06 / 05 / 2024

müteahhit firma sayısı

müteahhit firma sayısı

Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü, her geçen yıl büyüyor. İnşaat sektörü büyümesini sürdürürken müteahhit sayısı da her geçen gün artıyor. Yetki belgelerine göre Türkiye’de her 1000 kişiden 4’ü müteahhit.

GYO'lar yükselişte! 2023'te 9 yeni GYO’nun halka arzı ile GYO sayısı 48'e yükseldi!

Borsa İstanbul’da uzun yıllar durağan seyreden gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) sayısında hızlı bir artış yaşandı ve 2023 yılında 9 yeni GYO’nun daha halka arz olmasıyla toplam GYO sayısı 48’e ulaştı. 

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na konut göndermesi: Gaziosmanpaşa'da tamamladığımız konut sayısı 5 bini aştı!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum yaptığı açıklamada bugüne kadar Gaziosmanpaşa'da tamamladıkları konut sayısının 5 bini aştığını söyleyerek, "İBB yönetimi 5 yılda İstanbul'un tamamında ulaşamadı." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Bakan Mehmet Özhaseki açıkladı! Yerinde dönüşüm başvuru sayısı 175 bin 703 oldu!

Yerinde dönüşüm başvurusuna başvurular her geçen gün artmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bugün itibariyle yerinde dönüşüme başvuru yapanların sayısının 175 bin 703 olduğunu açıkladı.

Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş giderek fakirleşiyor! Sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçti!

Son 5 yıl içerisinde artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar sosyal yardım almadan hayatını sürdürmekte zorlanıyor. Hükümetin yoksullukla mücadele iddiasına rağmen sosyal yardım alan hane sayısı 4 milyonu geçtiği gözleniyor.

Türkiye'de ekonomik yardım alan aile sayısı açıklandı! Rakam dudak uçuklatan cinsten

Türkiye'de ekonomik yardım alan aile sayısı açıklandı. Her dört aileden birinin hükümetten maddi yardım aldığı ortaya çıktı. Bu rakam 80 milyonluk ülkede 20 milyon insana denk geliyor. Devlet eliyle verilen destekler ülkedeki ekonomik yoksulluğun boyutunu gözler önüne serdi.

İşsiz inşaat mühendisi sayısı arttı mı?

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Bu süreçte işini kaybeden meslektaşlarımızın sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Tasarım yapan bürolar yavaş yavaş kapanıyor, okulunu yeni bitiren meslektaşlarımızın iş bulmaları giderek imkânsızlaşıyor." dedi.

İnşaat sektöründeki firma sayısı 10 yılda yüzde 43,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı 2011-2020 döneminde yüzde 43,2 oranında arttı.

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

Adil Karaismailoğlu: Havaalanlarımızın sayısını 26'dan 56'ya çıkardık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Türk Hava Yolları (THY) arasında TİM Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlenen İşbirliği Protokolü Lansmanı'nda yaptığı konuşmada, son 18 yılında havaalanı sayısının 56'ya çıkarıldığını dile getirdi.

Kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı TBMM'de!

2019 yılı Ocak ayı ile 2020 yılı Ekim ayları arasında kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkul sektöründeki müteahhit sayısı azalmalı!

MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu yaptığı açıklamada, gayrimenkul sektörünün gelecek hedeflerine ulaşması için müteahhit sayısının azalması gerektiğine dikkati çekerek,

Gayrimenkul ve inşaata gelen Katarlı firma sayısı 45’e ulaştı!

Son 5 yılda 30 firma daha geldi, Türkiye’de faaliyet gösteren Katarlı gayrimenkul firmalarının sayısı 45’e çıktı...

müteahhit firma sayısı Haberi

müteahhit firma sayısı

Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü, her geçen yıl büyüyor. Sektördeki büyümeyi görenler de inşaat yapmak için kolları sıvıyor. Son dönemde başta sanayiciler olmak üzere pek çok sektörden inşaat sektörüne giriş oldu. Müteahhit sayısı her geçen gün artarken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetki belgesi uygulaması, Türkiye’de her 1000 kişiden 4’ünün müteahhit olduğunu ortaya koydu. Bugüne kadar 306 bin 520 yapı müteahhitliği, 431 bin 755 de geçici ustalık yetki belgesi verildi. 

2012’de başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın inşaat sektöründe meslek standartlarının oluşturulması amacıyla 1 Ocak 2012’de başlattığı uygulama sayesinde müteahhitler ve yapı ustaları kayıt altına alınıyor. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye’de inşa edilen yapıların yaklaşık yüzde 95’i özel sektör tarafından üretiliyor. Bu noktadan hareketle belgelendirme ve kayıt altına alma çalışmalarına önem veren...