28 / 07 / 2024

müsiad anlaşmaları

müsiad anlaşmaları

MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu tarafından “Müşavirlik ve Müteahhitlik Hizmetlerinin Geliştirilmesinde Türk-İngiliz İşbirliği” konulu seminer, MÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi...

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emeklilere ve Kamu Çalışanlarına Müjdeli Haber: Yeni Promosyon Anlaşmalarıyla Ödemeler Artıyor!

Emeklilere müjdeli bir haber geldi. Başvurularını zamanında yapan emeklilere 18.000 TL ödeme yapılacak. Başvuru için son tarih ve başvuru şartları aşağıda belirtilmiştir...

Kentsel dönüşümde metrekare hesabı engeli! Müteahhitle anlaşamayan hak sahipleri süreci yavaşlatıyor!

Riskli yapıların yenilenmesini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları, İstanbul'da tüm hızıyla devam ediyor. Ancak, hak sahipleriyle müteahhit firmaların anlaşamaması hala en büyük engellerden...

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı? Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Mirasçılar belli durumlarda anlaşma sağlayamaz yani kanıda olamazlar ve bu durumda anlaşmazlıklar çıkar. Peki “Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?” İşte detaylar!

Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Bir kimsenin vefatı halinde malvarlığı miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Merkez Bankası'nın swap anlaşmaları 28 milyar dolara ulaştı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankaları arasında imzalanan 5 milyar dolarlık swap anlaşması ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın toplam swap anlaşmalarının büyüklüğü 28 milyar dolara ulaştı.

Gayrimenkul alım satımlarında kripto para dönemi başlıyor mu?

Bir şeyi NFT’ye çevirmek pek çok fırsat sağlıyor. Bunlar arasında anlık anlaşmalar, sadeleştirilmiş işlem süreçleri gibi yararlar yer alıyor. Emlak sektöründe de bu dönüşüm dört gözle bekleniyor.

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 45'i tamamlandı!

Samsun'un Canik ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde çalışmaların yüzde 45'i tamamlandı.

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, devam eden çalışmaları inceledi.

Eyüpsultan İslambey'de kentsel dönüşüm anlaşmaları hızlandı!

Eyüpsultan'ın İslambey mahallesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm için ofislere gelerek çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Gaziosmanpaşa'da devam eden We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden projenin son durumu hakkında bilgi aktardı.

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projeyle ilgili son durumu aktardı.

İzmir kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz! 

İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem sonrası ağır hasar alan binaların yıkımı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde Bayraklı ve Bornova’da 488 ağır hasarlı binanın daha yıkımı başladı.

müsiad anlaşmaları Haberi

müsiad anlaşmaları

Seminer öncesi MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK ve İngiltere Başkonsolosu Leigh TURNER, MÜSİAD ve UKTI (United Kingdom Trade & İnvestment ) arasında düzenlenen iş birliği anlaşmasını imzaladı. İngiltere İstanbul Başkonsolosu TURNER, “İngiltere olarak Türkiye’ye ve Türk ekonomisine güveniyoruz” derken MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK, "Cari açığa sebep olmayacak sağlıklı bir büyüme için ülkemizin hizmet ihracatının artması gerekiyor" dedi.

“İşbirliğinin Amacı 3. Ülkelerde İş İmkânları Oluşturmak”

Seminerin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan ÖZDEMİR, ülkemizin yurtdışı müteahhitlik hizmetleri alanında son 10 yılda gösterdiği üstün başarılarla adeta çağ atladığı söyledi. Özdemir, ayrıca müteahhitlik hizmetlerinde sergilenen başarının müşavirlik alanında henüz ortaya konulamadığını söyleyerek, “Müteahhitlik alanında elde ettiğimiz ticaret hacminin gerçek anlamda ülke ekonomisine katkı sağlamasının en temel yolu yurtdışı müşavirlik hizmetlerinin...