10 / 05 / 2024

müteahhit tanımı

müteahhit tanımı

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Türkiye'de hiçbir iş yapamayanların müteahhitlik mesleğine soyunduğunu belirterek Türkiye'de müteahhit ya da yüklenici tanımının değişmesi gerektiğini belirtti.

Kemerli müteahhit tanıkken borçlu oldu, tüm mal varlığına haciz konuldu!

Antalya'nın Kemer ilçesinde, 2006 yılında bir müteahhidin tamamlandığı inşaata ortak olan Haşim Hasanoğlu, müteahhidin üçüncü ortakla arasında yaşanan davada tanıkken, ilerleyen süreçte borçlu oldu.

Müteahhit unvan değişikliğiyle borçtan kurtulabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Mal varlığına rağmen vatandaşa parasını ödemeyen müteahhit bir anasözleşme değişikliği ile şirket unvan değişikliği yapıyor. Böylece borçtan kurtulmaya çalışıyor. Böyle borçtan kurtulma olur mu?'' sorusunu yanıtladı.

Türkiye'de müteahhit tanımı değişmeli!

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Türkiye'de hiçbir iş yapamayanların müteahhitlik mesleğine soyunduğunu belirterek Türkiye'de müteahhit ya da yüklenici tanımının değişmesi gerektiğini belirtti.

Müteahhit Engin Çelik, intihar etti!

Ünlü müteahhit Müteahhit Engin Çelik, intihar etti. Bursa’da tanınmış müteahhitlerden Engin Çelik, kendisine ait lüks cipinde Glock marka tabancayla başına ateş ederek yaşamına son verdi.

Bayrampaşa Cezaevi projesi için düğmeye basıldı! Tanıtım ofisi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bayrampaşa Cezaevi projesi tanıtım ofisi açıldı. Maketin hazırlandığı Bayrampaşa Cezaevi projesinde konut, okul, hastane, kültür merkezi, cami otopark ve kent meydanı yapılacak...

Sağlık turizminin yurtdışı tanıtımı yapılıyor!

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTDC ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi GHTDC Başkanı Emin Çakmak ve Akdeniz Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Dr.Ferhat Kayan Arnavutluk'un Tiran şehrinde sağlık turizmi tanıtımı yaptı...

Cruise Shipping Miami'de İzmir ve Türkiye’nin geniş çaplı tanıtımı yapıldı!

Dünyanın en büyük kruvaziyer fuarlarından olan ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami kentinde düzenlenen “ Cruise Shipping Miami ”de İzmir ve Türkiye’nin geniş çaplı tanıtımı yapıldı.

Araplar yatırım için Beylikdüzü ve Esenyurt'tan ev alıyor!

Gayrimenkule yabancı ilgisi sürerken, en fazla talep İstanbul'a geliyor. Suudiler oturmak için Boğamdan, yatırım için Beylikdüzü ve Esenyurt'tan ev alıyor. Alman ve Ruslar'ın gözdesi ise yazlıklar...

Kiptaş'tan dar gelirliye müjde!

KİPTAŞ'ın 1472 adetlik sosyal konut projesinin tanıtımı yapıldı. Dar gelirliye muide! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Ağırlıklı hedefimiz dar gelirli. KİPTAŞ bundan sonra dar gelirliye konut üretecek" dedi.

Tema World MIPIM 2014'te tanıtıldı!

Uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için dünyanın en büyük ve önemli fuarı MIPIM'de, dünya lansmanı yapılan Tema İstanbul'un eğlence ayağı Tema World 'ün de ön tanıtımı gerçekleştirildi.

Muğla'da çekilen yerli ve yabancı filmler, bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor!

Bünyesinde barındırdığı ören yerleri, tarihi ve kültürel mekanları ile her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Muğla'da, son dönemlerde çekilen yerli ve yabancı filmler, bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor...

Tema World, MIPIM Fuarı'nda tanıtıldı!

Uluslararası arenanın en önemli gayrimenkul platformu MIPIM Fuarı' nda Tema İstanbul'un dünya lansmanının yanı sıra temalı eğlence parkı Tema VVorld' un de m tanıtımı gerçekleştirildi.

Seramik Tanıtım Grubu MIPIM'de hedef yükseltti!

Türk Seramik Tanıtım Grubu, “Turkishceramics”, dünyanın en büyük ve en önemli inşaat ve gayrimenkul buluşması olarak kabul edilen ve bu yıl 25'incisi düzenlenen MIPIM Fuarı'nda gelecek 10 yıl hedeflerini açıkladı.

müteahhit tanımı Haberi

müteahhit tanımı

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Haber Vole Genel Yayın Yönetmeni Fehmi Duman'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gürpınar, inşaat sektöründe sayıları hızla artan niteliksiz müteahhitler ve sektördeki yanlış uygulamalar hakkında bilgiler verdi. 


HASARLI BİNALARA MAKYAJ 


1999 Marmara Depremi sonrasında çok sayıda hasarlı binanın elden geçirilerek kullanıma sunulduğunu belirten Gürpınar, "1999 depreminde hasarlı binaların mantolanıp makyajlanmasına seyirci kalan yetkililer yazı bile beklemeden üzerlerine düşeni yapmalılar" uyarısında bulundu. 


NİTELİKSİZ MÜTEAHHİTLER 


Türkiye'de herhangi bir eğitimi ve niteliği olmayan çok s ayıda kişinin müteahhitlik yaptığına dikkat çeken Hüsnü Gürpınar, "Her önüne gelen Müteahhit oluyor. Müteahhit ve ya yüklenici tanımı yeniden yapılarak inşaat müteahhitlerinin iş gruplarına göre ihtisaslaşmalarını ve yapacakları işlerin büyüklüğüne göre sınıflandırılması gerekmektedir. Ülkemizde, dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem uygulanmakta ve bu sistemde toplam 28...