Yapı ve Endüstri Mamülleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Pendik'te 6 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

TİKa, Bosna Hersek'teki Elçi İbrahim Paşa Medresesi'ni restore ediyor!

Bosna Hersek Travnik'te yer alan Elçi İbrahim Paşa Medresesi'nin orijinalindeki minareler, TİKA tarafından yürütülen restorasyon projesi ile 101 yıl sonra yeniden hayata geçirilecek...

Karagöz Grup Emlak İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karagöz Grup Emlak İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahir Karagöz tarafından kuruldu.

Denizli Karagöl'de doğan sit alanı kesin olarak korunacak!

Denizli İli, Bozkurt İlçesi'nde bulunan Karagöl potansiyel doğan sit alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi kafe oldu!

300 yıl önce inşa edilen Beyazıt’taki tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi, zamanla nargile kafeye dönüştürüldü.

Malatya Gündüzbey'e katlı otopark projesi!

Malatya Yeşilyurt Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan toplantısında Gündüzbey Mahallesi’ne yapılacak katlı otopark için İmar Komisyonu tarafından hazırlanan imar plan tadilatı raporu kabul edildi.

Özantik Mostar Otel Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik Şubesi açıldı!

Özantik Mostar Otel Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik Şubesi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Karagöz Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Danışmanlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karagöz Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Danışmanlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Okan Karagöz tarafından kuruldu.

Merve Özbey kazancını gayrimenkule yatırıyor!

Merve Özbey, Watergarden'da hayranları ile biraraya geldi. Özbey,  "Başını sokacak evin olsun" diyen annesini dinleyip tüm kazancını gayrimenkule yatırdığını dile getirdi. 

Mostar Karagözbey Medresesi Haberi

Mostar Karagözbey Medresesi


Bosna Hersek'in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in Bosanski Şamac'taki doğduğu ev, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilerek müze haline getirilecek. 

     AA muhabirinin TİKA yetkililerinden aldığı bilgiye göre, TİKA Bosna Hersek'te 4 yeni projeyi daha hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı. 

     Bosna Hersek'in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in doğduğu şehir Bosanski Şamac'ta bulunan dedesine ait evin restorasyonu yapılarak müze haline getirilecek. 

     Mart ayında çalışmalarına başlanan ve yaz aylarında sona ermesi planlanan projede, müzenin yanı sıra Bosna Hersek'in önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Merhamet Derneği'nin yürüttüğü faaliyetler de merkez olarak kullanılacak bir ofis de kurulacak. 

     

     -Mostar Karagözbey Medresesine yeni bina- 

     

     Osmanlı döneminden kalan ve halen Bosna Hersek Diyanet İşleri Teşkilatı...