02 / 10 / 2024

Müstakil tapunun hisseli tapuya çevrilmesi

Müstakil tapunun hisseli tapuya çevrilmesi

Tek bir kişinin bir gayrimenkul üzerindeki sahiplik durumunu gösteren müstakil tapu; ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği belge olan hisseli tapuya çevrilebilir mi? Müstakil tapu hisseli tapuya nasıl çevrilir?

Olbia Garden’da 18 milyon TL'ye müstakil havuzlu villalar! Teslimler 1 ay sonra!

Olbia Garden projesinde yer alan konutların teslimlerinin 1 ay sonra yapılması planlanıyor. Müstakil havuzlu villaların yer aldığı proje akıllı ev sistemiyle de dikkat çekiyor.

Müstakil konutlar büyüyor, apartman daireleri küçülüyor!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda müstakil konutların büyüdüğünü, apartman dairelerinin küçüldüğünü belirtti.

Pandeminin ardından hareketlenen müstakil konut üretimi yavaşlıyor!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda pandeminin ardından hareketlenen müstakil konut üretiminin yavaşladığını söyledi.

100 metrekarelik müstakil ev yaptırmanın maliyeti ne kadar? 

İnşaat maliyetlerindeki artış hız kesmeden devam ederken İnşaat Mühendisi, Eskişehir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Atakan Bakılan resmi sosyal medya hesabı üzerinden 100 metrekare müstakil ev yaptırmanın maliyetini açıkladı.

Hisseli tapu sahipleri aman dikkat! O hakkınız ortadan kalkacak...

Tapu sistemi, genellikle iki tür tapu içeriyor. Bunlar mülkiyeti tek bir kişiye ait olan müstakil tapular ve birden fazla kişiye ait olan hisseli tapular. Hisseli tapular, özel kurallara sahip olduğu için tapu sahiplerinin dikkatli olması gerekmektedir.

Havuzlu, iki katlı, müstakil villanın arsa hariç maliyeti ne kadar? 

Mayısta inşaat maliyetlerinde 16 ayın en yüksek artışı kaydedildi. Peki havuzlu, iki katlı, müstakil villanın arsa hariç maliyeti ne kadar? İşte o hesap...

Villa Arya'da teslimler Aralık'ta! Kişiye özel ödemelerle müstakil havuzlu villalar!

Villa Arya projesinde yer alan konutların teslimlerinin Aralık ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Müstakil havuzlu villaların yer aldığı Villa Arya'da fiyatlar 17 milyon 500 bin TL'den başlıyor.

Danimarka'daki bin metrekare bahçeli, 3 odalı müstakil evin fiyatı hayrete düşürdü!

Amerika’da yaşayan girişimci Serkan J. İnci resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Danimarka'daki 3 odalı müstakil evin fiyatının 57 bin 400 dolar olduğunu söyleyerek, "Bir düşünün derim" ifadelerini kullandı. 

TOKİ İlk Evim müstakil arsa ada parsel sorgulama detayları 2024! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yüzleri güldüren İlk Evim Arsa kampanyasında hak sahibi olanlar TOKİ müstakil arsa ada parsel sorgulama detayları ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte TOKİ ada parsel sorgulama detayları...

Hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş uyarı: 5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş bir uyarı yaparak, "5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın" dedi.

Kıbrıs'taki kiralık evlere tatil ayarı! Vatandaş müstakil ev ve villalara yöneldi!

Kıbrıs'ta tatil sezonun başlaması ile  kiralık “tatil dairelerine” rağbet oluştu. Villa, müstakil ev, ikiz villa, bungalov grubundaki kiralıkların sayısı ise 883’ten 965’e çıktı.

Apartmanda müstakil ev projesi tanıtıldı! Saçma diyen de oldu, çok mantıklı diyen de!

Çinli mimarların geliştirdiği 'apartmanda müstakil ev' projesi sosyal medyada ilgi gördü. İşte o proje ve vatandaşların yorumları...

Nil Foresta'da teslimler Eylül'de! Çankaya'ya müstakil villa ve konutlar geliyor! 

Nil Foresta'da 5+1 ve 7+1 konut tipleri bulunuyor. Projede müstakil villalar ve daireler yer alıyor. Peki Nil Foresta'da konut fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili merak edilenler...

Müstakil tapunun hisseli tapuya çevrilmesi Haberi

Müstakil tapunun hisseli tapuya çevrilmesi

Müstakil tapu hisseli tapuya nasıl çevrilir?

Müstakil tapu, tek bir kişinin bir gayrimenkul üzerindeki sahiplik durumunu gösteren bir belge olarak karşımıza çıkıyor. 


Bu tapu türü, kadastral sınırların belli olduğu bir arsa veya taşınmaz üzerinde, tek bir kişiye aitlik olduğunu gösteriyor. Peki hisseli tapu nedir? Müstakil tapu hisseli tapuya nasıl çevrilir?


Hisseli tapu..

Müşterek tapu olarak da bilinen hisseli tapu, bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği resmi belge "hisseli tapu" olarak tanımlanıyor.


Ancak hisseli tapu belgesinde taşınmaz malın hangi bölgesinin kime ait olduğu belirtilmiyor. Hisseli tapu senetleri sadece gayrimenkul ortaklarının isimlerinin belirtildiği bir belge olup, kimin hangi bölgenin sahibi olduğu bu tapuda belli olmuyor. 


Buna karşın, hak sahipleri kendi aralarında anlaşarak kimin hangi kısma ait olduğuna dair bir sözleşme imzalayabiliyor.


Müstakil tapu hisseli tapuya...