28 / 04 / 2024

Temel Kamil Atay kimdir? Temel Kamil Atay ne iş yapıyor?

Temel Kamil Atay kimdir? Temel Kamil Atay ne iş yapıyor?

Temel Kamil Atay kimdir? Temel Kamil Atay'ın eğitim durumu nedir? Temel Kamil Atay'ın kariyeri ve eğitim durumu nedir? Temel Kamil Atay'ın kim olduğu ve Temel Kamil Atay'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...



Temel Kamil Atay Tofaş Yönetim Kurulu Üyesidir. Temel Kâmil Atay, İTÜ Makine Mühendisliği mezuniyetinin sonrasında Wayne State Üniversitesi (ABD) İşletme Bölümü’nde ihtisas yapmıştır.

Temel Kamil Atay, Koç Topluluğu’na 1966 senesinde katılmış, Otoyol Sanayi A.Ş. ve Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Genel Müdürlüğü görevinin dışında aynı zamanda Koç Holding bünyesinde çeşitli üst düzey görevlerde yer almıştır.

Atay, 2000-2001 senelerinde Koç Holding’in CEO’luğu görevini gerçekleştirmiştir. 1996-2019 seneleri arasında da Koç Holding Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır.

Temel Kamil Atay kimdir? Temel Kamil Atay ne iş yapıyor?

TOFAŞ HAKKINDA

Türkiye’nin öncü otomotiv şirketi Tofaş’ın temelleri 1968 yılında atılmıştır. Sermayesinde, Koç Holding ile Stellantis’in eşit hissedar olduğu Tofaş’ın yüzde 24,3’ü halka açık olan hisseleri, Borsa İstanbul BİST 30 ve BİST 100 endekslerinde işlem gören şirketti. Öte yandan, Tofaş, BİST Kurumsal Yönetim Endeksi ve Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaktadır.

Tofaş; üretim hacmi, ihracat performansı, ar-ge yetkinlikleri ve 6 bine yakın çalışanı ile Türkiye’nin önde gelen sanaybi kuruluşlarındandır. Genel Merkezi İstanbul’da olan Tofaş, üretim alanları kapsamında 350.000 metrekaresi kapalı, yaklaşık 1 milyon metrekare alan üzerinde kurulu Bursa’daki fabrikasında gerçekleştirmektedir. Marka ayrıca, Stellantis’in en önemli üretim ve ar-ge merkezlerinden biridir.

Tofaş, Türkiye ekonomisine, sanayi ve ar-ge birikimine katma değer sağlıyor.  Tofaş'ın bugün geldiği nokta kapsamında sıfırdan komple araç geliştirme bilgi birikimine ve yetkinliklerine sahip olan Tofaş Ar-Ge Merkezi; Tofaş Fabrikası’nda üretimi gerçekleşen modellerin yanı sıra Stellantis bünyesindeki değişik  modellerin ürün geliştirme süreçlerinde görev almaktadır.

Zafer Atabey kimdir? Zafer Atabey ne iş yapıyor?

Ahmet Nezih Olcay kimdir? Ahmet Nezih Olcay ne iş yapıyor?

Koray Arıkan kimdir? Koray Arıkan ne iş yapıyor?

Selim Akın kimdir? Selim Akın ne iş yapıyor?


Geri Dön