06 / 05 / 2024

Muğlada hortum evin çatısını uçurdu

Muğlada hortum evin çatısını uçurdu

Muğla Milas'ta hortum nedeniyle bir evde hasar meydana geldi. Hortum sırasında evde bulunmadığını söyleyen ev sahibi, "Eve geldiğimde çatının 10 metre ileride olduğunu gördüm" dedi.

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Prefabrik ev yapmak pahalı mı ucuz mu? 100 metrekare prefabrik evin maliyeti ne kadardır?

Prefabrik evler son zamanlarda popüler olmaya başlayan konut tipidir. Peki Prefabrik ev yapmak pahalı mı ucuz mu? 100 metrekare prefabrik evin maliyeti ne kadardır? İşte detaylar!

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Muğla'da inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

Muğla Bodrum Mumcular Mahallesi'nde bir evin inşaatında çalışan Ali Yılmaz (48) dengesini kaybeti, 2. kattan düşerek hayatını kaybetti.

Muğla Menteşe'deki kentsel dönüşüm yıkımı kabusa dönüştü!

Muğla'nın Menteşe İlçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlem alınmadan yapılan yıkımla apartmandan düşen beton ve kiremit parçaları üniversite öğrencisinin kaldığı tek katlı müstakil evin üzerine isabet etti.

Boş evin çevre temizlik vergisi olur mu?

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, boş evin çevre temizlik vergisi olur mu?

Kat irtifaklı evin emlak vergisi muafiyeti!

Kanunen emlak vergisi uygulamasında meskenler için muafiyet avantajı yer alıyor. Peki, ev kat irtifakı tapuluysa ne olur? Kat irtifaklı evin emlak vergisi muafiyeti olur mu? Olmaz mı?

Bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Değer artış kazancı vergisinde gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediği vergilendirme kıstası oluyor. Peki, bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Daire satışında eş rızası zorunlu mu?

Daire satışında, satışa konu olan evin aile konutu olması halinde diğer eşin rızasının alınması gerekiyor. Peki, daire satışında eş rızası zorunlu mu? Daire satışında eş rızası alınmazsa ne olur?

Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Aile konutu için tapu üzerinde "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerh malik olan eşin tasarruf hakkını kısıtlıyor. Peki, evin tapusu yoksa ne olur? Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Konut kredisi için başvuru koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Peki, krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Muğla'daki Korsan Salih kulesi restore ediliyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yüzlerce yıldır ayakta duran ve Türk denizcilerinden Turgut Reis'in arkadaşı Korsan Salih'in kendisi için yaptırdığı kule evin restore edilmesi için çalışma başlatıldı.

Miras kalan evin satış vergisi!

Gelir Vergisi Kanunu'nda tanımlanan mal ve hakların iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar gelir vergisine tabi oluyor. Peki, miras kalan evin satış vergisi olur mu?

Muğlada hortum evin çatısını uçurdu Haberi

Muğlada hortum evin çatısını uçurdu

Milas'ta hortum nedeniyle bir evde hasar meydana geldi.


 Selimiye Mahallesi'nde Hacıahmetler mevkisinde hortum nedeniyle Yavuz Açıkgöz'e ait evin çatısı uçtu, duvarları ise yıkıldı.


Açıkgöz, hortum sırasında evde bulunmadığını, komşularının kendisine haber verdiğini belirterek, "Eve geldiğimde çatının 10 metre ileride olduğunu ve bazı eşyaların da ağaç dallarına takıldığını gördüm" dedi.


Önceki yıl inşa ettiklerini evin hortum nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Açıkgöz, şunları söyledi:


"Evi geçen yıl komşuların desteğiyle yaptık. Hortum çatımızı uçurdu, eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Yalnızca emekli maaşıyla geçiniyorum ve evi tamir etme imkanım...