05 / 05 / 2024

mühendis ve müteahhitlerin katıldığı bilgilendirme toplantısı

mühendis ve müteahhitlerin katıldığı bilgilendirme toplantısı

İnşaat faaliyetlerinin yoğunluk kazandığı bölgelerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle vatandaşların şikâyetlerini dikkate alan Karşıyaka Belediyesi yetkilileri, daha temiz ve sağlıklı çalışma ortamı yaratmak için 'bilgilendirme toplantısı' düzenlendi.

İnsay Yapı'dan inşaat maliyetleri açıklaması: Müteahhitlerin tolere gücü kalmadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, inşaat maliyetlerinin yıllık bazda yüzde 70 arttığına dikkat çekerek müteahhitlerin artık tolere gücünün kalmadığını belirtti. 

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

Mühendis ve mimarlar, depreme karşı riskli binaları ortaya çıkaracak!

Erzincan'da Valilik tarafından mühendis ve mimarlardan oluşturulan bir komisyon, tüm yapıları depreme karşı inceleyip riskli binaları ortaya çıkaracak.

Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Şehirler nasıl dönüşmeli?

Şehir-Bölge Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mete Gülbaş, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Peki şehirler nasıl dönüşmeli?

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Müteahhitlerin gözü fiyat farkı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada  gündemden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşıyla müteahhitlerin ağırlaşan maliyet artışı baskısı altında olduğunu dile getirerek,  fiyat farkı müjdesi beklediklerini söyledi.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri  Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmlik bugünkü 31780 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Müteahhitlerin iş bırakma kararı çimento ihracatını frenledi!

Müteahhitlerin bir süredir çimento fiyatlarında fahiş yükselişler yapıldığı sebebiyle iş bırakma kararını açıklamalarının iki gün sonrasında, çimento ihracatı kısıtlandı. Ticaret Bakanlığı, İhracatı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ kapsamına, çimento ve klinkeri de aldı. 

Türk müteahhitlerin Libya'daki sorunları çözülüyor! 

Libya’nın geniş katılımlı Türkiye ziyareti, yurt dışında iş yapan müteahhitlerin sorunlarını büyük anlamda çözüme kavuşturacak. Yapılan görüşme ile müteahhitlerin 5 milyar dolara yakın alacağı için önemli adımlar atıldı.

mühendis ve müteahhitlerin katıldığı bilgilendirme toplantısı Haberi

mühendis ve müteahhitlerin katıldığı bilgilendirme toplantısı

Yetkililer "Yasal Belediye Meclis salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantıları iki gün sürdü. Toplantılara mimarlar, müteahhitler, yapı denetim firmalarının temsilcileri ile elektrik, inşaat, makine ve jeoloji mühendisleri katıldı. Ruhsat işlemlerinin hızlanması için gerekli yasal prosedürler anlatıldı. 


En çok karşılaşılan sıkıntılar ve vatandaşlardan gelen öneri ve talepler ilgililere aktarıldı. Gürültü, güvenlik ve çevresel sıkıntıların minimuma indirilmesi gerektiği belirtildi. 

Karşıyaka Belediyesi, vatandaşlardan gelen öneriler doğrultusunda bu tür bilgilendirme ve işbirliği toplantılarını devam ettirme kararı aldı. 


Aliağa...