04 / 05 / 2024

muğla kentsel sit alanı

muğla kentsel sit alanı

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Muğla'nın Menteşe ilçesinde eski Muğla evlerinin yaşatıldığı Kentsel Sit Alanı'ndaki mahallenin sakinleri, ücretsiz dağıtılan kireçlerle evlerine badana yaptı

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Muğla Sığla Ormanları koruma alanı olarak tescillendi!

Muğla İli, Ortanca ve Dalaman ilçelerinde yer alan, Ortaca-Dalaman Sığla Ormanları Doğal Sit Alanı ''Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı'' olarak tescil edildi.

Muğla Bodrum'daki sit arazisi Katarlılara satılacak iddiası!

Muğla Bodrum'a bağlı Ortakent Mahallesi’nde daha önceden 3. Derece Doğal Sit Alanı olarak tescillenen, fakat pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılan 1.1 milyon metrekarelik arazinin Katarlılara satılacağı iddia edildi.

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

Muğla Gökova'da sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Muğla Gökova'da bazı sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Muğla Alavara Koyu yapılaşmaya mı açılıyor?

Muğla’da Alavara Koyu’nun sit derecesi düşürüldü. Alınan karar, bölgedeki doğal hayatı olumsuz etkileyecek, yapılaşmanın önü açılacak. Çevreciler imza kampanyası başlattı.

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

Muğla'da yıkım şikayeti!

Muğla'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında 4 katlı binanın yıkımı sırasında 3 katlı apartman ile yanındaki tek katlı müstakil evlerinin zarar gördüğünü iddia edildi.

Muğla Milas'ta arsa stoku tükendi!

Muğla Milas Ticaret ve Sanayi Odası bölgedeki arsa sorununa dikkat çekti. Şehirdeki arsa stoklarının bitmesiyle müteahhitlerin kentsel dönüşüme yöneldiği belirtildi.

Muğla Doğal Sit Alanları Araştırma Projesi iptal mi edildi?

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi'nin iptal edilip edilmediğini sordu..

Eski Muğla evleri beyaza boyandı!

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Muğla'nın Menteşe ilçesinde eski Muğla evlerinin yaşatıldığı Kentsel Sit Alanı'ndaki mahallenin sakinleri, ücretsiz dağıtılan kireçlerle evlerine badana yaptı

Muğla'daki sit alanları meclis gündeminde!

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Muğla'da 2015 yılında SİT alanlarında yürütülen proje hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın cevaplandırması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

muğla kentsel sit alanı Haberi

muğla kentsel sit alanı

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Muğla'nın Menteşe ilçesinde, eski Muğla evlerinin yaşatıldığı Kentsel Sit Alanı'ndaki mahallenin sakinleri, belediyenin ücretsiz dağıttığı kireçlerle evlerini boyadı.  


Kireç dağıtımı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirdikleri ücretsiz kireç dağıtımını bu yıl da tekrarladıklarını söyledi.


Muğla evlerinin ve bacalarının beyaza boyanmasının kentte uzun yıllardır sürdürülen bir gelenek olduğunu belirten Güven, “Evlerimizden bacalarımıza kadar beyaza bürünen Menteşemiz, temizliği ile de ilçemize ziyarete gelen turistlerin dikkatini çekiyor. Beyaz badana aynı zamanda ilçemizin temizliğini gösteriyor." dedi


Vatandaşların da evlerin dış boyası ve badanası ile mahallelerinin temizliğine büyük özen gösterdiğini ifade eden Güven, “Vatandaşlarımız da bu konuda çok duyarlı. Bu anlamda Menteşe halkına da göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı...