21 / 05 / 2024

Muğla nöbetçi noterlik

Muğla nöbetçi noterlik

Muğla'nın Bodrum, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde de Nöbetçi Noter uygulaması başladı. Hafta içi notere gidemeyen vatandaşları için bu uygulama bir fırsat.

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Son dakika Muğla - Datça açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem!

Son dakika AFAD tarafından Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı.

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

TOKİ Muğla 2023 projesi için beklenen tarih geldi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Muğla projesi yarın ihaleye çıkıyor. 304 konutun yer aldığı projede 8 dükkan da bulunuyor.

Muğla Akyaka imar planları için karar verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan  Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonuna karşı Akyakalılar tarafından Muğla 3. İdare Mahkemesine açılan yürütmeyi durdurma talepli iptal davası sonuçlandı.

Muğla Akyaka İmar Planı Revizyonu için yürütmeler durduruldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonlarına karşı açılan dava sonunca yürütmeyi durdurma kararı alındı. 

TOKİ'nin Muğla'daki zeytinliği satışa çıkarmasına tepki!

Muğla Köyceğiz'deki bağlı Toparlar Mahallesi’nde yer alan yaklaşık 1 milyon 106 bin metrekarelik alanın açık artırma ile satışa sunulmasına köylülerden tepki geldi.

Muğla'nın imar sorunu çözülüyor mu?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Av. Sevin Çağlayan, Muğla'nın ilçelerinde senelerdir kronik hale gelmiş olan problemlerin ilk sırasında yer alan imar sorununun 2012 yılında çıkartılan 6360 sayılı kanun ile çözülebileceğine vurgu yaptı. 

Datça koyundaki arazinin vasfının değiştirilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Datça ilçesindeki bir koyda bulunan arazinin vasfının değiştirilmesi ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla Milas'taki eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları mecliste!

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan eski tekel binasının güçlendirme çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

Muğla'da kaçak müdahaleler için 'Denizden Bakış' projesi başladı!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kıyılara yapılan müdahalenin engellenmesi için, "Denizden Bakış" projesi başlatıldı.

Muğla nöbetçi noterlik Haberi

Muğla nöbetçi noterlik

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliğinin uygulaması kapsamında, Muğla'nın ilçelerinde nöbetçi Noter uygulaması başlatıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde, Nöbet hizmetini yürüten Bodrum 1. Noteri Hamdi Köse, nöbetçi noter uygulamasına illerde olduğu gibi bazı ilçelerde de başlandığını söyledi.

Köse, "Şehirlere yakın bir nüfusu var. Buralara geleceğini biz tahmin ediyorduk. Bugün itibarıyla başladık. Yoğunluk şu ana kadar normal seyrediyor. Ancak bu uygulama duyulduktan sonra yoğunluk oluşacağını tahmin ediyoruz.Hafta içinde notere gitmeye fırsat bulamayan vatandaşlar için bu durum fırsat oldu." dedi.

Fethiye nöbetçi noter 

Süleyman Demirel Bulvarı İlba İş Merkezi'nde bulunan Fethiye 1. Noterliği de nöbet hizmetini sürdürüyor. İşlem için notere gelen Selçuk Caneroğlu, hafta sonu noterin açık olmasının işlerini kolaylaştırdığını kaydetti. Oktay Durukan ise hizmetin vatandaşa alışverişini hafta sonu da yapabilme kolaylık sağladığını...