27 / 04 / 2024

Murat Atay kim

Murat Atay kim

Murat Atay, Milliyet Gazetesi yazarlarından Kadife Şahin'in sorularını yanıtladı. Atay, 2014 yılının başında katılım bankaları dahil 110.2 milyar Türk Lirası (TL) olan sektörün 20 Haziran tarihinde 115 milyar TL’ye ulaştığını söyledi.

Murat Atay kim?

Garanti Mortgage Müdürü Murat Atay kimdir? Garanti Mortgage Müdürü Murat Atay ne zaman bu göreve atandı? Mortgage Müdürü Murat Atay ne zaman, hangi okuldan mezun oldu?

Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm mesajları: İstanbul'da kim, ne yapacak?

Bu Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun da gündeminde kentsel dönüşüm yer alıyor. Çünkü megakentte büyük bir deprem riski var. Peki Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu neler söylüyor? İşte kentsel dönüşüm mesajları..

Murat Zaman kimdir? Murat Zaman ne iş yapmaktadır?

Murat Zaman kimdir? Murat Zaman'ın eğitim durumu nedir? Murat Zaman kariyeri ve eğitim durumu nedir? Murat Zaman'ın kim olduğu ve Murat Zaman'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Temel Kamil Atay kimdir? Temel Kamil Atay ne iş yapıyor?

Temel Kamil Atay kimdir? Temel Kamil Atay'ın eğitim durumu nedir? Temel Kamil Atay'ın kariyeri ve eğitim durumu nedir? Temel Kamil Atay'ın kim olduğu ve Temel Kamil Atay'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...

Murat Atay kariyerine nasıl başladı? Murat Atay kimdir?

Murat Atay, Türk bankacı ve Garanti BBVA'da Genel Müdür Yardımcısı ve Kredi Riski Yönetimi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Peki, Murat Atay kariyerine nasıl başladı? Murat Atay kimdir?

2020 konut kredisinde zirve yılı olacak!

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz indirim kampanyaları, konut sektörüne tarihi rekor kırdırdı. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, “2020, mortgage kullandırımları açısından, tarihte en fazla büyünen yıl olacak” diyor.

Garanti BBVA'dan Green Mortgage'a 370 milyon TL finansman!

Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, Türkiye’nin ilk yeşil mortgage uygulaması olan Green Mortgage (Yeşil Mortgage) ürününü hayata geçirdiklerini söyledi.

Garanti BBVA'dan ilk evini alana 300 TL bonus!

Garanti BBVA ilk evini almak için konut kredisi kullanan müşterilerine ev hediyesi olarak 300 TL bonus veriyor. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, vatandaşların ev ihtiyaçlarına katkıda bulunduklarını söyledi.

Faizlerdeki indirim konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Gayrimenkul sektörü son üç yılda duraklama eğilimine girerken 1 milyonun üzerinde konut stoku oluştu. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, faizlerde başlayan indirim sürecinin konut satışlarını artıracağını savunuyor.

Ev almak için doğru zaman! 

Uzmanlar şimdi ev almanın doğru bir yatırım olacağını belirtti. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, kredilerdeki indirimden sonra konut fiyatlarının artabileceğini belirterek, "Kendisi için uygun evi bulanların beklememesi gerek" dedi. 

2018'de konut satışları 1,4 milyon civarında olur!

Türkiye’de geçen yıl 1,4 milyon konut satıldı. Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, bu yıl da 1,4 milyon civarında konut satılmasını bekliyor.

Türkiye'de ada bazlı kentsel dönüşüm öne çıkacak!

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, önümüzdeki dönemde ada bazlı kentsel dönüşümün öne çıkacağını ifade etti. İşte Murat Atay'ın sektör değerlendirmesi...

Murat Yıldırım Bebek'teki dükkanını kapattı!

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının sunucu Murat Yıldırım Bebek'te açtığı dükkanını yüksek kira gideri ve maliyetler nedeniyle kapattı.

Sayram Global İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Sayram Global İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi, Musa Timur Yönetim Kurulu Başkanlığı, Zühtü Lülecioğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Ufuk Kuzucu ile Murat Atay Yönetim Kurulu Üyelikleri'nde 100 bin TL sermaye ile 5 Eylül'de Beşiktaş'ta kuruldu.

Murat Atay kim Haberi

Murat Atay kim

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, son bir kaç aydır konut kredisi faiz oranlarında aşağı yönlü bir trend olduğunu açıkladı

Uzun vadeli konut kredilerinde son altı ayda izlenen talep hakkında bilgi veren Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay,  Milliyet Gazetesi yazarlarından Kadife Şahin'in sorularını yanıtladı. Atay, 2014 yılının başında katılım bankaları dahil 110.2 milyar Türk Lirası (TL) olan sektörün 20 Haziran tarihinde 115 milyar TL’ye ulaştığını söyledi.


Konut Kredisi Faiz Oranlarında Aşağı Yönlü Bir Trend Var


Atay, “Yüzde 4,4 oranında bir artış var. Geçen seneye göre düşük bir artış gibi gözükse de beklentilerin doğrultusunda olduğunu söyleyebiliriz. 
Ayrıca son bir kaç aydır, konut kredisi faiz oranlarında aşağı yönlü bir trend olduğunu görüyoruz. Bu nedenle sene başına göre son aylarda mortgage kullandırımlarında artış yaşanıyor”...