05 / 05 / 2024

mudanya taş mektep

mudanya taş mektep

Bursa'nın Mudanya ilçesinin Trilye Mahallesi'nde atıl durumdaki asırlık taş mektebin restore edilerek kültür ve turizm merkezine dönüştürülmesi planlanıyor.

Mudanya'daki tarihi Taş Mektep 3 milyon TL'ye satılacak!

Bursa Mudanya Tirilye'de yer alan tarihi Taş Mektep'İn 3 milyon TL'ye satılması planlanıyor...

Mudanya belediye binası meydana gelen 5.1'lik deprem sonrası tahliye edildi!

Mudanya belediye binası 5.1 büyüklüğündeki depremin meydana gelmesinin ardından tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi. Başkan Türkyılmaz, "Yıkım kararını daha önce almıştık ama bu depremle bu taşınmanın ve belediye binası yapılmasının hızlandırılması gereken bir sürece girdik." dedi.

Taşmektep Mimarlık Mühendislik İnşaat Dizayn Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşmektep Mimarlık Mühendislik İnşaat Dizayn Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Konur tarafından kuruldu.

Bursa Mudanya’da büyük dönüşüm başlıyor!

Bursa Mudanya’daki parklanma sorununun çözümü için bazı proje hazırlıklarına başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan stadyumu başka bir yere taşıyıp, bu alana yer altına iki katlı otopark, üst kısma ise ayrıcalıklı bir yaşam alanı inşa edecek.

Mudanya Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi yapılacak!

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde inşa edilen Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi de yapılacak. Projenin 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Mudanya'da trafo merkezi projesi için acele kamulaştırma!

154 kV Mudanya Trafo Merkezi Projesi kapsamında bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma kararı alındı..

Mevsim Mudanya fiyat listesi!

Mevsim Mudanya Konutları 2019 yılında sahiplerine teslim edilecek. Atış Yapı imzası taşıyan projede toplam 139 daireye yer veriliyor...

Mersin Cumhuriyet İlkokulu restore edilecek!

1923 yılında inşa edilmiş olan 'Taş Mektep' olarak bilinen Cumhuriyet İlkokulu Mersin Mezitli Belediyesi tarafından yenilenecek. Binanın 29 Ekim'de müze olarak açılışı gerçekleşecek.

Bursa Mudanya'da 42.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Mudanya'da bulunan arsayı satışa çıkardı. İhalesi 7 Şubat'ta yapılacak arsanın satış bedeli 42 milyon 804 bin TL olarak belirlendi.

Bursa Mudanya'daki usulsüz mekanlar yıkılıyor!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde usulsüz ve kıyı kenar çizgisine muhalefet ettikleri gerekçesiyle sahil şeridindeki çok sayıda kafe ve beach belediye zabıta ekipleri tarafından yerle bir edildi.

Mudanya İskelesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devredildi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Yetkililer, devir işleminin yasal olduğunu belirtirken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.

Mudanya'daki taş mektep restore edilecek!

Bursa'nın Mudanya ilçesinin Trilye Mahallesi'nde atıl durumdaki asırlık taş mektebin restore edilerek kültür ve turizm merkezine dönüştürülmesi planlanıyor.

Mudanya Belediyesi mülklerini satışa çıkardı!

MHP Mudanya Meclis Üyesi Yaşar Ardıç, Mudanya Belediyesi'nin ihtiyaçları için belediye mülkleri satışa çıkarsa bunu yargıya taşıyacaklarını dile getirdi. Ardıç Mudanya'nın sorunlarına açıklamalarda bulundu.

Bakırköy Taş Mektep kültür merkezi olacak!

103 yıldır Bakırköylülere eğitim veren Taş Mektep’in kaderi belli oldu. Tadilatı 6 ay önce biten bina için “İlkokul olamaz” raporu verilirken Milli Eğitim Müdürü, “Binayı kültür merkezi yapıyoruz” dedi. Fakat mahalleli okulunu geri istiyor.

mudanya taş mektep Haberi

mudanya taş mektep

Bursa'nın Mudanya ilçesinin Trilye Mahallesi'nde atıl durumdaki asırlık taş mektebin restore edilerek kültür ve turizm merkezine dönüştürülmesi planlanıyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 28 yıldır kullanılmayan taş mektebin restorasyonuyla ilgili çalışma başlattıklarını bildirdi. Binanın onarımı için gerekli izinleri aldıklarını belirten Türkyılmaz, bu yıl restorasyon için ihaleye çıkılması amacıyla hazırlıklarının sürdüğünü anlattı. Türkyılmaz, bu tarihi binayı ilçe turizminin hizmetine sunacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Binanın, restorasyon çalışmalarının ardından zemin katında dükkan ve günübirlik kullanım alanları, üst katında yöresel ve kültürel turizmi destekleyecek fonksiyonlar olacak şekilde, teras katının da müze ve kafe olarak turizm amaçlı kullanılması öngörülüyor." Taş mektep, Trüye'de doğan ve Yunanistan'da eğitim gördükten sonra metropolit olarak Türkiye'ye dönen Chirisostomos tarafından 1909'da yaptırıldı. Dönemin batı mimarisini yansıtan neoklasik tarzda bir...