20 / 05 / 2024

müteahhitlerin kayıt altına alınması

müteahhitlerin kayıt altına alınması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 237 bin müteahhidi kayıt altına aldı. Ruhsat sürecindeki ağırlığı denetim sürecine kaydırmayı hedefleyen Bakanlık, daha nitelikli ve ihtiyacı karşılayan yapı üretilmesini sağlamayı amaçlıyor.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

İmar yasasına takılanlardan yapı kayıt talebi: Mağduriyet yaratan yapı kayıt sorunu çözülsün! 

Büyükşehirdeki köylerin mahalle statüsüne dahil edilmesinin ardından köylerde imar mağduriyetleri ortaya çıktı. İmar yasasına takılanlar, köylünün kendi tapulu yerlerinde afet riski taşımayan yapılarının kayıt altına alınmasını talep etti. 

Arsa ve tarla sahiplerine flaş uyarı: Artık tapuda bu belge isteniyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini kayıt altına almak amacıyla oluşturulmuş olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliği'nde bir değişiklik yapıldı. Verilen detaylara göre tapuda bu belge isteniyor... İşte detaylar...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Kredi sicili kötü olanlar dikkat! Bunları yerine getirilenlerin sicili temizleniyor!

Kredi sicili, kredi kartı borcu ve kredi borcu başta olmak üzere tüm vergilendirilmiş borçların ve bu borçlara karşı davranışların kayıt altına alınmasını ifade ediyor. Banka sicili nasıl temizlenir? İşte detaylar...

Çiftçilere son dakika şoku! Tarımda sözleşmeli üretim başlıyor: Aman bu detayları gözden kaçırmayın! 

Tarım ve Orman Bakanlığı, sözleşmeli üretimin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kayıt altına alınabilmesi için "sözleşmeli üretim yönetim sistemi" kuracak. Peki sistem nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Son dakika deprem mi oldu? 5 Haziran Pazartesi deprem mi oldu? Bugün nerede deprem oldu?

Son dakika deprem mi oldu? Vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bir gün içerisinde meydana gelen tüm depremler AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından kayıt altına alınıyor. İşte detaylar!

1 Haziran Perşembe deprem listesi! Biraz önce nerede deprem oldu? İşte Kandilli Rasathanesi deprem listesi!

Deprem listeleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bir günde olan tüm küçük ya da büyük sarsıntılar, AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından kayıt altına alınıyor. İşte son deprem listesi!

Bugün buğday fiyatları ne kadar? Bugün arpa fiyatları ne kadar? İşte 20 Mayıs 2023 arpa ve buğday fiyatları!

Buğday ve arpa fiyatlarında meydana gelen değişimler TMO tarafından kayıt altına alınmaktadır. İşte 20 Mayıs 2023 arpa ve buğday fiyatları!

Altında ‘umutlu bekleyiş! ABD’de borç krizi altına yarayacak! Uzmanlar, altının zirve yapacağı o tarihi açıkladı!

ABD Merkez Bankası Fed tutanakları altın fiyatlarını bir süredir baskılamaya devam etse de gelecek dönemde yeniden ibrenin tersine döneceği belirtiliyor. ABD’li ekonomistler ve önde gelen yatırım bankaları verdikleri yatırım mesajlarında hep altına yatırıma işaret ediyor.

''Elimizdeki altınları satalım mı?'' sorusuna yanıt Altın Kahini İslam Memiş'ten geldi! Yeni rekor geliyor! Hazır olun

Gram altın 1111 TL'ye kadar gerilerken yatırımcılar ''elimizdeki altınları satalım mı?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Altın Kahini İslam Memiş yatırımcıları uyararak yeni rekoru açıkladı. Hazır olun!

Gıdada herkes haldeki aracıları suçlarken Bakan Muş, “Hale gelene kadar” diyerek, kimleri işaret etti?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, gıdadaki artışla ilgili yaptıkları incelemeler sonunda, tarladan başlayarak, hale kadar olan zincirdeki kayıt dışılığın çok yüksek olduğunu vurgulayarak, bu alanın mutlaka kayıt altına alınması gerektiğini söyledi.

Evcil hayvanı olanlar dikkat! 1.634 lira para cezası uygulanacak! Bakanlık açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, evcil hayvanlara mikroçip takılıp kimliklendirilip, kayıt altına alınması uygulaması için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğu açıkladı. İşte detaylar…

müteahhitlerin kayıt altına alınması Haberi

müteahhitlerin kayıt altına alınması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar düzeninde baştan aşağı değişiklik yaratacak olan düzenlemelerde son aşamaya geldi. Son şekli verilen taslaklarla inşaatçılarda 'mesleki yeterlilik' koşulu aranacak, ruhsat süreci yerini denetim sürecine bırakacak. 

Bir süre önce Bakanlar Kuruluna sunumu da yapılan kanun taslaklarıyla meslek mensuplarının ve yatırımcıların daha nitelikli, ihtiyacı karşılayan yapı üretmesine olanak sağlanacak. 


DENETİM SÜRECİ 


Düzenlemelerle imar hukukuyla bağdaşmayan idari tasarruflar nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi hedefleniyor. Çalışmalarla imar planlarının bir an önce hayata geçirilmesi sağlanarak planlı yerleşmelerin vakit kaybedilmeden kullanıma açılması ve ekonomiye kazandırılması da amaçlanıyor. Bakanlığın mevzuat çalışmalarını tamamlamasıyla yapılaşmada ruhsat süreci ağırlığını denetim sürecine bırakıyor. Kurumların yetki ve sorumlulukları daha açık şekilde ortaya konuluyor. Disiplinli bir imar düzeni yaratmak amacıyla idari müeyyideler getiriliyor.


Posta...