27 / 04 / 2024

Muğla Göcek Koyu

Muğla Göcek Koyu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtilerek, koyda otellerin kurulmasının mevcut mevzuatlara göre mümkün olmadığını ifade etti.

Çeşme'de Gücücek Koyu kiralama ihalesinde karar çıktı! 

İzmir Çeşme'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, ücretsiz denize girilen yerlerden biri olan Gücücek Koyu için kiralama ihalesine çıkması ile başlatılan hukuki mücadele sonuçlandı. Buna göre, mevcut bölgeye beş yıldızlı halk plajı yapılacağı kaydedildi.

Green Go Göcek satışta! Tapu hemen teslim yeni proje!

D Grup tarafından Muğla Göcek'te hayata geçen Green Go Göcek projesi satışa çıktı. Projede 45 adet bağımsız bölüm bulunuyor. İşte fiyat listesi...

Muğla'da konut fiyatları ve kiralar fırladı fırsatçılara gün doğdu

Muğla konut fiyatlarının en fazla yükseldiği illerin başında geliyor. Marmaris'te emlak alım satımında ve kiralamasında yaşanan skandallar ise bu konuda çok kişinin başının ağrıyacağını gösteriyor.

Göcek’i denizden ayıracak olan imar planını mahkeme iptal etti!

Muğla Fethiye ilçesinin turizm merkezlerinden biri olan Göcek sahil şeridine yapılacak marina mahkeme tarafından iptal edildi. Fakat bu iptal kararına rağmen inşaatın durmaması gibi marinaya da ruhsat verildi. 

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Şahan Gökbakar'ın Muğla'daki villası inceleniyor!

Muğla Marmaris'te komedyen Şahan Gökbakar'a ait olduğu düşünülen villa ve iskele için inceleme başlatıldı.

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Muğla Milas'taki eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları mecliste!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla İnceburun Koyu'ndaki kaçak inşaata tepki!

Muğla'nın Fethiye ilçesi İnceburun Koyu'nda bir araya gelen çevreci ve denizciler, kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini açıklayarak, tepki gösterdi. 

Muğla Göcek'te SİT alanında yapılan inşaata tepki!

Göcek Turizm ve Kültür Derneği, Göcek'te, doğal güzelliğini hâlâ koruyabilmiş koyların rant peşindeki şirketler tarafından işgal edildiğini belirtti.

Süleyman Girgin'den Muğla Cennet Koyu'na yapılması planlanan projeye tepki!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Cengiz Holding’in Cennet Koyu için inşa etmeyi planladığı projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. Girgin, “Halk bu projenin hiçbir yerinde yok. Ne belediyeye soruluyor, ne de vatandaşa. Bu proje iptal edilmedir” diye konuştu.

Muğla Göcek Koyu Haberi

Muğla Göcek Koyu

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ''Göcek Koyu'nun imara açıldığına'' dair gerçeği yansıtmayan haberlere yer verildiği anımsatıldı.


Açıklamada, "Mesire yerlerinin 29 yıllığına kiraya verilmesi, bu yerlerden faydalanan vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verilebilmesi içindir. Mesire yerleri 3 yıllığına, 10 yıllığına veya 29 yıllığına kiraya verilebilmektedir. 16-17 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacak olan ihalede 10 yıllığına ihaleye çıkartılmıştır" ifadesine yer verildi.


Mesire yerlerinde planların dışında herhangi bir yapı veya tesisi yapma imkanı bulunmadığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:


"Bu Bölgeler Birinci Derece Doğal Sit, Göcek-Fethiye Özel Çevre Koruma sahası ve aynı zamanda 3621 Sayılı Kıyı Kenar kanuna tabi olması nedeniyle mevcut tesisler tadilat yapılarak kullanıma sunulacak. Yeni yapılması gereken tesisler ise yapılmadan önce ilgili kurumlardan onay alındıktan sonra yapılacaktır. Bu nedenle koylarda kesinlikle...