07 / 05 / 2024

Kredi kartı olanlar için flaş haber! Başınıza bu geldiyse hemen bildirin

Kredi kartı olanlar için flaş haber! Başınıza bu geldiyse hemen bildirin

Kredi kartı kullanan milyonlarca tüketici bu haberde toplanmalı. Kart sahibinin son 24 saatte yapılan harcamadan sorumlu tutulamayacağı ile birlikte kayıp, çalıntı kart bildirimi ile ilgili merak edilen tüm detaylar belli oldu. İşte detaylar…



Kredi kartı birçok kişi için çoğunlukla kurtarıcı oluyor. Kredi kartı kullanımının ilk amacı ise taksit avantajından faydalanmak. Yüksek fiyatlı ürünleri küçük taksitler halinde ödeme fırsatı sunan kredi kartları, tüm bunlar ile birlikte bankaların yapmış olduğu kampanyaların takip edilmesi ile ekonomik olarak karlı olan bir araç haline geliyor.

Fakat bankalardan alınan kredi kartlarının ödemeleri düzenli şekilde yapılmadığı koşulda kişi hem faiz yükü ile karşılaşıyor hem de art arda ödenmeyen kredi kartı borçları kişinin kredi notunun düşmesine sebep oluyor.

HEMEN BİLDİRİM YAPILMASI GEREKİYOR 

Gazete Vatan’dan Özlem Atila’nın haberine göre; kredi kartının kaybolması veya çalınması durumunda ise nasıl bir yol izlenmesi gerektiği tüketici vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer almakta.

Kredi kartının kaybolması dahilinde ise tüketicilerin ilk olarak bankalarını arayıp bu durumu bildirmeleri gerekiyor. Her bankada kaybolan ve çalışan kartlar ile ilgili bir birim bulunuyor.

Söz konusu kartın kaybolduğunun ise bankaya bildirilmesi dahilinde kart alışverişe hızlı bir şekilde kapatılıyor.

Kredi kartı olanlar için flaş haber! Başınıza bu geldiyse hemen bildirin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön