01 / 05 / 2024

müteahhitin iskan raporunu almaması

müteahhitin iskan raporunu almaması

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren iskan belgesi, sigorta primleri gibi giderlerin ödenmemesi halinde verilmiyor. Peki, müteahhit iskan almazsa ne olur? Müteahhidin borcu varken iskan alınabilir mi?

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

Topraktan ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında iptal edilen tapu haklarına ilişkin yazıyı kaleme aldı. İşte Heper'in "Müteahhitin hak etmiş olması lazım" başlıklı yazısı...

5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

Müteahhitten ev alanlar iskan sorunu ile karşılaşabiliyor. Peki, müteahhit iskanı almadan gitmişse ne olur? 5 yıl içinde iskan alınmazsa ne olur?

İzmir Bayraklı'da revizyon planları tamamlandı!

Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde, 80 hektar büyüklüğündeki alanda imar planlarını bitirdiklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ben müteahhitin değil, halkın başkanıyım. Bize güvenin, vatandaşlarımızın bir kuruşluk hakkını başkalarına yedirirsem namerdim” dedi.

Günümüzün üçte birini internette geçiriyoruz!

Sare Medya Ajans Başkanı Mehmet Durgut, We Are Social ve Hooutsite kuruluşlarının Türkiye’de internet ve sosyal medya kullanımına dair raporunu yorumladı. 

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Müteahhitin görevleri nelerdir?

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

İskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir?

İskan almayan müteahhite bazı yaptırımlar uygulanabiliyor. Peki iskan almayan müteahhit nereye şikayet edilir? Müteahhit iskan almıyorsa ne yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Kuyumcukent GYO fon kullanım raporunu yayınladı!

Kuyumcukent GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) elde edilen fonun kullanım raporunu yayınladı.

Aydın Söke'de konutlarını alamayan mağdurlar müteahhite dava açtı!

Aydın Söke'de 4 yıl önce yapımına başlanan 2 blok halindeki inşaattan ev satın alan 115 kişi, müteahhitin işi yarım bırakması sebebiyle mağduriyet yaşıyor. 

Recep Uncuoğlu: Hazırlayacağımız deprem raporunu TBMM'ye sunacağız!

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu üyeleri, İzmir'deki depremzedelerle buluştu...

TSKB GYO fon kullanım raporunu yayınladı!

TSKB GYO, Denetimden Sorumlu Komite tarafından hazırlanan bedelli sermaye artırımından elde edilen fonun kullanımına ilişkin raporunu yayınladı. 

müteahhitin iskan raporunu almaması Haberi

müteahhitin iskan raporunu almaması

Müteahhidin borcu varken iskan alınabilir mi?

İskan raporu; Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren ve Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenlenen bir belgeye deniyor.


İnşaatı tamamlanmış ancak ilgili şirketin, binayı inşaatı tasdikli projeye uygun yapmaması halinde; imara uygun yapmaması halinde; kanuni prosedür ve ona bağlı harçlardan ve sigorta primleri gibi vesaire giderleri ödememesi halinde iskan izni verilmiyor. Peki, müteahhidin borcu varken iskan alınabilir mi?


Müteahhitin iskan raporunu almaması..

17 Aralık 2009 tarihinde 5940 Sayılı Kanun'la yapılan düzenlemeye göre, müteahhitten konut satın alan vatandaş, müteahhidin bu yapı ile ilgili vergi ve sigorta primi borcu olsa dahi, bu borçlardan sorumlu...