07 / 05 / 2024

muğla fethiye yörük müzesi

muğla fethiye yörük müzesi

Muğla Fethiye'de 15 yıl boyunca Anadolu insanı ve Yörüklerin kullandığı iş aletlerini toplayarak 2 bin 500 eserden oluşan koleksiyon oluşturan Enver Yalçın, bunları yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine sundu..

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Bugün saat 05:04'te Muğla'da merkez üssü Köyceğiz ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından depremle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama...

Muğla'da imar skandalı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış olan imar planlarının tümünün ve daha sonrasındaki revizyonların hukuka aykırı olduğu ortaya çıktı.

Ehliyeti olanlara müjde! Muğla Büyükşehir Belediyesi KPSS şartsız şoför alımı yapacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi yayımladığı ilanla 39 yeni personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personelleri çeşitli kadrolarda istihdam edileceği ve farklı ilçelerde görevlendireceğini öğrenildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 59 gayrimenkulü kiraya verecek!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Muğla'da yer alan 59 adet taşınmazı kiraya verecek. İşte 23 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan ihale detayları...

Türk zırhlısı Yörük 4x4 direksiyonu kırdı!

Türk savunma sanayisinin dört ülkeye ihracat başarısı elde eden zırhlı aracı Yörük, ilk kez sergilenmiş olan sağdan direksiyonlu versiyonu ile birlikte yeni ihracata hazırlanıyor. İşte detaylar…

TOKİ Muğla Fethiye 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Muğla Fethiye sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Muğla Fethiye’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Muğla Fethiye’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Muğla Fethiye sosyal konut projesi

Muğla Fethiye’de tam tamına 225 ucuz konut! Ucuza ev almak isteyenlere güzel haber

2023 yılı girene kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmesi hedefler arasında bulunduran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı beklenen Muğla Fethiye Projesi’nin detaylarını paylaştı. İşte detaylar…

Yörük Global İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yörük Global İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da Fatih Yörük tarafından kuruldu.

Bayram tatilinde hangi ünlü hangi otelde sahneye çıkacak? Kıbrıs Antalya ve Muğla'da yıldız yağacak

Ramazan Bayramı tatili, pandemi sürecinden çıkan Türkiye'de pekçok insana dinlenme ve stres atmak için fırsat olacak. Kıbrıs, Antalya ve Muğla'daki otellerde ünlü sanatçılar bayram boyunca sahne alacak. İşte bayramda hayranlarıyla buluşacak ünlüler...

Muğla için acele kamulaştırma kararı!

Muğla ili Menteşe ilçesi sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Muğla'da kiralık 78 gayrimenkul!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer ve Yatağan'da yer alan toplam 78 gayrimenkulü kiraya verecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 111 adet gayrimenkulü kiraya veriyor!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula ve Yatağan'da yer alan gayrimenkulleri kiraya verecek.

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

muğla fethiye yörük müzesi Haberi

muğla fethiye yörük müzesi

MUĞLA (AA) - Fethiye'de 15 yıl boyunca Anadolu insanı ve Yörüklerin kullandığı iş aletlerini toplayarak 2 bin 500 eserden oluşan koleksiyon oluşturan Enver Yalçın, bunları yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine sundu. 


İlçeye bağlı Kargı köyünde tarım ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Enver Yalçın, 15 yıl boyunca Muğla, İzmir, Antalya, İsparta, Burdur ve Kütahya'dan topladığı eski iş aletlerini, ilk olarak işlettiği restoranın bahçesinde sergilemeye başladı. 

Zamanla topladığı eserlerin sayısı artan Yalçın, restoranının yanında 2 kattan oluşan bin metrekarelik "Yörük Müzesi" adını verdiği binada sahibi olduğu antika aşyaları yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açtı. 2 bin 500 civarında eseri bir araya getiren Yalçın, 2005'ten bu yana antika eşyalarını ücret almadan sergiliyor. 

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koleksiyonerliğe dedesinin yıllar önce kullandığı aletleri iş yerinde...