03 / 05 / 2024

Müsaade mecburiyeti nedir

Müsaade mecburiyeti nedir

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetiminde mecburiyetler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

5 maddede sitelerde müsaade mecburiyeti!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde müsaade mecburiyeti" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Müsaade mecburiyeti nedir?

İçinde birden fazla konutun bulunduğu yapılarda, kat maliklerinin birbirlerine karşı sorumlulukları ve bazı borçları bulunuyor. Bu hususla ilgili açıklamalara Kat Mülkiyet Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, müsaade mecburiyeti nedir?

Bakan Özhaseki'den yapı denetimi açıklaması: Mevzuatın dışına çıkılmasına müsaade etmiyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, imar ve inşa faaliyetlerini çok sıkı bir şekilde denetlediklerini vurguladı. 

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

1952'de Şişli gecekonducuları Taksim'de protesto mitingi yapacakmış!

1952 yılında Şişli Gecekonducular Derneği Taksim'de yapmak istediği ve o zamana kadar müsaade edilmeyen protesto mitingine bu sefer izin verilmiş.

Senetlerde zaman aşımı süresi nedir?

Ticaret alanında çok fazla kullanılan senetler, Türk Ticaret Kanunu kapsamında düzenlenmektedir. Buna göre günlük yaşamda satış sözleşmesi ya da ödünç sözleşmesi olarak kullanılan senetler de kıymetli evraklar statüsünde bulunuyor.

Müstakil parsel nedir?

Müstakil parsel, gayrimenkul ve arazi mülkiyeti kapsamında önemli bir rol oynamaktadır. Önemli bir konu olan müstakil parselin ne olduğu ve bu arazinin üzerine ev yapılabilir mi konuları hakkında bilinmesi gereken detaylar haberimizde.

Çıplak mülkiyet nedir?

İntifa hakkı taşınmaz mallar üzerinde kurulan ve sahibine tam kullanma hakkı veren bir ayni haktır. Bu hak ayni haklar arasında en geniş kapsamı sunar ve bu nedenle hak sahibine taşınmazı kullanma ve faydalanma hakkını verir. Peki çıplak mülkiyet hakkı nedir, ne işe yarar?

Geri alım (vefa hakkı) nedir?

Geri alım (vefa hakkı) gayrimenkul alanında kullanılan bir hukuki terim olarak karşımıza çıkıyor. Taraflar arasında geçerli olan geri alım hakkının ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Peki geri alım (vefa hakkı) nedir, ne anlama gelir ve nasıl kullanılır? İşte geri alım hakkı ile ilgili bilgiler…

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Maaşlara her yıl seyyanen zam yapılacak mı?  Seyyanen zam nedir? 

Milyonlarca memurun beklediği maaş zammı düzenlemesi Meclis'ten geçti. Bu kapsamda en düşük memur maaşı 22 bin TL oldu. Peki, Maaşlara her yıl seyyanen zam yapılacak mı?  Seyyanen zam nedir? İşte detaylar..

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul açıklaması! Nedenleriyle peş peşe duyurdu! Sakıncalı... 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "İstanbul'da artık imara müsaade etmemek lazım" diyerek, dönüşüm ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

BMW'nin yüksek performanslı M serisinin özellikleri nedir? İşte 16 Mart 2023 fiyat listesi

BMW M serisinin en büyük özelliği, yüksek performans ve sürüş dinamikleri ile öne çıkmasıdır. M serisi araçlar, standart BMW modellerinden daha güçlü motorlara sahiptir. Peki BMW M serisinin 16 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

Müsaade mecburiyeti nedir Haberi

Müsaade mecburiyeti nedir

1.    Müsaade Mecburiyeti Nedir?  (KMK madde  23)

Kat maliklerinden birinin bağımsız bölümünde veya bu bölümdeki tesislerde meydana gelen bir hasar veya bozukluğun onarımı veya giderilmesi veya tesislerin yeniden yapılması ile yapı güvenliğiyle ilgili olarak yapılması gerekli görülen teknik incelemeler için diğer bir bağımsız bölüme girmek gerekiyorsa, o bölümün maliki veya o bölümde başka sıfatla oturanlar, giriş müsaadesi vermeye ve bölümde gerekli işlerin yapılmasına katlanmaya mecburdurlar.

Anagayrimenkulün bir kısmının harap olması halinde, harap olan bağımsız bölüm ve eklentilerinin veya ortak yerlerin veya bağımsız bölümdeki tesislerin yeniden yapılması için, sağlam kalan bağımsız bölümlerin içinden veya dışından faydalanılması gerekiyorsa, o bölümlerin malikleri veya orada başka sıfatla oturanlar buna müsaade etmeye mecburdurlar.

Yukarıdaki fıkralarda yazılı müsaade yüzünden, kat maliklerinin veya orada başka sıfatla oturanların uğrayacakları zararı,...