04 / 10 / 2024

Muacceliyet bildirimi

Muacceliyet bildirimi

İpotekli borç senedi nedir?: İpotekli borç senedi, taşınmaz rehniyle güvence altına alınmış kişisel bir alacak meydana getirir. Peki, irat senedi nedir? İşte Medeni Kanunda yer alan esaslar...

2023'te borçlanma limiti 4.5 katına çıktı! Kur farkının faturası 123 Milyar TL!

Sayıştay'ın 2022 Genel Uygunluk Bildirimi'ne göre; Hazine, kamu-özel işbirliği bütününde yap-işlet-devret ve benzeri finansman modelleri kapsamında verdiği garantiler için 2022 yılında ödediği fark 123,1 milyar lira oldu.

Google deprem bildirimi nasıl kullanılır? Deprem bildirimi nasıl açılır? Google Android Deprem Uyarı Sistemi kullanımı!

Türkiye geneli son günlerde adeta beşik gibi sallanıyor. Ülkemizde sık sık meydana gelen depremlerin ardından, saniyeler önceden depremi bilmek isteyen vatandaşlar, Google Android Deprem Uyarı Sistemi'ni araştırmaya başladı. Peki Google deprem bildirimi nasıl kullanılır?

Ziraat Bankası’ndan herkese son dakika bildirimi gitti! İsteyen herkese anında 500 TL dağıtıyor! Süre dolmadan başvurun!

Banka tarafından çok önemli bir kampanya başlatıldı. Bu kampanyaya başvuru yapana ise 500 TL hediye edileceği bildirildi.

ABD’den flaş karar! Benzin fiyatları düşecek!

Beyaz Saray, ABD'nin stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil sebebi ile çarşamba günü satış bildirimi yayımlanacağını duyurdu. İşte detaylar…

Fransa, yapay zeka ile kaçak 20 bin havuz saptayıp emlak vergisi gelirini 10 milyon Euro artırdı...

Fransız yasalarına göre havuzlar, evin değerini artırdığı için emlak vergisinin de yükselmesini sağlıyor ve yetkililere bildirimi zorunlu. Fransız hükümeti, yüzme havuzlarını beyan etmeyen ev sahiplerini bulmak için ilginç bir yol buldu: Yapay zeka teknolojisini kullanmak. İşte haberin ayrıntıları..

Kredi kartı olanlar için flaş haber! Başınıza bu geldiyse hemen bildirin

Kredi kartı kullanan milyonlarca tüketici bu haberde toplanmalı. Kart sahibinin son 24 saatte yapılan harcamadan sorumlu tutulamayacağı ile birlikte kayıp, çalıntı kart bildirimi ile ilgili merak edilen tüm detaylar belli oldu. İşte detaylar…

Google’dan güvenlik bildirimi! Chrome’u acilen güncelleyin!

Chrome 104 güncellemesini dağıtıma çıkaran Google, yeni güncellemede 11 güvenlik açığını kapattığını açıkladı ve internette daha güvenli dolaşım için Chrome'un güncellenmesini tavsiye etti.

İktidar dövize "gel gel" yapıyor Yeni varlık barışı duyuruldu

2022/Ağustos ayında 5.000.000 TL karşılığı döviz bildiriminde bulunan bir vatandaşın, aynı ay içerisinde bildirdiği bu tutarı 2.500.000 liraya düşürmek ya da 7.500.000 liraya çıkarmak istemesi halinde ilk bildirimine ilişkin düzeltme bildirimi vermesi gerekecektir.

Günübirlik kiralanan evlerde yeni dönem! Kimlik bildirimi ve 'her an ulaşılabilecek işletmeci' bulundurma şartı geldi!

Günübirlik kiralan evlerde kalanlara kimlik bildirim ve bu evlerde "her an ulaşılabilecek" nitelikte sorumlu işletici bulundurma zorunluluğu getirildi.

Trafik kazasında kağıtla tutanak tutma devri bitti! Cep telefonuyla hasar bildirimi yapabilirsiniz

Trafik kazası esnasında sürücülerin en çok başını ağrıtan kağıt kalemle tutanak tutma işlemi sona eriyor. Eğer bir trafik kazasına karışırsanız ve yanınızda trafik kazası tutanak formu yoksa ne yapacağım diye endişelenmeyin çünkü sorun artık "Alo Tutanak" adı verilen mobil uygulama ile çözülüyor.

Belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır?

Gayrimenkul satın alan kimselerin ilgili belediyeye tapu bildirimi yapmaları gerekiyor. Peki, belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır? Emlak bildirimi nasıl yapılır?

Büyükyalı İstanbul'da 2021'de 1.6 milyar TL'lik satış yapıldı!

Özak GYO tarafından, 2021 yılı içerisinde yapılan ve kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen alım satım işlemleri bildirimi kapsamında Büyükyalı projesinin satışının toplam 1 milyar 580 milyon 544 bin TL olarak gerçekleştiği açıklandı.

Körfez GYO, 2021'de 24.9 milyon TL'lik satış yaptı!

Körfez GYO, 2021 yılı içerisinde kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen alım, satım veya kiralama işlemlerinin toplu olarak bildirimi kapsamında, satım işlemleri toplam 24,9 milyon TL + KDV,  kiralama işlemlerinin toplamı 6,6 Milyon TL + KDV olarak

Muacceliyet bildirimi Haberi

Muacceliyet bildirimi

İpotekli borç senedi nedir?

İpotekli borç senedi, taşınmaz rehniyle güvence altına alınmış kişisel bir alacak meydana getirir. İrat senedi ise, bir taşınmaz üzerinde taşınmaz yükü şeklinde kurulmuş bir alacak hakkı meydana getirir.


İrat senedinin güvencesini ancak tarım arazisi, konutlar ve üzerinde bina yapılabilecek arsalar oluşturabilir. İrat senedi, kişisel borç doğurmaz ve borcun sebebini de göstermez.


İPOTEKLİ BORÇ SENEDİ VE İRAT SENEDİ

A. İpotekli borç senedi

I. Amaç ve nitelik

MADDE 898.- İpotekli borç senedi, taşınmaz rehniyle güvence altına alınmış kişisel bir alacak meydana getirir.


II. Değer biçilmesi

MADDE 899.- İpotekli borç senedi yoluyla rehin kurulması için tapu idaresince taşınmaza resmen değer biçilir. Biçilmiş değeri aşan miktar için ipotekli borç senedi yoluyla rehin kurulamaz.


III. Muacceliyet bildirimi

MADDE 900.- İpotekli borç senedindeki alacak, aksi kararlaştırılmış olmadıkça, faizlerin ödenmesi gereken tarihte,...