15 / 05 / 2024

Muhammed bin İbrahim Al Tuwaijri

Muhammed bin İbrahim Al Tuwaijri

Türk müteahhit sektörünün 2012’ de ulaştığı 26.6 milyar dolarlık büyüklüğün 12.7 milyar TL’ lik bölümünün Arap ülkelerinde gerçekleştiğini belirten Çağlayan, bölgenin önemine dikkat çekti...

Çiftçilere resmen Mayıs 2024 müjdesi geldi! 300 bin lira faizsiz kredi verilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı çiftçilerin ve üreticilerin yanında olmayı sürdürdüklerini dile getirerek, üreticilerin bitkisel veya hayvansal üretimde 300 bin TL'ye kadar yüzde 100 faiz indirimli kredinin yüzde 70'i ayni, yüzde 30'u da nakit şekilde kullanabileceğini kaydetti.

TİGEM, 392 bin tonluk hububat hasadıyla rekor kırdı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada TİGEM'in toplamda 15 işletmesinde yapılan 392 bin tonluk hububat hasadının tüm zamanların rekoru olduğunu söyledi.

Çiftçileri sevindirecek haber! 29 milyon 85 bin TL'lik Tarımsal destekleme ödemeleri bugün hesaplara yatıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 29 milyon 85 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.

Yeni seçmenlerin yüzde 20'si yabancı iddiası: Konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancı seçmen oldu!

Karar Gazetesi köşe yazarı İbrahim Kahveci, 'Yeni seçmenin yüzde 20'si yabancı' başlıklı yazısında yeni seçmenlerin yüzde 20'sinin yabancı olduğunu dile getirdi. Kahveci, konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancının seçmen olduğunu belirtti. 

Turizmde Suudi patlaması kapıda!

Suudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ziyareti öncesinde Türkiye’ye uygulanan yapılan pandemi kaynaklı seyahat yasağını kaldırdığını duyurdu.

Büyük depremde İstanbul'daki 91 bin 81 bina ağır hasar görecek!

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, mecliste gerçekleştirdiği konuşmada, beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, "İstanbul’da gerçekleşmesi muhtemel 7,5 büyüklüğünde bir depremde 91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar alacağı tahmin ediliyor" dedi.

İbrahim Bin Ladin'in Kaliforniya'daki evi aylardır alıcı bulamadı!

Suudi Arabistanlı El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in kardeşi olan İbrahim Bin Ladin'in Kalifornya'dan 1 milyon 653 bin dolara satın aldığı lüks malikane 28 milyon dolara satışa çıkarılmıştı. Lüks malikane aylardır alıcı bulamadı.

Türkiye, Kabil Havaalanı'nın onarımı için Katar'la ortak çalışıyor!

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, ülkesinin, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havaalanının yeniden uygun hale getirilmesi amacıyla Türkiye ile çalıştığını belirtti. 

Etap Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Etap Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Çınar Müslüm Bakan, İbrahim Tüfekçi, İsmail Tüfekçi, Muhammed Emin Tüfekçi ve Zekeriya Tüfekçi ortaklığında kuruldu. 

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

İbrahim Polat Holding ofis katlarını 20 bin TL’ye kiraya çıkardı!

Müteahhitlik, enerji, seramik ve turizm alanlarında faaliyetleri bulunan İbrahim Polat Holding'in Mecidiyeköy merkez binasındaki katlar 20 bin TL'den kiraya çıkarıldı...

İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami'nin, Esed rejimi ile yaptığı anlaşma çerçevesinde; İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek...

Muhammed el-Halbusi: Irak'ta gecekonduların yıkım süreci durdurulacak!

Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi, yaptığı açıklamada, devlet, gelecekteki nüfus yoğunluğuna göre inşa edilecek en az 100 bin konut projesine gerekli fonu sağlayıncaya kadar gecekonduların yıkılması sürecinin durdurulacağını söyledi.

Muhammed bin İbrahim Al Tuwaijri Haberi

Muhammed bin İbrahim Al Tuwaijri


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 14 Arap ülkesinin ekonomi bakanlarıyla bir araya geldi. Bakan Çağlayan, “2012’de 26,6 milyar dolar tutarındaki projenin  12,7 milyar dolarlık kısmı Arap ülkelerinde gerçekleştirildi” dedi.

Çağlayan, Mersin’de düzenlenen Türk - Arap Ekonomi, Ticaret ve  Yatırım Bakanları toplantısı’nın açılışına  katıldı. Toplantıda 14  Arap ülkesinin ekonomi bakanları da hazır bulundu. Çağlayan, “Aramıza nifak sokmak isteyenlere inat  biz kardeşlik yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. Çağlayan, 2012 itibarıyla Arap ülkelerinin toplam ihracatının 1,3 trilyon  dolar, ithalatının da 775 milyar dolar olduğunu kaydetti.


11 katlık artış yaşandı


Çağlayan, şöyle devam etti:  “2002 yılında Türkiye ve Arap ülkeleri arasında 5 milyar dolar olan  ticaret hacmi, 2012 yılında tam 11 kat artarak 55 milyar dolara yükseldi. Dünya  üzerinde bu oranda ticaretimizin arttığı başka bir ülke grubu...