05 / 05 / 2024

Müteahhitlere kur farkı ödemesi

Müteahhitlere kur farkı ödemesi

Geçtiğimiz sene temel inşaat maliyetlerinde yüzde 200’ü aşkın artış yaşadıklarına dikkat çeken müteahhitler merakla fiyat kararnamesini bekliyor. 

Yap - işlet - devret projelerinin müteahhitlerine yılda 4 kez zam! 

Enflasyon hızla artarken asgari ücrete ara zam yapılmayacağını duyuran hükümet, müteahhitlerin garanti ödemelerine yılda dört kez kur farkı kadar zam uyguluyor. İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığı Resmi Gazete'de duyruldu: 1 yıl boyunca kur farkı dikkate alınmayacak

Kur farkı zararının şirketlerin borçluluk durumunu değerlendirirken göz ardı edilmesi uygulaması, bir yıl daha uzatıldı. Bu karar, Türkiye Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı. Karara göre 1 Ocak 2025 tarihine kadar kur farkı dikkate alınmayacak. İşte ilgili ayrıntılar...

Kur Korumalı Mevduata verilen destek ekonomik yardımları yakaladı!

KKM’ye yapılan kur farkı ödemeleri son bir yılda 91,4 milyar lira oldu. Aynı dönemde yatırım, üretim, Ar-Ge, inovasyon, kalkınma gibi stratejik önem taşıyan faaliyetler için yapılan ödemeler toplamı ise 96,3 milyar lira olarak gerçekleşti.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

İş arayanlara İŞKUR'dan müjde! Tam 3 bin 249 güvenlik personeli alınacak!

Ekonomik zorlukların yaşanmasıyla birlikte artan işsizlik ülke gündeminde yer alan konulardan biri. İŞKUR’dan atılan istihdam adımı sayesinde Türkiye’de pek çok kişinin iş arayışına çözüm olacak. İŞKUR’dan gelen müjdeli habere göre tam 3 bin 249 güvenlik personeli alımı yapılacak.

Dolar ve altın alımında Merkez Bankası'ndan hamle! Kur Korumalı Mevduat faizi yüzde 50 yolunda ilerliyor

Döviz talebinin yükselmesine karşılık, Merkez Bankası, bankalara verdiği dövizden TL'ye ek dönüşüm hedefini yukarı çekti. Vatandaşı döviz ve altın alımından Kur Korumalı Mevduat’a kaydırmayı hedeflediğinin dile getiren Merkez Bankası'ndan yeni hamle geldi.

Öğrencilere müjde! İŞKUR’dan öğrenciye cep harçlığı! Cep harçlığınızı hemen alın!

İŞKUR'dan öğrencilere müjde. İŞKUR hem iş olanağı sağlıyor hem de cep harçlığı veriyor. İşte detaylar!

Müşterisinden dolar kuru farkı isteyenler dikkat! Yargıtay’dan devrim niteliğinde karar çıktı!

Yargıtay, dolar kurundaki artış sebebiyle tahsilat yaptığı müşterisinden kur farkı talep eden esnaf hakkında emsal karar verdi ve "Çek ile ödemelerde kur farkı istenemez" dedi.

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Kur korumalı mevduatta yeni dönem

Merkez Bankası (MB), bankalardan döviz dönüşümlü kur korumalı mevduatta (KKM) müşterilere sunulan primin faize eklenmesini istedi. Böylelikle MB’nin ödeyeceği potansiyel kur farkı düşmüş olacak.

Gülmez’den kentsel dönüşüm yapacak müteahhitlere çok önemli uyarı!

Gülsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülmez, kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden birinin de varis davaları olduğunu hatırlatarak, müteahhitlere çok önemli bir uyarıda bulundu.

Servet GYO kur farkı nedeniyle zarar yazdı

Servet GYO ilk dokuz ayda faaliyetlerinden kar elde ettiğini ancak şirketin döviz cinsinden borcu nedeniyle oluşan kur farkı nedeniyle ilk dokuz ayı zararla kapattığı ifade edildi.

En ucuz iPhone 11 nerede satılıyor? İşte o adresler… iPhone 11 3 Kasım 2022 fiyat listesi…

Bir kez kullananların bir daha vazgeçemedi iPhone’da kur farkından dolayı yaşanan fiyat atışları kullanıcıları üzse de herkes en ucuz iPhone’un nerede satıldığını merak ediyor. İşte iPhone 11 3 Kasım 2022 fiyat listesi…

Müteahhitlere kur farkı ödemesi Haberi

Müteahhitlere kur farkı ödemesi

AKP tarafından 18 maddelik ekonomi paketi TBMM’ye sunuldu. Sözcü Gazetesi'nden Gamze Bal'ın haberine göre; teklifle beraber Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a kamuya iş gerçekleştiren müteahhitlere maliyet yükselişleri sebebiyle fiyat farkı kararnamesi çıkarması için yetki tanınacak. 

Sektör temsilcileri ise kararnameden hem yüzde 50 ila yüzde 100 aralığında ek bir fiyat farkının çıkmasını hem de artık mali gücünü yitiren firmalar için tasfiye fırsatı sunuyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, “Beklentilerimizin karşılanmaması sektörde olağanüstü bir dökülme yaratabilir. Bu da kamu yatırımlarının çoğunda durma anlamına gelir” diye konuştu.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu ise konuyla ilgili olarak “Sektörün taleplerinden kopuk düzenlemeler gelmesi durumda 20 bin müteahhitin batacağını, 300 bin insanın da işsiz kalacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı. 

YÜZDE 50 İLAVE...