30 / 04 / 2024

Müteahhitlik belgesi şartı

Müteahhitlik belgesi şartı

2019'da uygulamaya alınan düzenleme ile müteahhitlerin sınıfına uygun olarak belge alması çalışmasına geçildi. 1.5 yıla yaklaşan sürede 425 bin müteahhitten sadece 50 bine yakınının belge aldığı kaydedildi.

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik 2021!

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Daha çok arsası üzerinde bina inşa etmek isteyenler tarafından talep edilen geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Katar'daki müteahhitlik işleri 20 milyar dolara yaklaştı!

Türkiye'nin Katar'da hayata geçirdiği inşaat projeleri her geçen gün artıyor. Katar'da Türk müteahhitlik işlerinin yatırımı 20 milyar dolara yaklaştı. 

Adım adım yetki belgesi başvurusu!

Emlak sektörüyle ilgili yapılan düzenleme kapsamında artık emlak yetki belgesi olmayanlar faaliyet gerçekleştiremeyecek. Peki emlak yetki belgesi nasıl alınır 2021? İşte adım adım yetki belgesi başvurusu...

Cahit Turhan: Müteahhitlik hizmetleri ihracatı arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan "Müteahhitlik hizmetleri ihracatının artmasıyla sektörün önemini de artırması, başarı hikayesinin boyutlarını daha belirgin hale getirmektedir. Hükümet olarak sektöre yönelik desteğimiz tamdır" dedi.

Şarkıcı Akın artık müteahhitlik yapıyor!

1995 yılında Rebeka isimli şarkısıyla birçok kişinin gönlünü fetheden Akın, "Şarkıcılığı bırakalı yıllar oldu, artık müteahhitlik yapıyorum" diye açıklamada bulundu.

Kanal İstanbul müteahhitlik sektörünün pik noktası olacak!

Türkiye ve dünya için artık en büyük projenin Kanal İstanbul olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Arslan, "Kanal İstanbul müteahhitlik sektörünün Türk mühendislik sektörünün pik noktası, en üst seviyesi olacak. İnşallah sıra ona geliyor." dedi.

Müteahhitlik Hizmet Yasası şart!

ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş, inşaat ve gayrimenkul sektörünün kentsel dönüşüm ve yeni projelerle büyüyeceğini söyledi. Karataş, 'Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın çıkartılması şart' açıklamasında bulundu.

Müteahhitlik anayasasının çıkartılması şart!

ATO Başkanı Gürsel Baran, inşaat sektörü ile ilgisi olmayan kişilerin müteahhitlik yapamaması gerektiğini belirterek, “Müteahhitlik anayasasının çıkartılması şart” dedi.

Deniz Karataş: Müteahhitlik hizmet yasası şart!

Türk Müteahhitlik sektörü dünyada kendini kanıtlamış bir sektördür. Bu başarı tesadüf değildir, ancak yurtdışında yakaladığımız bu başarının aynısını, ülkemizde tutturamamamız, sistemde eksiklik olduğunu apaçık ortaya koymaktadır

Türk müteahhitlik sektörü artık dünya markası!

4 milyar dolarlık Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın Yeni Terminali için kolları sıvayan Limak Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanvekili Sezai Bacaksız, “Türk müteahhitlik sektörü artık dünya markası haline dönüştü” yorumu yapıyor.

Müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir?

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için; her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması zorunlu oluyor. Peki, müteahhitlik belgesi nasıl iptal edilir? Müteahhitlik belgesi hangi durumlarda iptal edilir?

Müteahhitlik belgesi şartı Haberi

Müteahhitlik belgesi şartı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2019 Haziran ayından 9 alanda başlattığı müteahhitleri sınıflandırma çalışması 4 Ekim'de yapılan düzenleme ile 15'e çıksa da belge alan müteahhit sayısının henüz 50 bin civarlarında olduğu belirtildi. Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; 425 bin adet müteahhidin olduğu Türkiye pazarında 375 binin ise henüz bir belge alamadığı açıklandı. Firmaların sınıfına göre yeni projeye başlamasını amaçlayan uygulama ile sektöre zarar veren şirketlerin 4'te 1'nin faaliyetlerine son verilmesi beklenirken, bu durumda ancak İstanbul'daki büyük şirketler ile TOKİ ve KİPTAŞ gibi kamuya iş yapan müteahhitlerin ayakta kalabileceğine dikkat çekildi. Sayının bu kadar düşük kalmasının başta mahalle arası kentsel dönüşümü durdurabileceği kaydedilirken, 250 alt sektör için de büyük bir tehdit oluşturduğu belirtildi. Bu nedenle teknik ve mali açıdan güçlü, işini bugüne...