03 / 05 / 2024

Müteahhit gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır

Müteahhit gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır

Ön satış sözleşmesi olan satış vaadi sözleşmesi; bir gayrimenkulün alım satımında tarafların bir araya gelerek noterde düzenlenerek yapılan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, müteahhit gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır?

Düzce ve Bolu'da 13 adet gayrimenkul satılıyor! Konut, arsa ve iş yeri alacaklara müjde! 

Cumayeri Belediyesi ve Bolu İl Özel İdaresi gayrimenkul satıyor. Söz konusu satışlarla ilgili tüm detaylar tek tek açıklandı. İşte satış fiyatları ve ihale tarihleri. 

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD'li M.D.C'yi 4,95 milyar dolara satın alacak!

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD merkezli M.D.C. Holdings firmasını 4,95 milyar dolara satın alacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Edremit Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 90 milyon TL'ye!

Van İli Edremit Belediye Başkanlığı, Van ili, Edremit ilçesi, Şabaniye Mahallesi'nde arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte detaylar...

Düzce Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 242.2 milyon TL'ye!

Düzce Belediye Başkanlığı, Düzce ili, Beslenbey Mahallesi'nde arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte detaylar...

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF'den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

İnanlar İnşaat’ın mağdurlarına TMSF’den müjde geldi. TMSF’nin kayyım şeklinde görevlendirildiği İnanlar İnşaat’ın 144 gayrimenkulü paket halinde satılacak. Buradan elde edilen gelirle tapular üzerindeki hacizlerin kaldırılması planlanıyor...

Şahinbey Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 55 milyon TL'ye!

Gaziantep İli Şahinbey Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şahinbey'de arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte ihale ile ilgili merak edilen detaylar...

Gümüşhane İl Encümen Başkanlığı ticaret alanı imarlı gayrimenkul satıyor!

Gümüşhane İl Encümen Başkanlığı, Gümüşhane Merkez Hasanbey Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu ihale 14 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerli? Satış vaadi sözleşmesi zamanaşımı süresi nedir?

Gayrimenkullerin satışına yönelik işlemlerde resmi bir belge niteliği taşıyan satış vaadi sözleşmesi, ileri tarihli bir satış kontratının teminatını oluşturan bir ön sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi kaç yıl geçerlidir? İşte tüm detaylar...

Müteahhit gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır Haberi

Müteahhit gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır

Müteahhit gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl yapılır?

Ön satış sözleşmesi olan satış vaadi sözleşmesi; bir gayrimenkulün alım satımında tarafların bir araya gelerek noterde düzenlenerek yapılan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor.


Satış Vaadi Sözleşmesi ile beraber bir kişi bir taşınmazı satın almışsa ve şerh konmuşsa, satış vaadi şerhi satın alan kişiye de karşı öne sürülüyor ve taşınmaz o kişiden de alınabiliyor. 


Satış vaadi sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi gerekiyor. Şerh beş sene devam edebiliyor.  Beş sene geçtikten sonra hükmü kalmıyor ve resen telkin edebiliyor. 


Satış vaadi sözleşmesinde şerh işlemi tarafların birinin istemesiyle geçerli olabiliyor. Bir taşınmaz üzerinde satış vaadi şerhi olması, o taşınmazın satışına,üzerinde ipotek yapılmasına, ayni ve şahsi hak tesisine engel olmuyor. Ancak yeni hak sahibi satış vaadini kabul etmekle,vaadin borçlusu durumuna geçiyor.


Taşınmaz satış vaadi...