23 / 12 / 2024

müteahhitlik firmaları denetleme

müteahhitlik firmaları denetleme

SON iki yılda 5 bin kişinin iş kazalarında hayatını kaybettiğini söyleyen Yapı Denetim Derneği Başkanı Nazmi Şahin, müteahhitlerin denetlenmediğini öne sürdü..

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Müteahhitlik firmalarının yurt dışındaki faaliyetleri TBMM'de!

Müteahhitlik firmalarının yurtdışındaki faaliyetleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Müteahhitlik şirketleri ve inşaat çalışanları için skorlama sistemi geliyor!

Müteahhitlik şirketleri, taşeron firmalar ve inşaat sektörü çalışanlarına yönelik skorlama yapacak bir sistem kurulması için çalışmalar yapıyor.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışındaki projeleri 395 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kasım ayı sonu itibarıyla müteahhitlik firmalarının yurt dışında üstlendiği projelerin toplam tutarının 395 milyar dolara ulaştığını söyledi. Pekcan, "İnşallah yıl sonuna kadar 400 milyar doları göreceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Ekonomik iş birliğinde müteahhitlik sektörü önemli!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk ve Birleşik Krallık müteahhitlik firmalarının üçüncü ülkelerde başarılı ortak projeler gerçekleştirmesinin, iki ülke arasında diğer konulardaki iş birliğini daha da geliştiren önemli bir katalizör olacağını bildirdi. 

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerine Türk damgası!

Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerine Türk firmaları damga vurdu... Dünyada Çin'den sonra ikinci sırada yer alan Türk müteahhitlik sektörünün yurtdışında son 10 yılda üstlendiği 4 bin 152 projenin tutarı 220 milyar doları aştı.

Türk firmaları Ürdün'de müteahhitlik hizmeti verebilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Ürdün’de Türk firmalarının müteahhitlik hizmetleri verebileceğini açıkladı.

Bahreyn, Türk müteahhitlik firmaları için fırsatlar sunuyor!

Türkiye-Bahreyn KEK 6. Dönem Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bahreyn'in finans, müteahhitlik ve turizmde Türk firmaları için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Şili'den Türk müteahhitlik sektörüne davet!

Şili Ekonomi Bakanı Cespedes: "Türk müteahhitlik sektörü çok gelişmiş. Biz bu alanda Türkiye ile işbirliğimizi daha da geliştirebilirsek, Türk firmalar hem Şili’ye yatırım yapabilir, hem de çevre ülkelere açılmak için ülkemizi kullanabilirler" dedi.

Rusya'daki Türk müteahhit firmaları sıkıntı yaşıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Rusya'nın ülkedeki Türk müteahhitlik firmalarına yönelik son günlerdeki uygulamaları ile zorluklarını anlattı.

Rusya'yla enerji ve müteahhitlik hizmetleri öne çıkıyor!

Suriye politikası dolayısıyla son dönemde gerginlik yaşanan Rusya'yla ticari ilişkilerde enerji ve müteahhitlik hizmetleri ön plana çıkıyor.Türk müteahhitlik firmaları da 2015 yılının ocak-haziran döneminde toplam tutarı 1,8 milyar doları aşan 6 proje üst

müteahhitlik firmaları denetleme Haberi

müteahhitlik firmaları denetleme

Yapı Denetim Derneği Başkanı Nazmi Şahin, “Bu yüzyılda inşaatlarda hala tahta iskele kullanıyoruz. Binalarda kullanılan çelik iskelelerin ruhsata bağlanması gerekiyor” dedi. Avrupa’da inşaatlarda tahta iskele kullanmanın yasak olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi: “İnşaatlar ölümlü kazalarda başı çekiyor. 80 kiloluk bir işçi hava şartlarından etkilenen iskelede hareket edince ayağı takılıp düşüyor. Bu yüzyılda inşaatlarda hala tahta iskele kullanıyoruz. Binalarda kullanılan çelik iskelelerin ruhsata bağlanması gerekiyor. Çelik iskele şartı ruhsata eklenirse bunu belediyeler denetleyecek. Kurala uygun davranmayan inşaat sahiplerine idari ve maddi para cezaları verilecek. O zaman ölümlü iş kazalarının önüne geçebiliriz. Çünkü iskele kurmak ayrı bir deneyim gerektirir. Ama bizde duvar ustası iskele kuruyor. Müteahhitler çelik iskele yerine tahta iskeleyi tercih ediyor. Ama maliyet olarak ikisi arasında çok fark bulunmuyor. 


DENETLEME...