17 / 05 / 2024

Muhammed bin Selman kimdir

Muhammed bin Selman kimdir

Dünyanın en büyük petrol şirketi Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Saudi Aramco'nun başına, ikinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman geçti.

Kral Selman'a Koç Holding önerileri! 

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Fenerbahçe - Galatasaray arasındaki Süper Kupa finalinin oynanamaması  sosyal medyada da konu geniş yer tuttu. X'te 27,7 bin takipçili bir hesaptan Kral Selman'a Ali Koç'un şirketleri ile ilgili çarpıcı bir öneri geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Petrol fiyatları ters köşe yaptı! Akaryakıt fiyatlarında korkutan tablo! İşte detaylar!

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman petrol üretimine yönelik açıklama yaptı. İşte detaylar!

Brent petrol ne kadar? Brent petrol bugün kaç dolar oldu? İşte son dakika brent petrol fiyatı

Brent petrol varil fiyatı bugün düşüşe geçti. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman'ın petrol üretiminin düşürülebileceğine yönelik açıklamaları brent petrolü düşürdü. Peki bugün brent petrol ne kadaR? Brent petrol varil fiyatı kaç dolar? İşte brent petrol fiyatı 23 Ağustos 2022..

Turizmde Suudi patlaması kapıda!

Suudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ziyareti öncesinde Türkiye’ye uygulanan yapılan pandemi kaynaklı seyahat yasağını kaldırdığını duyurdu.

Her yıl 500 bin konut yeniden inşa edilmeli!

9. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde konuşan Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Türkiye'de her sene 500 bin konutun yeniden inşa edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Türkiye, Kabil Havaalanı'nın onarımı için Katar'la ortak çalışıyor!

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, ülkesinin, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havaalanının yeniden uygun hale getirilmesi amacıyla Türkiye ile çalıştığını belirtti. 

İki yıl içinde Karaman'da 2 bin 34 konut inşa edildi! 

AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, TOKİ'nin Karaman'da 2 bin 34 konut inşa ettiğini açıkladı. 

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

Putin ve Kral Selman petrol piyasalarını görüştü!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile yaptığı telefon görüşmesinde, Kovid-19 salgını ve petrol piyasalarındaki gelişmeleri ele aldığı açıklandı.

Yabancıların 2020'de en az 55 bin konut alması bekleniyor!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Ocak ayında yabancılara konut satışı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Selman Özgün, "Ocakta tarihin en iyi başlangıcıyla yabancılara 3 bin 907 adet konut sattık." dedi...

İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami'nin, Esed rejimi ile yaptığı anlaşma çerçevesinde; İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek...

Muhammed el-Halbusi: Irak'ta gecekonduların yıkım süreci durdurulacak!

Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi, yaptığı açıklamada, devlet, gelecekteki nüfus yoğunluğuna göre inşa edilecek en az 100 bin konut projesine gerekli fonu sağlayıncaya kadar gecekonduların yıkılması sürecinin durdurulacağını söyledi.

Suudi Veliaht Prensi: İran ile savaş küresel ekonomiyi çökertir!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve İran ile yaşanan gerilime ilişkin açıklamalar yaptı. Bin Selman, İran ile askeri değil, siyasi bir çözümü tercih edeceğini belirtti.

Muhammed bin Selman kimdir Haberi

Muhammed bin Selman kimdir

Saudi Aramco'nun internet sitesinden yapılan  açıklamada, geçen hafta Güney Kore'de gerçekleştirilen şirketin yıllık toplantısında, şirket bünyesindeki Petrol ve Maden İşleri Yüksek Konseyi'nin feshedilerek yerine 'Yüksek Konsey' kurulduğu belirtildi.


Açıklamada, yeni konseyin, kuruluş yönetmeliğine göre 5'i eski yönetim kurulu üyesi 10 üyeden oluştuğu ve başkanlığına, ikinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın getirildiği ifade edildi.


Öte yandan El-Arabiya kanalında yer alan haberde, aynı zamanda Savunma Bakanı ve Ekonomik İşler ve Kalkınma Kurulu Başkanı olan Selman'ın, şirketin yeniden yapılandırılmasını kabul ettiği kaydedildi.


Yeniden yapılanmanın şirketin Petrol Bakanlığından ayrılmasını kapsadığı belirtildi.


Şirketin yeniden yapılanması için daha önce de birkaç adım atılmış, bu kapsamda 12 birim feshedilmiş, bunların görevini Prens Selman'ın başkanlık ettiği Ekonomik İşler ve Kalkınma Kurulu üstlenmişti.


Günlük yaklaşık 7,6 milyon varil ile dünyanın en çok petrol...