11 / 05 / 2024

müsiad türkiye yabancı yatırımcı

müsiad türkiye yabancı yatırımcı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, "Türkiye'deki konut talebi 2008'de dünyada yaşanan krizin ardından artışa geçti, yabancılar için ülkemiz güvenli yatırım limanı" dedi..

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm çıkartması: Türkiye'nin neredeyse yarısı yenilenmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak '' Türkiye'nin yapı stokunun neredeyse yarısını yenilememiz lazım'' dedi.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Gençler müjde: Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alınacak! TTK illeri peş peşe açıkladı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışmak isteyenlerin beklediği haber sonunda geldi. TTK ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapacağını ilan etti.

Elektrikli otomobil kullanımı katlandı: Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi! 

Türkiye'de elektrikli otomobil kullanımı gün geçtikçe artıyor. Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi. İşte o rakamlar...

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye Taşkömürü personel alımı yapıyor! 35 yaşını geçmeyen herkes başvursun! Başvuruları sakın kaçırmayın

Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. 35 Yaşını geçmeyen herkes başvuru yapabilirken, başvuru şartları merak ediliyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvurular başladı mı? İşte Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı ayrıntıları...

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...

Almanya’nın en ünlü gazetesinden müthiş ‘Türkiye’ iddiası!

Türkiye’de özellikle üretim ve ihracat alanında yaşanan gelişmeler Almanya’da günün konusu oldu. Almanya’nın en ünlü gazetesi Die Walt bugünkü sayısında Türkiye hakkında müthiş bir iddiada bulundu.

Disnep altın takılar Türkiye'de sadece Koçak'ta! İşte Koçak 18 Kasım 2022 Disnep altın fiyat listesi 

Çocukların sevdiği Disnep şimdi mücevherlerde. Türkiye'de sadece Koçak'ta satılan Disnep altın kolye, küpe, bileklik ve yüzüklerin fiyatları belli oldu. 

Türkiye en çok buğday ithal eden 3. ülke oldu! BM Gıda Görünümü Raporu'nda resmen açıklandı! İşte sebebi...

Birleşmiş Milletler'in (BM) Haziran'da yayımladığı iki ayrı gıda görünümü raporunda Türkiye en çok buğday ithal eden ülkeler arasında yer alıyor. Peki Türkiye neden en çok buğday ithal eden ülke oldu? İşte ayrıntılar... 

Yeni Citroen C5 Aircross SUV Türkiye'de satışa çıktı! Citroen C5 Aircross SUV 26 Haziran fiyat listesi

Citroen'in tasarım dilinde sürekli yenilikler yaptığı SUV modeli Citroen C5 Aircross önceki nesline nazaran tamamen değişmiş tasarımıyla Türkiye yollarına çıktı. Citroen C5 Aircross SUV 26 Haziran fiyat listesi ve aracın teknik ve dikakte değer özellikleri haberimizde...

Türkiye'den duyanları hayrete düşüren buğday ekimi açıklaması! Yurt dışına ekilecek

Türkiye'de bu sene 19 milyon ton buğday hasadı elde edilmesi bekleniyor. Buğday üreticisi artan maliyetler nedeniyle tarlaları boş bırakmaktan söz ederken hükümetten şaşkınlık uyandıran bir adım geldi. Türkiye, yurt dışına buğday ekecek hem de bakın hangi ülkeye?

müsiad türkiye yabancı yatırımcı Haberi

müsiad türkiye yabancı yatırımcı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, "Türkiye'deki konut talebi 2008'de dünyada yaşanan krizin ardından artışa geçti, yabancılar için ülkemiz güvenli yatırım limanı haline geldi" dedi. İnşaat ve Çevre Zirvesi'de konuşan Özdemir, konut sektöründe 2013'ün Türkiye için rekor bir yıl olduğunu belirtti. Özdemir, "2013'te 1 milyon 157 bin konut satıldı. 2010, 2011, 2012 yıllarında satışlar 600- 700 binlerde seyrediyordu. Çok ciddi bir sıçrama oldu. Bunu yabancı yatırımcılara, genç nüfusumuza, deprem gerçeğine ve coğrafyamıza bağlıyoruz"...