24 / 07 / 2024

Müteahhite açılan dava nasıl sonuçlanır

Müteahhite açılan dava nasıl sonuçlanır

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruya cevap olarak ipotek konulan daire konusuna değindi.

Türkiye'de arazi yatırımında yapılan önemli yanlışlar!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye'de arazi yatırımında yapılan önemli yanlışları açıkladı. İşte Gültekin'in o paylaşımı...

Kanal İstanbul'da flaş gelişme: Planlarına açılan dava reddedildi! 

TEMA Vakfı'nın Kanal İstanbul projesinin planlarına karşı açtığı davanın idare mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi. İşte vakıftan konu ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması...

Mahkeme o ildeki OSB yapımına izin vermedi!

Bilecik’teki verimli tarım arazilerine Bilecik İl Özel İdaresince yapılması planlanan “Organize Sanayi Bölgesi” projesine verilen onayın hukuka uygun olmadığı ifade edildi. Sakarya İkinci İdare Mahkemesi’ne açılan dava sonucu OSB yapımı rafa kalktı.

Fındık fiyatlarında flaş gelişme! Fındık alım fiyatı açıklandı mı? Bugün fındık kaç lira? 29 Temmuz 2022 fiyat listesi..

Fındık fiyatları, fındık hasadının başlamasına kısa süre kala en çok araştırılan konutlar arasında yer alıyor. Peki fındık alım fiyatı açıklandı mı? Bugün fındık kaç lira? 29 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Ecrimisil davası için ihtar şart mı?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmamasına rağmen işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, ecrimisil davası açılabilmesi için ihtar çekme şartı var mı? İşte ecrimisil davasına dair tüm detaylar...

Oturduğu binayı müteahhite verenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde müteahhite verilerek tekrar inşa edilecek olan binalar için yaşanabilecek anlaşmazlıkları kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Cannes'da açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde!

Dünyanın en prestijli şehircilik ve gayrimenkul fuarı MIPIM 2022 Fransa'nın kültür kenti Cannes'da başladı. MIPIM kapsamında açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde çıktı. Açıklama GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu'dan geldi.

Kentsel dönüşümde ekstra para isteyen müteahhite dava açılır mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde ekstra para isteyen müteahhite dava açılır mı?

Alsancak Stadı 26 Kasım'da açılıyor!

Deprem riski nedeniyle yıkılan ve yeniden inşa edilen Alsancak Stadı 26 Kasım'da açılıyor.

2021'in ilk yarısında açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi!

Resmi verilere göre, 2021'in ilk 6 ayında ülke genelinde açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi. En büyük yaprak dökümü İstanbul’da gerçekleşti.

Seyfi Dursunoğlu'nun mirası için açılan dava ertelendi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri söz konusu vasiyete itiraz ederek dava açmıştı. Mirasa yönelik açılan davanın ilk mahkemesi önceki gün görüldü.

Açılan Maraş, turizmin merkezi olacak!

KKTC’de önceki gün kısmen açılan Maraş’ta ‘hüzün turizmi’ merkezi haline gelmesi planlanıyor. 46 yıl önce kent sakinlerinin bıraktığı gibi kalan Maraş, açık hava müzesi görüntüsüyle turistlerin ilgisini çekecek.

Türk müteahhite dünyanın her yerinde iş var!

Dünyanın her yerinde Türk müteahhite iş olduğunu söyleyen Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli yaptığı açıklamada “Türk müteahhit dünyaya açılarak hem iş hacmini genişletir hem de döviz getirir” diye konuştu.

Müteahhite açılan dava nasıl sonuçlanır Haberi

Müteahhite açılan dava nasıl sonuçlanır

Bir müteahhitten daire aldık., Daireler bize Aralık 2013'te teslim edilecekti ama edilmedi. Biz de dava açtık. Ancak benim dairelerim açısından gördüm ki müteahhit birini arsa sahibine devretmiş diğerini de bankaya teminat gösterip ipotek koydurup kredi kullanmış. Şimdi müteahhit benim dairemi muvazaalı olarak devretmiş olmuyor mu? Müteahhidin borcu bir azalıp bir çoğalacağına göre kredi veren bankaya olan borcunu nasıl tespit ederiz? Natamam tapularını alan arkadaşlar bu ipoteği nasıl kaldırır? • N.K. 





Bizim toplumumuzda bazı vazgeçilmez alışkanlıklar vardır, bunlar sigara alışkanlığı gibi kötü alışkanlıklardandır. O alışkanlık şudur: Bir problem yaşanmadan önce önleyici tedbiri almayız. Problem kör düğüm olduktan sonra da çözmeye çalışırız. Vatandaş dişi ağndığı anda doktora gitmez. Ne zamanki dişten hayır kalmaz o zaman doktora gider. Diğer sağlık konusunda da böyledir,...