20 / 05 / 2024

Müteahhitlerin yurtdışı inşaat işleri

Müteahhitlerin yurtdışı inşaat işleri

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) yurtdışında üstlenilen yeni inşaat işlerinde sert bir düşüş görüldüğünü ve bunun endişe verici olduğunu açıkladı. TMB, ocak-haziran döneminde yurt dışında üstlenilen işlerin toplam tutarının 2.8 milyar dolar olduğunu kaydetti.

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

Şehitkamil Belediyesi'nden Gaziantep'te arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi! Yatırımcılar dikkat! 

Gaziantep İli Şehitkamil Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil Yeşilova'da arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle inşaat yapım işi ihale ediyor. İşte detaylar...

İnşaat Mühendisi Hasan Mert vefat etti!

Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş. çalışanlarından, DSİ Asana ve Isparta eski Bölge Müdürü inşaat mühendisi Hasan Mert hayatını kaybetti.

Kamu ve mahalle müteahhitleri inşaatta istihdamı artırdı! 

Gayrimenkul sektöründe istihdamlar arttı. Kamu sektörüne bağlı müteahhitlerin projeleri inşaat sektörüne hareketlilik kattı.

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

Adıyaman Gömükan Sulama inşaatı mecliste!

Adıyaman Gömükan Sulama inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

Ümraniye Kentsel Dönüşüm Ofisi'nin inşaatında sona gelindi!

Ümraniye Belediyesi tarafından vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili sorunlarına çözüm üretmek için Elmalıkent Mahallesi’nde inşa edilen Kentsel Dönüşüm Ofisi’ndeki çalışmalarda son aşamaya gelindi. Kaba inşaatı sona eren ofis, önümüzdeki günlerde son düzenlemeleri yapılarak hizmete sunulacak.

İnşaat sektörünü kolaylaştıracak yazılım!

Bursa'da iş takibi süreçlerinin yönetilmesini sağlayan yazılım İmperium ile inşaat sektöründeki yönetim süreçlerinin tümü gerçek zamanlı olarak sisteme girilip, raporlanabiliyor.

Ode Yalıtım'dan inşaat projelerinde su yalıtımı çözümleri sistemi!

ODE Yalıtım tarafından, inşaat projeleri için en uygun su yalıtımı çözümlerini dakikalar içerisinde bulan ODE Select sistemi geliştirildi...

İzmit'te yarım kalan konak inşaatı madde bağımlılarının yuvası oldu!

İzmit Belediyesi tarafından yarım bırakılan mahalle konağı alkol ve uyuşturucu kullananların yuvası haline dönüştü. Mahalle sakinleri akşam saatlerinde konak inşaatının içinde yer alan çıkanlardan rahatsız olduğunu belirtti.

Acıbadem'deki yurt inşaatı mühürlenmesine rağmen devam ediyor!

Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı’na komşu arazideki yurt inşaatı sürüyor. İnşaatta kaçak kat yapıldığı ortaya çıktı. İkinci kez mühürlenen inşaatın, mührünün söküldüğü ileri sürüldü...

Müteahhitlerin yurtdışı inşaat işleri Haberi

Müteahhitlerin yurtdışı inşaat işleri

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) yurtdışında üstlenilen yeni inşaat işlerinde sert bir düşüş görüldüğünü ve bunun endişe verici olduğunu açıkladı. TMB, ocak-haziran döneminde yurt dışında üstlenilen işlerin toplam tutarının 2.8 milyar dolar olduğunu kaydetti. 2015'in tamamında üstlenilen yeni işlerin tutarının 22.4 milyar dolar olduğu dikkate alındığında, 2016'nın keskin bir düşüşle tamamlanacağı kesinleşti. 


TMB, yurtdışı müteahhitlikle ilgili değerlendirmesini 'Düşüş kaygı verici' başlığıyla sundu. Türk müteahhitlerin yılın ilk altı ayında 2.8 milyar dolarlık 45 yeni proje üstlendiği belirtilirken, 2013'ün tamamında 30, 2014'te 26.5, 2015'te de 22.4 milyar dolarlık iş alındığı hatırlatıldı. İlk yarı sonuçları, yılın tamamında önceki dönemlere göre çok keskin bir düşüş yaşanacağını gösterdi. 


Türk inşaat şirketlerinin 2016 ilk yarısında en fazla iş üstlendiği 5 ülkenin ve toplam içindeki paylarının BAE yüzde 22.2,...