24 / 05 / 2024

mülkiyetin iktisabı kaça ayrılır

mülkiyetin iktisabı kaça ayrılır

Mülkiyetin iktisabı nedir? Mülkiyetin iktisabı kaç çeşittir? Mülkiyetin aslen ve devren iktisabı nasıl gerçekleşir? Mülkiyetin iktisabı konusu hakkında detaylı bilgi almak için haberimizi inceleyebilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

1 gram gümüş ne kadar? 14 Ağustos 2023 Pazartesi gümüş fiyatları kaç lira? İşte Güncel gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları son zamanlarda atağa geçen yatırım araçlarından biri. Gümüşe yatırım yapmak isteyenler günlük olarak güncel gümüş fiyatlarını araştırıyor. Peki 1 gram gümüş ne kadar? 14 Ağustos 2023 Pazartesi gümüş fiyatları kaç lira? İşte Güncel gümüş fiyatları.

TOKİ Kayseri projesi için son dakika müjdesi geldi! Kocasinan'a tam 618 yeni konut geliyor! 

TOKİ Kayseri projesi için son dakika müjdesi geldi... Kocasinan'a tam 618 yeni konut geliyor... Sakın kaçırmayın...

Çaykur memur alımı başvuru tarihi açıklandı! Başvuruları sakın kaçırmayın! İşte Çaykur memur alımı kadroları!

Çaykur memur alımı yapacağını duyurmasıyla başvuru yapmak isteyenler başvur tarihi ve şartlarını araştırmaya başladı. Çaykur memur alımı başvuru tarihi açıklandı! Başvuruları sakın kaçırmayın! İşte Çaykur memur alımı kadroları!

Çiftçiler merakla bekliyor: Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak? Hangi borsada şu an buğday fiyatları kaç TL?

Buğday ve diğer ürünlerin alım fiyatlarının açıklanması merakla bekleniyor. Peki buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak? Hangi borsada şu an buğday fiyatları kaç TL? İşte 1 Haziran 2023 fiyat listesi...

TMO buğday alım fiyatını ne kadar yapacak? Çiftçiler 10 bin 500 TL diyor! Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak?

Çiftçiler buğday alım fiyatının kaç lira olacağını merak ediyor. Peki TMO buğday alım fiyatını ne kadar yapacak? Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak? 

Yaşlılık aylığı, evde bakım yardımı, engelli maaşı kaç lira yatacak? Sosyal destek ödemelerine zam var mı? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından maaşlara yeniden zam yapılacağının açıklanmasından sonra sosyal destek ödemeleri merak konusu oldu. Peki yaşlılık aylığı, evde bakım yardımı, engelli maaşı kaç lira yatacak? Sosyal destek ödemelerine zam var mı?

Bayramda marketler açık mı 2023? Bayramın 1 günü marketler açık mı? Bayramda marketler kaça kadar açık?

Ramazan Bayramı’nın ilk günü idrak edilecek. Bu yüzden de vatandaşlar bayramın ilk günü marketler açık mı, kapalı mı diye sormaya başladı. İşte detaylar!

Mart 2023 müjdeleri tek tek açıklandı! Hesaplara peş peşe 4 bin 336 lira yatırılıyor! Aman kaçırmayın!

Mart 2023 müjdeleri tek tek açıklandı... Hesaplara peş peşe 4 bin 336 lira yatırılıyor... Aman kaçırmayın...

Aile Bakanlığının Mart 2023 müjdeleri tek tek açıklandı! Hesaplara peş peşe yatan bu paraları sakın kaçırmayın!

Aile Bakanlığının Mart 2023 müjdeleri tek tek açıklandı... Hesaplara peş peşe yatan bu paraları sakın kaçırmayın...

 Şehir Hastanesi personel alımı ne zaman? Kaç personel alınacak? Başvuru sartları nedir?

Türkerler İnşaat tarafından yapılan açıklamada, Etlik Şehir Hastanesi'nde yapılacak olan personel alımları için internet üzerinden başvuru yapılacağı belirtildi. Peki  Şehir Hastanesi personel alımı ne zaman? Kaç personel alınacak? Başvuru sartları nedir?

Aile Bakanlığının Şubat 2023 müjdeleri bir bir açıklandı! Hesaplara tam 4 bin 336 lira yatırıldı! Bu parayı kaçırmayın!

Aile Bakanlığının Şubat 2023 müjdeleri bir bir açıklandı... Hesaplara tam 4 bin 336 lira yatırıldı... Bu parayı kaçırmayın...

mülkiyetin iktisabı kaça ayrılır Haberi

mülkiyetin iktisabı kaça ayrılır

Mülkiyet hakkı kavramı


Mülkiyet hakkı kavramı nın tanımına Medeni Kanunda yer verilmediği gibi, Anayasada da mülkiyetin tanımı yapılmamıştır. Ancak, 4721 sayılı Kanunun 683 üncü maddesinin ilk fıkrasına göre; bir şeye malik olan kimse, hukuk düzeninin sınırları içinde o şey üzerinde dilediği gibi kullanma, yararlanma ve tasarrufta bulunma yetkisine sahiptir. 


Medeni Kanundaki mülkiyet kavramına ilişkin düzenlemeler ve genel hükümlerden hareketle mülkiyet; maddi varlığı olan şeyler üzerinde tam egemenlik sağlayan bir hak olarak tanımlanabilir. Mülkiyet hakkının verdiği yetkileri, o şeyin malikinin rızası olmadan başkaları kullanamıyor. "Malik, malını haksız olarak elinde bulunduran kimseye karşı istihkak davası  açabileceği gibi, her türlü haksız el atmanın önlenmesini de dava edebilir" (Medeni Kanun md. 683/2). Ancak, mülkiyet hakkının kullanımının da sınırları vardır. Bu sınırlar anayasa ve yasalar ile...