11 / 05 / 2024

muhtar tapulu arazisi

muhtar tapulu arazisi

Kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Buna karşın kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri muhtarlıkta yapılıyor. Peki, muhtar tapulu arsa alınır mı?

Giresun'daki tapulu arazilerin orman arazisi sayılması mecliste!

Giresun ilindeki bir köyde yaşayanların tapulu arazilerinin orman arazisi sayılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İTÜ'nün Sarıyer Armutlu'daki arazileri ne olacak?

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, Armutlu’da 1962 yılında İTÜ’ye tahsis edilen araziler için, “Üniversitenin tapulu arazisi işgal altında” diyor...

Muradiye Muhtarı Kemal Cantayan okul için arazisi bağışladı!

Van'ın Muradiye ilçesinde muhtar Kemal Cantayan'ın, mahallesindeki çocukların daha iyi ortamda eğitim görmesi amacıyla bağışladığı araziye inşa edilecek 12 derslikli okulun temel atma töreni düzenlendi.

Bodrum'da sahibinden 4 milyon TL'ye satılık kilise!

Bodrum'da bir işadamı, tapulu arazisi içinde bulunan 4 villa ve 1800 yıllık geçmişe sahip Rum kilisesini 4 milyon liraya satışa çıkardı.

Bodrum'da 4 milyon TL'ye satılık Rum kilisesi!

Bodrum'da bir işadamı, tapulu arazisi içinde bulunan 4 villa ve 1800 yıllık geçmişe sahip Rum kilisesini 4 milyon liraya satışa çıkardı

Muhtar tapulu arsa alınır mı?

Kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Buna karşın kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri muhtarlıkta yapılıyor. Peki, muhtar tapulu arsa alınır mı?

Yenimahalle Muhtar İrfan Yaman Parkı açıldı!

merhum muhtarın adı verilen park açıldı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar. Macun Mahallesinde 11 bin 466 metrekare alana sahip "Muhtar İrfan Yaman" parkını törenle açtı.

Yenimahalle'de Muhtar İrfan Yaman parkı açıldı!

Yenimahalle Macun Mahallesinde Muhtar İrfan Yaman Parkı'nın açılışı bir törenle gerçekleşti. 22 yıldır Macunlular'a hizmet ederek, görevi başında vefat eden, Muhtar İrfan Yaman'ın isminin verildiği parkın açılışına Yaman'ın ailesi katıldı.

Çorum Osmancık'ta 2 milyon 612 bin 157 TL'ye satılık tarım arazisi!

Çorum İli Osmancık İlçesi'nde yer alan 210,998,20 metrekare yüzölçümüne sahip olan tarım arazisi Osmancık Satış Memurluğu tarafından 15 Aralık 2014 günü saat 14:00 ile 14:10 arası ihale ediliyor.

Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak tanımlanıyor. Peki, hisse tapulu ev alınır mı? İşte, hisse tapulu evin satışı..

1947 yılında Bakırköy'de 100 dönüm arazisi olan bir köşk ehven fiyata satılacakmış!

1980 yılına kadar nahiye merkezi olarak Bakırköy ilçesine bağlı iken, Bakırköy'e bağlı bir mahalleye dönüştürülen daha sonra Bağcılar'a bağlanan Mahmutbey'de 1947 yılında 100 dönüm arazisi olan bir çiftlik ehven fiyata satılacakmış.

Gaziantep Köy Hizmetleri arazisi 21 Eylül'de satışta!

Gaziantep Köy Hizmetleri arazisi, dokuz parçaya bölünerek 21 Eylül'de satışa çıkarılıyor. Yeni yapılan imar düzenlemeleriyle yatırımcıların ilgisini çekmesi beklenen araziyle ilgili son gelişmeleri Gaziantep 27 yazarı Yaşar Erkent yazdı...

Ataşehir Finans Merkezi arazisi ile ilgili iddialar ve gerçekler!

Ataşehir Finans Merkezi’nin Ataşehir Belediyesi sınırlarından alınarak Ümraniye Belediyesi sınırlarına bağlanması ile ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi basın toplantısı yaptı.Ataşehir Finans Merkezi arazisi ile ilgili iddialar ve gerçekler..

muhtar tapulu arazisi Haberi

muhtar tapulu arazisi

Muhtar tapulu arsa alınır mı?

Tapu mevzuatına göre; kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Buna karşın kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. 


Kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri işlemi, muhtarlıkta yapılabiliyor. Peki, Muhtar tapulu arsa alınır mı?


Muhtar tapulu arsa almanın gerektirdiği yasal süreç Kadastro Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince kadastro tutanakları, 30 günlük ilan süresi geçtikten sonra, dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşiyor.


Kadastro tutanaklarının kesinleşmesi ve hak düşürücü süre:

Madde 12 – 30 günlük ilan süresi geçtikten sonra, dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşir.


Kadastro müdürü tarafından onaylanarak kesinleşen tutanaklar ile kadastro mahkemesinin kesinleşmiş kararları; kesinleşme tarihleri tescil tarihi olarak gösterilmek suretiyle en geç 3 ay içinde tapu kütüklerine kaydedilir.


Bu tutanaklarda belirtilen...