04 / 05 / 2024

müteahhit evi teslim etmezse

müteahhit evi teslim etmezse

İnşaat sürecinde müteahhitin sözleşmedeki kurallara uyması gerekiyor. Müteahhitin binayı sözleşmede yazan maddelere göre inşa etmesi, zamanında başlaması ve zamanında teslim etmesi gerekiyor. Peki, müteahhit evi zamanında teslim etmezse ne olur?

İzmir Gaziemir’de 2 müteahhit 120 kişiyi dolandırdı!

İzmir Gaziemir’de müteahhit Hüseyin P. ve ortağı Selim Ö, 24 evi defalarca satarak 120 kişiyi dolandırdı. 48 aile, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

İki kişinin ölümüne neden olan müteahhit serbest bırakıldı!

İZMİR’in Konak İlçesi’nde, geçen 11 Ağustos’ta Lütfiye Yurdaer ile Ecem Haliloğlu’na otomobille çarparak ölümlerine neden olan ve olay yerinden kaçan müteahhit N.D., geçen pazartesi günü Ankara’da polise teslim oldu. N.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Antalyalı Müteahhit Mustafa Serttürk'e silahlı saldırı!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Yüksekalan Mahallesi'nde, müteahhit olarak çalışan Mustafa Serttürk, 07 SH 024 plakalı otomobilinden apartmanın önünde indiği sırada, üzerlerinde uzun namlulu silah bulunan iki kişinin saldırısına uğradı.

Modda Bayraklı Kasım 2016'da teslim edilecek!

"Devam Eden En İyi Rezidans Projesi" kategorisinde; Türkiye'nin en iyi Rezidans Ödülü'nü kazanan Ontan İnşaat, Bayraklı projesini Kasım 2016'da teslim edecek.

Şehit Harun Maytalman'ın yarım kalan evi tamamlanacak!

Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine düzenlenen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ordulu polis memuru Harun Maytalman'ın yarım kalan evi tamamlanacak.

Müteahhit daire inşaatını yarım bırakabilir mi?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Müteahhit daire inşaatını yarım bırakabilir mi?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Müteahhit Özgür Kartal’ın bürosuna silahlı saldırı!

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde müteahhit Özgür Kartal’ın bürosuna gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, tabanca ile rastgele ateş etti. Saldırıda büroda bulunan yaralı Hüseyin Sıktaş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Müteahhit Cihan Azrak son yolculuğuna uğurlandı!

Manisa Salihli'de Kurşunlu Piknik Alanı'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden müteahhit Cihan Azrak, Küçük İmam Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı.

Kadem Bacaksız: Türkiye'de müteahhit fazlalığı var!

Ordu Müteahhitler Odası Başkanı ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kadem Bacaksız, Türkiye'deki müteahhit sayısının 27 Avrupa ülkesindeki müteahhit sayısından fazla olduğunu, bu durumun kalitesizliği yol açtığını belirterek sektörün disipline edilmesi gerektiğini söyledi.

Güvenilir bir müteahhit nasıl bulunur?

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Güvenilir bir müteahhit nasıl bulunur?'' sorusunu yanıtladı. İşte Kumbasar'ın o yazısı...

Bolu'da müteahhit cinayeti!

Bolu’nun Mengen İlçesi’nde TOKİ konutlarını yapan müteahhit firmanın sahibi Ersin K., parasını isteyen birlikte çalıştığı taşeron firma sahibi 24 yaşındaki Fatih Yılmazer’i çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü.

Beylikdüzü'nde 2 müteahhit öldürüldü!

İstanbul Beylikdüzü'nde kooperatif inşaatı sebebiyle yaşanan anlaşmazlık kanlı bitti. Kurşun yağmuruna tutulan 2 müteahhit can verdi. Olayla ilgili İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Müteahhit Hacı Doğan Tümay vefat etti!

İnşaat sektörü duayenlerinden Müteahhit Hacı Doğan Tümay vefat etti. İş adamının vefatı üzerine Tümay ailesi taziye ilanı yayınlattı. Merhumun cenazesi bugün Zincirlikuyu Kabristanı'na defnedilecektir.

müteahhit evi teslim etmezse Haberi

müteahhit evi teslim etmezse

Müteahhit evi zamanında teslim etmezse ne olur?

Bir arsa üzerinde bina inşaatı yapan müteahhitler, arsa sahibi ile bir sözleşme imzalıyor. İnşaatı tamamlanan binadan bazı daireler arsa sahibinin olurken, kalan daireler de müteahhitin oluyor.


İnşaat sürecinde müteahhitin sözleşmedeki kurallara uyması gerekiyor. Müteahhitin binayı sözleşmede yazan maddelere göre inşa etmesi, zamanında başlaması ve zamanında teslim etmesi gerekiyor. Peki, müteahhit evi zamanında teslim etmezse ne olur?


Müteahhit kişi veya firmanın sözleşmede yer alan tarihte inşaatı bitirmemesi halinde arsa sahibi fesih ve tazminat davası açabiliyor.


İnşaatın kararlaştırılan sürede bitirilememesi halinde ne gibi müeyyidelerin uygulanacağı da sözleşmede belirtiliyor. Örneğin “gecikme halinde, teslim tarihinden itibaren arsa sahibine düşen bağımsız bölümler için teslim tarihindeki rayiç kira karşılığı, müteahhit tarafından ihtara hacet kalmaksızın ödenir.  


Gecikmenin altı aydan (veya bir yıl) fazla...