17 / 05 / 2024

müslüman ev yasağı

müslüman ev yasağı

Lübnan'ın Beyrut şehrindeki Hadat semtinde, Müslüman nüfusun hızla artması nedeniyle 2010 yılından beri Müslümanlar'a ev kiralamak yasak.

Son 1 yılda yatırım için ev ve araba alanlara kötü haber geldi: Çok üzülecekler!

Mevduat faizleri her geçen gün giderek artarken, Trader-Değer Yatırımcısı Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda son 1 yılda yatırım amacıyla ev ve araba alanların çok üzüleceğini belirtti. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi? Karlı gayrimenkul yatırımı yapmak için buna dikkat!

Dükkan ve iş yerlerinin fiyatlarında yaşanan artışlar da aynı konut fiyatları gibi ilerliyor. Bir vatandaş, Beşiktaş'ta satılık olan dükkanın fiyatının 1.5 milyon dolar olmasına tepki gösterdi. Peki Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi?

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Yurt dışında ev ve arsa almayı düşünenler dikkat! Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!

Emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurt dışında ev ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı.

Türk inşaat şirketi iflas etti! Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi!

Karadayı Konut Yapı AŞ. iflas etti. Şirket bin 500 konutu teslim edemeyince iflas bayrağını çekti. Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi.

Dolar ve faiz yatırım enstrümanı değildir!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Dolar ve faiz yatırım enstrümanı değildir" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik o analizi...

Diyanet'ten kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığına cuma hutbesi formülü: Hem ev sahiplerinden hem de kiracılardan istedi

Diyanet'in bu haftaki hutbesinde kira artışlarına dikkat çekildi. Müslümanların ticarette ahireti gözetmeleri gerektiği belirterek o şekilde hareket etmeleri söylenirken merhametli bir ev sahibi, insaflı bir kiracı olunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Ev hanımlarına işte bu kadar maaş bağlanacak

Ev hanımlarına destek olma amaçlı müjdeler gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında emeklilik hakkı getirilecek ve ev hanımlarına aylık 7.500 TL ylık bağlanacak. İşte konu ile alakalı ayrıntılar.

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Taksitli ev alma fırsatı geldi, son gün 23 Haziran!

TOKİ Başkanlığı, düşük gelir düzeyine sahip aileler için yeni bir konut projesinin tamamlandığını duyurdu. Başkanlık, önümüzdeki günlerde başvuruların başlayacağını da açıkladı. Ev sahibi olmak isteyen gelir seviyesi düşük vatandaşlara yönelik bu haberi duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Ev kadınları ve çalışan annelere erken emeklilik kapıları açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev kadınları ve çalışan annelere erken emeklilik kapılarının açılacağı müjdesini verdi. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

İBB Meclisi’nde kentsel dönüşüm alanlarında kalan yapılar için verilen kira yardımı tutarının yükseltilmesi kabul edildi. İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

müslüman ev yasağı Haberi

müslüman ev yasağı

Lübnan'ın Beyrut şehrindeki Hadat bölgesinde Suriye ve Filistin'den gelen göçmenlerle hızla artan Müslüman nüfusü nedeniyle 2010 yılından beri, Müslümanlar'a ev kiralamaya yasak getirildi.

Yeni Akit Gazetesi'nden Münübe Yılmaz'ın haberine göre; 2010'da yürürlüğe giren yasa kapsamında Hadat'ta Müslümanların ev kiralaması ve emlak satın alması Müslüman nüfusun hızla artması ve Hristiyanların da bundan tedirgin olması nedeniyle yasaklandı. Yasak sadece Hristiyanların sahip olduğu ev ve iş yerlerini kapsarken, Hadat'ta yaşayan Müslüman biri, evini başka bir Müslümana satıp, kiralayabiliyor.

Lübnan'ın tek kurtuluş reçetesi

Ülkedeki tirajlı gazetelerdne Al-Akhbar'ın baş editörü Abi Saab "Bir Lübnanlı olarak korkuya neden olabilecek bir durum göremiyorum. Kaynaşmak ve bir arada yaşamak bence Lübnan'ın tek kurtuluş reçetesi." diye...