04 / 05 / 2024

Muğla Valisi Amir Çiçek

Muğla Valisi Amir Çiçek

Marmaris'in Taşlıca, Söğüt, Bozburun, Selimiye ve Orhaniye mahallelerinde vatandaşların sorunlarını dinleyen Muğla Valisi Amir Çiçek, sorunların en kısa sürede giderilmesi için gereken çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Kaunos Antik Kenti yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı!

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı olan Kaunos Antik Kenti, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.Muğla Valisi Amir Çiçek, antik kenti gezerek, kazı başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Muğla'nın kalkınması için 3T gerekli!

Marmaris ilçesinde görev yapan basın mensupları ile buluşan Vali Amir Çiçek, Muğla'nın ilçeleri ile birlikte dinamik ve üreten bir il olduğunu, Muğla'nın kalkınması için 3T'nin üzerinde durulması gerektiğini söyledi.

Dalyan turist sayısını artırmaya çalışacak!

Muğla Valisi Amir Çiçek (sağ 3), Dalyan'daki turizm olanaklarını incelemek üzere Dalyan Kanalı, Kaunos Antik Kenti, Kaya Mezarları ve Sultaniye Kaplıcaları'nın da bulunduğu alanda inceleme yaparak bilgi aldı.

Dalyan, termal turizmde ön plana çıkacak!

Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları ve Caretta Caretta'larla ünlü Dalyan'da, termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla alternatif turizm olanakları oluşturulacak. Dalyan Mahallesindeki termal kaynakların turizme kazandırılması için çalışma yürütüldü.

Amir Çiçek, Bodrum'da antik kentleri inceledi!

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum'da bir dizi incelemelerde bulundu. Pedasa ve Aspat antik kentlerini gezen Çiçek, Bodrum Karadenizliler Derneği 'nin düzenlediği 1. Hamsi Şenliği'ne katıldı.

Muğla'da müze ve ören yerlerini 8 ayda 710 hin 497 kişi ziyaret etti!

Muğla 'da müze ve ören yerlerini yılın 8 ayında 710 hin 497 kişinin ziyaret ettiği, 5 milyon 436 bin 754 lira da gelir sağlandığı bildirildi.

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

Muğla'da imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Muğla İl İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı. Kamu idaresinde birliğin sağlanması amacı ile İl İdare Şube Başkanları, Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında Menteşe Öğretmenevinde gerçekleştirildi. 

Amir Çiçek'ten Bodrum'a kapalı spor salonu müjdesi!

Muğla Valisi Amir Çiçek’den Bodrum’a müjdeli haber geldi. Vali Çiçek Bodrum’un en büyük ihtiyacı olan spor tesislerini en kısa sürede Bodrum’a kazandıracağız dedi.

Menteşe TOKİ Konutları başvuruları başlamadı!

Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı yazılı açıklama ile TOKİ başvuruları hakkında çıkartılan söylentilerin asılsız olduğunu başvuruların henüz başlamadığını açıkladı.

Fethiye KETEM açıldı!

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Fethiye Toplum Sağlık Merkezi binasında hizmet verecek olan KETEM'in açılışına Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ile bürokratlar, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Özgür Gümüş'ün inşaat halindeki evi yardımlarla tamamlandı!

Muğla Valisi Amir Çiçek, Diyarbakır'da şehit düşen polis memuru Özgür Gümüş'ün, 15 yıldır inşaat halinde duran ve yapılan yardımlarla tamamlanan evini ziyaret etti.

Muğla’da soğuk hava depolarının yapımı tamamlandı!

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yapımı tamamlanan soğuk hava depoları düzenlenen törenle açıldı. ORMESKOOP’a ait soğuk hava deposunda yapılan açılış törenin ardından Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri diğer tesisleri gezerek bilgi aldı.

Fethiye Kruvaziyer Liman Projesi için destek bekleniyor!

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Amir Çiçek: Marmaris'teki en büyük sıkıntı imar!

Marmaris'in Taşlıca, Söğüt, Bozburun, Selimiye ve Orhaniye mahallelerinde vatandaşların sorunlarını dinleyen Muğla Valisi Amir Çiçek, sorunların en kısa sürede giderilmesi için gereken çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Teknopark Projesi inşası hızlandırılıyor!

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, ilgili müdürlerin katılımı ile Valilik 75.Yıl Toplantı Salonu’nda Teknopark Projesi hakkında toplantı yapıldı.

Amir Çiçek Muğla'daki sağlık yatırımlarını anlattı!

MUĞLA Valisi Amir Çiçek, Menteşe ilçesinde inşaatlan devam eden 40 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde incelemelerde bulundu.

Datça Hükümet Konağı park ve meydan olacak!

Datça'nın en önemli sorunlarının başında gelen hükümet konağı ile ilgili yeni gelişmelerin olduğunu hatırlatan Muğla Valisi Amir Çiçek , "İnsanlarımızın sağlıklı biçimde hizmet alabilmeleri gerekiyor" dedi

Muğla Datça Hükümet Konağı yıkılacak!

Datça'nın en önemli sorunlarının başında gelen hükümet konağı ile ilgili yeni gelişmelerin olduğunu hatırlatan Muğla Valisi Amir Çiçek, yıkılma riski bulunan Datça Hükümet Konağı'nın yıkılarak yerinin park ve meydan olacağını açıkladı.

Muğla Valisi Amir Çiçek Haberi

Muğla Valisi Amir Çiçek

Taşlıca Mahallesi'ni ziyaretinde Çiçek'e vatandaşlar su ve mülkiyet sorunlarını aktardı. Taşlıca göletine giderek burada yerinde incelemelerde bulunan Vali Çiçek, gölet ve bölgenin doğal dokusu hakkında Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanal İşletmesi 4. Bölge Şube Müdürü Mustafa Car'dan bilgi aldı. 

Çiçek, devletin bölgeye su bulmak amacıyla 1966 yılından beri çaba sarf ettiğini ancak bölgenin doğal yapısı nedeniyle bir türlü sorunun çözüme kavuşamadığını, gerekirse Marmaris barajından su taşınabileceğini belirtti.

Devletin vatandaşların su sıkıntısı çekmemesi için gölet projesini hayata geçirmeye çalıştığına dikkati çeken Vali Çiçek, "Gölet'in daha sonra su tutmaması nedeniyle zeminine membran malzeme kullanılarak çözüm aranmış. Ancak yağışın az olması yüzünden yeniden su sıkıntısının meydana geldiğini görüyoruz. 

Şimdi devlet olarak vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermemiz gerekiyor. Sondaj çalışmalarını hiç yapılmamış yerlerde yapmalıyız. Bu görev şuanda Su...