08 / 05 / 2024

Mudanya Taş Mektebi inşaatı

Mudanya Taş Mektebi inşaatı

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde inşa edilen Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi de yapılacak. Projenin 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Mudanya belediye binası meydana gelen 5.1'lik deprem sonrası tahliye edildi!

Mudanya belediye binası 5.1 büyüklüğündeki depremin meydana gelmesinin ardından tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi. Başkan Türkyılmaz, "Yıkım kararını daha önce almıştık ama bu depremle bu taşınmanın ve belediye binası yapılmasının hızlandırılması gereken bir sürece girdik." dedi.

Bursa Mudanya’da büyük dönüşüm başlıyor!

Bursa Mudanya’daki parklanma sorununun çözümü için bazı proje hazırlıklarına başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan stadyumu başka bir yere taşıyıp, bu alana yer altına iki katlı otopark, üst kısma ise ayrıcalıklı bir yaşam alanı inşa edecek.

Mudanya Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi yapılacak!

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde inşa edilen Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi de yapılacak. Projenin 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Mudanya'da trafo merkezi projesi için acele kamulaştırma!

154 kV Mudanya Trafo Merkezi Projesi kapsamında bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı alındı..

Mevsim Mudanya fiyat listesi!

Mevsim Mudanya Konutları 2019 yılında sahiplerine teslim edilecek. Atış Yapı imzası taşıyan projede toplam 139 daireye yer veriliyor...

Bursa Mudanya'da 42.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Mudanya'da bulunan arsayı satışa çıkardı. İhalesi 7 Şubat'ta yapılacak arsanın satış bedeli 42 milyon 804 bin TL olarak belirlendi.

Bursa Mudanya'daki usulsüz mekanlar yıkılıyor!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde usulsüz ve kıyı kenar çizgisine muhalefet ettikleri gerekçesiyle sahil şeridindeki çok sayıda kafe ve beach belediye zabıta ekipleri tarafından yerle bir edildi.

Mudanya İskelesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredildi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Yetkililer, devir işleminin yasal olduğunu belirtirken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.

Mudanya'daki taş mektep restore edilecek!

Bursa'nın Mudanya ilçesinin Trilye Mahallesi'nde atıl durumdaki asırlık taş mektebin restore edilerek kültür ve turizm merkezine dönüştürülmesi planlanıyor.

Mudanya Belediyesi mülklerini satışa çıkardı!

MHP Mudanya Meclis Üyesi Yaşar Ardıç, Mudanya Belediyesi'nin ihtiyaçları için belediye mülkleri satışa çıkarsa bunu yargıya taşıyacaklarını dile getirdi. Ardıç Mudanya'nın sorunlarına açıklamalarda bulundu.

Cerrah İshak Kazgani Sıbyan Mektebi restore edildi!

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan, Nişanca Mahallesi, Nalbant Camii Sokak’ta bulunan Kazgani Sadi Sıbyan Mektebi ve çeşmesinin Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Ataullah Efendi Sıbyan Mektebi'nin restorasyonu tamamlandı!

Süleymaniye Mahallesi, Kalender Mektebi Sokak’ta bulunan ve Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından projelendirilen Ataullah Efendi Sıbyan Mektebi ve Çeşmesi’nin restorasyonu tamamlandı.

Ataullah Efendi Sıbyan Mektebi restore edildi!

Süleymaniye Mahallesi, Kalender Mektebi Sokak’ta bulunan, Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve mülkiyeti İstanbul Vakıflar İdaresi’ne ait olan Ataullah Efendi Sıbyan Mektebi ve Çeşmesi’nin restorasyonu tamamlandı.

Mudanya Taş Mektebi inşaatı Haberi

Mudanya Taş Mektebi inşaatı

Bursa'nın tarihi Mudanya İlçesi, Barış Müzesi´ne ev sahipliği yapacak. Mudanya Belediyesi, 2019 yılı içerisinde bitirilmesinin hedeflendiği Taş Mektep´in bir bölümünü Barış Müzesi olarak inşa edilecek. Mudanya Belediyesi, restorasyon çalışmaları süren Tirilye'deki tarihi Taş Mektep´te Barış Müzesi'nin yapımına başlıyor. 

Habertürk'te yer alan habere göre, müzelerin, toplumun kültürel belleğini oluşturduğunu söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya´ya Barış Müzesi´nin yakışacağını belirtti. Taş Mektep´in kimliğine özgün bir şekilde yaşayacağını bildiren Türkyılmaz, 'Bu kapsamda yapılacak dersliklerde atölyeler oluşturulacak. Bir kısmı müze olurken, Tirilye ve bölgesine, Mudanya´nın geçmişi ve tarihini anlatan bir çalışmanın yanı sıra bir de kütüphane kurulacak' dedi.

Müzede uzman isimler danışmanlık yapacak

Proje kapsamında oluşturulan Müze Danışma Komisyonu'nda, Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Türk Dünyası Araştırmaları Uzmanı Prof. Dr. Selma...