28 / 04 / 2024

Müteahhitlik sektörü ne durumda

Müteahhitlik sektörü ne durumda

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, bu yılın sonuna kadar yabancıların Türkiye'de 20 bin konut satın alacağını ve 5 milyar dolarlık döviz bırakacağını söylüyor. Yenigün, "Yabancıya konut satışı ihracat sayılmalı" diyor.

Hasan Rahvalı: Türkiye müteahhitlikte oyun kurucu olmalı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Hasan Rahvalı, " Uluslararası Müteahhitlik: Sürdürülebilir Ekonomik Büyüme İçin Verimli Altyapı Yatırımları " konulu panelde Türkiye’nin müteahhitlik hizmetlerinde oyun kurucu olması gerektiğini vurguladı.

Müteahhitlik sektörü, vakit kaybediyor!

Müteahhitlik sektörü, vakit kaybediyor. Müteahhitlik Hizmet Yasası 2014 yıl sonuna kadar çıkarsa, İnşaat ve Müteahhitlik sektörü, 2015 yılında Türkiye’de ve Dünya’da, büyük bir atılım yapacaktır.

ASO Başkanı açıkladı: Müteahhitlik sektörü masaya yatırılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, tüm parametrelerin ve ilgili kesimlerin görüşleri dikkate alınarak müteahhitlik sektörünün masaya yatırılması ve yeni vizyon belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Müteahhitlik sektörü ocak-temmuz döneminde 120 proje üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörü, 1972 yılından bu yılın temmuz sonuna kadar 134 ülkede 482 milyar dolar değerinde 11 bin 768 projeyi hayata geçirdi.

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023'te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş , yurt dışı müteahhitlik sektörünün senelik proje tutarının 30 milyar dolar seviyelerini geçeceğini öngördüklerini belirtti. Muş bu oranın 2023'te daha da artacağını kaydetti.

Yurt dışı müteahhitlik sektöründen 7 ayda yaklaşık 6 milyar dolarlık iş!

Türk yurt dışı müteahhitlik sektörü, 2022'nin 7 aylık döneminde yaklaşık 6 milyar dolarlık proje üstlendi. 1972'den bu yılın temmuz ayı sonuna kadar 11 bin 293 projeye imza atıldı.

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları gayrimenkul sektörüne kazandırılmalı! 

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü'nün gayrimenkul sektörüne ilişkin önemini değerlendirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan inşaat sektörüne müjde!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan inşaat sektörüne yönelik harç ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hayko Cepkin Kuşadası'nda gayrimenkul sektörüne atıldı! 

Rock müziğin efsane isimlerinden Hayko Cepkin gayrimenkul sektörüne atıldı. Cepkin Kuşadası'nda restorasyon işine girecek. 

Müteahhitlik sektörümüz 128 farklı ülkede 10 bin 525 proje üstlendi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada "Müteahhitlik sektörümüz bugün itibarıyla dünyanın 128 farklı ülkesinde 418,7 milyar dolar değerinde 10 bin 525 proje üstlenmiş bulunmaktadır." dedi.

Müteahhitlik sektörü ne durumda Haberi

Müteahhitlik sektörü ne durumda

Türkiye ekonomisinin belkemiği olan sektörlerin başında gelen müteahhitlik, çevre ülkelerdeki krize karsı yabancıya konut satışına bel bağladı. Özellikle Körfez bölgesinden gelen alıcılar Türkiye'de sektöre adeta nefes aldırdı. Konut sektörü ise yabancıya konut satışının ihracat kapsamına alınmasını ve bu konuda yurtdışı pazarlama ve reklam teşviklerinin hayata geçirilmesini talep ediyor. 


Sektörün 2015 yılı performansını ve yabancıya konut satışının ihracat sayılması konusunu, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün ile konuştuk. Türk müteahhitlerinin 2015 yılının ilk dokuz ayında yurtdışında 15,3 milyar dolarlık 92 yeni proje üstlendiğini söyleyen Yenigün, buna karşın 2015 yılının ilk yarısında inşaat faaliyetlerinin binde 3 oranında küçüldüğüne işaret ediyor. 


Yenigün'e sorularımız ve aldığımız yanıtları özetledik: 


Son yıllarda küresel konjonktür sıkıntılı. Bu ortamda müteahhitlik sektörünün yurtdışı faaliyetleri ne durumda? 

Bizim 140 üyemiz var. Türkiye'de...