08 / 05 / 2024

müteahhitlerin harçlardan muafiyeti

müteahhitlerin harçlardan muafiyeti

Kentsel dönüşüm de riskli olarak tespit edilen binalar hakkında uygulanan iş ve işlem harçları için muafiyet bulunuyor. Peki, kentsel dönüşümde müteahhitler harçlardan muaf mıdır? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yanıtı...

İnsay Yapı'dan inşaat maliyetleri açıklaması: Müteahhitlerin tolere gücü kalmadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, inşaat maliyetlerinin yıllık bazda yüzde 70 arttığına dikkat çekerek müteahhitlerin artık tolere gücünün kalmadığını belirtti. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilkler ve enler dönemi paylaşımı geldi, vatandaşlardan eleştiri gecikmedi!

Merakla beklenen yerel seçimler gündemden düşmezken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da resmi sosyal medya hesabı üzerinden ilkler ve enler dönemi paylaşımı yaptı. İşte İmamoğlu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Öğrencilere VERGİSİZ bilgisayar ve cep telefonu satışı başladı mı? Vergisiz satışlardan kimler faydalanacak?

Milyonlarca genç vergisiz bilgisayar ve cep telefonu satışlarının başlayacağı tarihi merak ediyor. Peki, Öğrencilere vergisiz bilgisayar ve cep telefonu satışı başladı mı? Vergisiz satışlardan kimler faydalanacak? İşte konuya ilişkin merak edilenler.

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Şehirler nasıl dönüşmeli?

Şehir-Bölge Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Mete Gülbaş, kentsel dönüşüm ve depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşüm müteahhitlerin eline bırakılamayacak kadar önemli! Peki şehirler nasıl dönüşmeli?

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Müteahhitlerin gözü fiyat farkı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada  gündemden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşıyla müteahhitlerin ağırlaşan maliyet artışı baskısı altında olduğunu dile getirerek,  fiyat farkı müjdesi beklediklerini söyledi.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Kentsel dönüşümde müteahhitler harçlardan muaf mı?

Kentsel dönüşüm kapsamındaki binalar bazı harç ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşümde müteahhitler de harçlardan muaf mı?

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesine vatandaşlardan tepki!

Uzundere Mahallesi'nde kentsel dönüşümün tamamlanmamasına vatandaşlardan tepki geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşan vatandaşlar, projenin hüsrana uğradığını ifade etti. 

Müteahhitlerin iş bırakma kararı çimento ihracatını frenledi!

Müteahhitlerin bir süredir çimento fiyatlarında fahiş yükselişler yapıldığı sebebiyle iş bırakma kararını açıklamalarının iki gün sonrasında, çimento ihracatı kısıtlandı. Ticaret Bakanlığı, İhracatı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ kapsamına, çimento ve klinkeri de aldı. 

Türk müteahhitlerin Libya'daki sorunları çözülüyor! 

Libya’nın geniş katılımlı Türkiye ziyareti, yurt dışında iş yapan müteahhitlerin sorunlarını büyük anlamda çözüme kavuşturacak. Yapılan görüşme ile müteahhitlerin 5 milyar dolara yakın alacağı için önemli adımlar atıldı.

Yapı denetimlerinin ve müteahhitlerin incelenmesi için önerge verildi!

Olası bir deprem karşısında yapı denetimlerinin ve müteahhitlerin mesleki sorumluluğu ile ilgili mevzuatların yeterli olup olmadığının incelenmesi için meclise önerge verildi.

müteahhitlerin harçlardan muafiyeti Haberi

müteahhitlerin harçlardan muafiyeti

Kentsel dönüşümde müteahhitler harçlardan muaf mıdır?

Kentsel dönüşüm de riskli olarak tespit edilen binalar hakkında uygulanan iş ve işlem harçları için muafiyet bulunuyor. Kentsel dönüşüm kanunu gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden; kullandırılan krediler sebebiyle lehe alınacak paralar ise banka ve sigorta muameleleri vergisinden muaf tutuluyor.


Bu hususta merak edilen sorular arasında müteahhitlerin kentsel dönüşüm harç muafiyetinden faydalanıp faydalanamadığı oluyor. Peki, kentsel dönüşümde müteahhitler harçlardan muaf mıdır?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre:

6306 sayılı kanunun uygulama yönetmeliği 16. Maddesine göre: (9) (Ek:RG-2/7/2013-28695) Kanun kapsamında;


a) İlgili kurum veya gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerince yapılacak olan...