03 / 05 / 2024

müşterek tapunun paylaşımı

müşterek tapunun paylaşımı

Müşterek mülkiyette kanunen herkes taşınmazın her köşesine, her yerine ortak oluyor. Peki, müşterek tapulu arazi üzerinde yer tespiti yapılabilir mi? Müşterek arazide yer tespiti nasıl yapılır?

Müşterek tapu nasıl ayrılır?

Müşterek mülkiyet, birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında bir taşınmaz mala birlikte sahip olmaları durumunu ifade ediyor. Müşterek tapu ise bu hakkı gösteren beldeye deniyor. Peki, müşterek tapu nasıl ayrılır?

Sağken mal paylaşımı nasıl yapılır?

İki kızım var. Birinin durumu iyi, diğerinin iyi değil. Bunlardan bir de torunum var. Ben şimdiden malvarlığımı bir kızım ve bir torunum arasında paylaştırmak istiyorum. İkinci kızımın buna itirazı yok. Bunu nasıl sağlarım sorusunu Tamer Heper yanıtlıyor.

Miras kalan tarlanın paylaşımı nasıl olacak?

15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan düzenlemelere göre, miras kalan tarlalarda mülkiyetin devri esas oluyor. Ancak 4 Kasım 2014 tarihinde yapılan değişikliklere göre, miras kalan tarlanın paylaşımı nasıl olacak?

TOKİ Diyarbakır Yenişehir arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesi bugün gerçekleşecek!

TOKİ Diyarbakır Yenişehir, Yenişehir Mahallesi 123 ada, 1 Parselin Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi İhalesi açık ihale usulü ile bugün ihale edilecek. İhale açık ihale usulü ile yapılacak.

TOKİ Diyarbakır Yenişehir arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesi yarın!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi, Yenişehir Mahallesi 123 ada, 1 Parselin Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi İhalesi açık ihale usulü ile yarın ihale edilecek. İhale açık ihale usulü ile yapılacaktır.

Vasiyetname yoksa miras paylaşımı nasıl olur?

Vasiyetname, bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak ifade ediliyor. Peki, vasiyetname yoksa miras paylaşımı nasıl olur?

Vasiyetname varsa miras paylaşımı nasıl yapılır?

Kişinin vefat etmeden önce varlığının kimlere teslim edileceği, verileceği işlemini kaleme alınmış sözleşmesine vasiyetname deniyor. Peki,vasiyetname varsa miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte,vasiyetle miras paylaşımı..

Miras paylaşımı dava dilekçesi!

Bir kimsenin vefatının ardından yakınlarına bıraktığı malın birden çok kişiye kalması halinde mirasçılar miras paylaşımı yapması gerekiyor. Peki, miras paylaşımı dava dilekçesi nasıl yazılır?

Miras paylaşımı davası nasıl açılır?

Miras; bir kimsenin ölümü anında, hısımlarına (mirasçı olan yakın akrabalarına) intikal edecek bütün malları, hakları, borçları ve hukuki durumları olarak tanımlanıyor. Peki, miras paylaşımı davası nasıl açılır?

Miras paylaşımı davası ne kadar sürer?

Bir kimsenin vefat etmesi üzerine yakınlarına bıraktığı malın birden çok kişiye kalması halinde mirasçılar miras paylaşımı yapabiliyor. Peki, miras paylaşımı davası ne kadar sürer?

Miras paylaşımı nasıl hesaplanır?

Miras; ölen kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan şahıslar ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, miras paylaşımı nasıl hesaplanır?

Miras paylaşım sözleşmesi örneği!

Mirasın mirasçılar arasında ne şekilde paylaşılacağını içeren bir sözleşmeye miras taksim sözleşmesi deniyor. Bu sözleşme tapuda ya da noterde yapılabiliyor. İşte, miras paylaşım sözleşmesi örneği!

Emlak Konut'tan arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., projeleri arasında bulunan ''İstanbul Kartal Orhantepe Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi " ihalesi için ilan yayımladı. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

TOKİ Diyarbakır Yenişehir arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesi 15 Ekim'de!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi, Yenişehir Mahallesi 123 ada,, 1 Parselin Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi İhalesi açık ihale usulü ile 15 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşecek...

müşterek tapunun paylaşımı Haberi

müşterek tapunun paylaşımı

Müşterek arazide yer tespiti!

Müşterek mülkiyet, birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında bir taşınmaz mala birlikte sahip olmaları durumunu olarak ifade ediliyor. 


Söz konusu müşterek mülkiyet ya kanundan ya da hukuki işlemlerden doğabiliyor. Müşterek tapu ise, müşterek mülkiyet hakkını gösteren tapu belgesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki müşterek tapulu arazi paylaşımı nasıl yapılır? Müşterek arazide yer tespiti nasıl yapılır? 


Müşterek arazide yer tespiti..

Müşterek mülkiyet ile sahip olunan arazilerde her bir hissedara isabet eden yerin gösterilmesi imkanı olmayıp; Kadastro görevlileri ancak ilgili taşınmazın sadece dış sınırlarını gösterebiliyor. 


Taşınmazın içine girerek hisse ölçümü yapılamıyor. Bu nedenle müşterek tapulu arazi veya arsada hiçbir hissedar istediği zaman istediği gibi “şurası benimdir” diyemiyor. Kanunen herkes taşınmazın her köşesine, her yerine ortak oluyor. 


Ancak müşterek tapuya sahip olan hissedarlar...