14 / 05 / 2024

mostar köprüsü mimar hayrettin

mostar köprüsü mimar hayrettin

Mimar Sinan'ın talebesi Mimar Hayrettin tarafından Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar'da inşa edilen tarihi köprüde 447. kez geleneksel atlama yarışları yapıldı. Atlayışların "baş üstü" kategorisinde Lorens Listo 7. kez şampiyon oldu...

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Ordu Mostar Köprüsü'nde son durum!

Ordu’da Altınordu Belediyesi tarafından inşa edilen Mostar Köprüsü’nün çevre düzenlemeleri devam ediyor.

Mimar Michel Virlogeux, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü anlattı!

Türkiye’nin gözbebeği Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul’a ayrı bir renk kattı. Hem projenin büyüklüğü hem de köprünün mimari estetiği, görenleri büyülüyor. Dünyaca ünlü, Köprü Üstadı olarak anılan mimar Dr. Michel Virlogeux ile konuşuldu.

Dünyanın en yüksek cam köprüsü Çin'de açıldı!

Dünyanın en yüksek ve en uzun cam zeminli köprüsü Çin'in Hunan eyaletinde açıldı. İsrailli mimar Haim Dotan tarafından tasarlanan köprü 3.4 milyon dolara mal oldu.

Ordu Mostar Köprüsü'nde sona gelindi!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Civil ırmağının iki yakasını bir araya getiriyoruz. Mostar Köprüsü'nü bayramda üzerinden geçilecek hale getiriyoruz" dedi.

Altınordu Mostar Köprüsü'nde son aşamaya gelindi!

Altınordu Mostar köprüsünde çalışmaların son aşamaya geldiği belirtildi. Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Civil Irmağı’nın denize döküldüğü alanda inşa edilen Mostar köprüsünde incelemelerde bulundu.

İZEYAP’tan Mimar Sinan Köprüsü açıklaması!

İzmit Evleri ve Tarihi Koruma ve Yaşatma Derneği (İZEYAP), Mimar Sinan Köprüsünün bir bölümünün Yeni Cuma Camiinin görüntüsü kapatması dolayısıyla yıkılması ile alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yeni Cuma Camii’nin siluetini bozduğu gerekçesiyle bir bölümünün yıkımına başlanan Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü’nde çalışmalar sürüyor.

Bosna Hersek Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü restore edildi!

Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü'nde, 5 yıldır süren restorasyon çalışmaları sona erdi. Şanlı, projeyle köprünün onarım ve bakımının yaklaşık 5 milyon avroya mal edildiğini söyledi.

Ordu’da Mostar Köprüsü inşaatı başladı!

Altınordu Belediyesi tarafından 30 Mart mahalli idareler genel seçiminde sözü verilen ve Bosna’daki Mostar Köprüsü’nün bir benzeri olacak köprü inşaatına başlandı. Köprü Nisan 2016'da açılacak.

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nün kolonları yarıldı!

E-5 Karayolu üzerinde bulunan Edirne-Büyükçekmece istikametindeki Mimar Sinan Köprüsü'nün taşıyıcı kolonlarında yarılmalar başladı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, köprünün yıkılarak yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü’nü İBB onaracak!

Hasan Akgün’ün çökme tehlikesi olan Mimar Sinan Köprüsü’nün bir an önce yenilenmesini isteyerek, Kolon ve kirişlerde yarılmalar var. İ.B.B Ulaşım Daire başkanlığı Ulaşım Koordinasyon müdürlüğü köprünün onarımını sağlayacak.

Justinianus Köprüsü'ne çevre düzenlemesi yapılacak!

Sakarya'da mimarî yapısının sırrı henüz çözülemeyen ve altından akan nehre ne olduğu sorusu halen cevaplanamayan Justinianus Köprüsü, Marmara Depremi'nde hasar görmesine rağmen bugüne kadar onarılamadı.

mostar köprüsü mimar hayrettin Haberi

mostar köprüsü mimar hayrettin


Mostar'da Neretva Nehri üzerine 1566 yılında inşa edilen ve o tarihten bu yana aralıksız sürdürülen atlama şöleni, bu yıl da büyük coşku ve heyecana sahne oldu. Köprünün 27 metre yükseklikteki en üst kısmından suya atlayanlar, şölene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Köprüden atlama şölenine, bu yıl Bosna Hersek, Slovenya, Sırbistan, Hırvatistan, Kosova, Makedonya, Karadağ ve diğer ülkelerden 80 sporcu katıldı.


Binlerce kişinin büyük ilgiyle izlediği tarihi köprüden atlama yarışları, "baş üstü ve dik atlayış" olmak üzere 2 kategoride gerçekleştiriliyor.


Mostar'ın en yaşlı suya atlama sporcusu ve jüri başkanı olan Emir Baliç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 sporcunun bu yıl ''baş üstü'' kategorisinde yarıştığını, ''dik atlayış'' kategorisinde ise Mostarlı 53 sporcunun yarıştığını kaydetti.


En genç yarışmacı 14 yaşındaki Ahmed Ceroviç


Atlama şöleninin en genç yarışmacısı...