14 / 05 / 2024

mülk arazi sözlük anlamı

mülk arazi sözlük anlamı

Mülkiyetinin gerçek veya tüzel kişilere ait olduğu mülk arazi ne demektir, ayrıntıları...

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmezken son haber de Antalya’dan geldi. İki taraf kira artışında anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ’nin şimdi de kiracısı Halil Mert’in elektriğini kestirdiği öne sürüldü...

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde Ocak'ta 642 adet devre mülk satıldı! İşte toplam satış cirosu...

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde yapılan satış rakamları tek tek açıklandı. İşte Ocak ayında ve bugüne kadar satışı yapılan toplam devre mülk sayısı... 

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Kızılbük GYO Balıkesir devre mülk projesi geliyor! Dev proje için imzalar atıldı!

Kızılbük GYO Balıkesir devre mülk projesi için imzalar resmen atıldı. Söz konusu proje, Balıkesir Susurluk'ta inşa edilecek. İşte o son dakika gelişmesi...

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

Pera GYO, yatırım holding olarak yapılandırılacak! GYO statüsünden çıkıyor! 

Pera GYO, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı statüsünden çıkıp, yatırım holding şeklinde yeniden yapılandırılacak. Şirket KAP'ta duyurdu. İşte detaylar...

SGK hizmet dökümünüzde 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor? Eğer bu harfler varsa aman dikkat!

EYT’nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşmasının ardından, EYT başvuruları başlamış durumda. SGK hizmet dökümünde bulunan bazı harfler ise EYT ile emeklilik hakkına sahip olan vatandaşları da ilgilendiriyor. Uzmanlar sigorta dökümünde bulunan S, Ş ve K harfleri için uyarıyor.

Yazılı ve sözlü sınav yok! Bakanlık 121 sözleşmeli personel alıyor! İşte kadro dağılımı! Son başvuru 30 Ocak 2023!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 4/B Sözleşmeli Personel Alımı İlanı’nı duyurdu. Bakanlık yazılı ve sözlü sınavsız olmaksızın 121 sözleşmeli personel alımı yapacak. İşte detaylar…

Devre mülk sahiplerine büyük vurgun! Bu tuzağa sakın düşmeyin!

Devre mülkü olanları arayarak yabancılara yüksek fiyata satacaklarını vaat ederek 5 milyon TL'lik vurgun yaptıkları ileri sürülen 7 şüpheli gözaltına alındı. İşte ayrıntılar...

Multi Mülk Gayrimenkul Danışmanlık Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Multi Mülk Gayrimenkul Danışmanlık Ve İnşaat Limited Şirketi Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Sajıd Alı tarafından kuruldu.

Kızılbük GYO'dan 165.5 milyon TL'lik devre mülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Thermal Wellness Resort" projesinde bulunan devre mülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Ocak -28 Şubat 2022 tarihlerinde 1.031 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 165 milyon 504 bin TL oldu.

Kızılbük GYO'dan 134.5 milyon TL'lik devre mülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Thermal Wellness Resort" projesinde bulunan devre mülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Aralık - 31 Aralık 2021 tarihlerinde 1.032 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 134 milyon 465 bin TL oldu.

mülk arazi sözlük anlamı Haberi

mülk arazi sözlük anlamı

Mülk arazi ne demektir?

Mülk arazi ne demektir, tanımı; Mülk arazi, mülkiyetinin gerçek veya tüzel kişilere ait olduğu arazidir.


Mülk arazi ne demektir, detayları; Mülk arazi,gerçek veya tüzel kişinin tam anlamıyla sahip olduğu, istediğinde satabildiği, istediğinde hibe veya vakf edebildiği, öldüğünde çocuklarına miras bırakabıldiği topraktır. Mülk arazide sahibinin her türlü tasarruf hakkı vardır.


Mülk arazinin miri araziden farkı; Miri arazide sadece yararlanmak hakkı gerçek ve tüzel kişilere ait iken, mülk arazide yararlanma hakkının yanında tasarruf hakkı da sahibine aittir.


Mülk arazi nedir, kısaca; Mülkiyetin gerçek ve tüzel kişilere ait olduğu arazidir.



Işıl Seren...